Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Ουδέν κακόν αμιγές καλού...

26/04/2024
132 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Φανταστείτε να γυρίζετε έναν διακόπτη που βελτιστοποιεί τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, ενισχύει την ικανοποίηση των πελατών και ενισχύει την κερδοφορία. Ακούγεται σαν το όνειρο ενός επιχειρηματία, σωστά; Αυτό κάνουν μεταξύ άλλων τα POS (Point of Sale) ! Ξέρετε , αυτά τα διαβολικά μηχανάκια μου βρίσκονται στην επικαιρότητα. Στην πλήρη έκδοση τους (μαζί με το κατάλληλο λογισμικό) και με ορθή χρήση , μπορούν να αλλάξουν την λειτουργία μιας επιχείρησης. Στο σημερινό άρθρο , θα εστιάσουμε στο πως τα συστήματα POS μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι για την επιχείρησή σας, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία. 

Τα POS βοηθούν στην αυτοματοποίηση επιχειρηματικών διαδικασιών , αφού η όλη διαδικασία πωλήσεων γίνεται πιο αποτελεσματικά. Από τη σάρωση γραμμωτών κωδίκων ή την εισαγωγή κωδικών προϊόντων μέχρι τον αυτόματο υπολογισμό του συνόλου και τη δημιουργία αποδείξεων, όλα είναι αυτοματοποιημένα στο σημείο πώλησης. Έτσι , υπάρχει βελτιωμένη διαχείριση αποθέματος, αφού με το σωστό λογισμικό κάθε πώληση ενημερώνει αυτόματα τον αριθμό των αποθεμάτων, εξαλείφοντας την ανάγκη για μη αυτόματους ελέγχους αποθεμάτων. Η παρακολούθηση αποθέματος σε πραγματικό χρόνο βοηθά τις επιχειρήσεις να εντοπίζουν δημοφιλή είδη, να προσδιορίζουν τις ανάγκες ανανέωσης αποθεμάτων και να αποφεύγουν το υπέρμετρο «στοκ».

Ακόμη , τα συστήματα POS παρέχουν λεπτομερείς αναφορές για ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία ή προσαρμοσμένα χρονοδιαγράμματα, βοηθώντας τους ιδιοκτήτες να αναλύσουν τις τάσεις πωλήσεων, να εντοπίσουν είδη με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με προσφορές ή εκπτώσεις.

Επιπλέον , η ενοποίηση με βασικά επιχειρηματικά συστήματα, όπως το λογισμικό λογιστικής ή διαχείρισης σχέσεων με τους πελάτες (CRM) είναι ζωτικής σημασίας για αποτελεσματικές λειτουργίες. Ένα καλό σύστημα POS επιτρέπει την απρόσκοπτη κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ διαφόρων λύσεων λογισμικού, μειώνοντας τις διπλές εργασίες και διασφαλίζοντας ακριβείς πληροφορίες σε όλες τις πλατφόρμες.

Τα συστήματα POS όχι μόνο εξορθολογίζουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες αλλά χρησιμεύουν επίσης ως ανεκτίμητα εργαλεία για τη συλλογή ζωτικών δεδομένων και τη διασφάλιση της ασφάλειας των ευαίσθητων πληροφοριών.

Πρώτα και κύρια, ένα σύστημα POS εξαλείφει την ανάγκη για παραδοσιακές ταμειακές μηχανές και χειρωνακτική γραφειοκρατία, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα στις επιχειρήσεις. Θα μου πείτε «μεγάλος αδελφός» , θα σας αντιπαραθέσω πως «ό,τι μπορεί να μετρηθεί μπορεί και να βελτιωθεί». Θα μου πείτε « υπέρμετροι φόροι» , θα σας πω «υπάρχει λόγος που φτάσαμε σε αυτό το σημείο σαν χώρα». Θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο για την φορολογική μας συνείδηση και την φορολογική δικαιοσύνη. 

Μια άλλη πτυχή εξοικονόμησης κόστους των συστημάτων POS είναι η δυνατότητα ενσωμάτωσης πρόσθετων υπηρεσιών, όπως η επεξεργασία ηλεκτρονικών πληρωμών ή τα προγράμματα επιβράβευσης. Αποδεχόμενοι διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, όπως πιστωτικές κάρτες ή ψηφιακά πορτοφόλια, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να αυξήσουν τα έσοδα από τις πωλήσεις. Επιπλέον, τα προγράμματα αφοσίωσης που εφαρμόζονται μέσω συστημάτων POS μπορούν να δώσουν κίνητρο για επαναλαμβανόμενες επιχειρήσεις, ενώ συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τις προτιμήσεις των πελατών και τις συνήθειες δαπανών.

Σκεφτείτε το σύστημα POS ως το GPS της επιχείρησής σας. Περιηγείται αποτελεσματικά στις λειτουργίες σας, υποδεικνύοντας τις βέλτιστες διαδρομές για εξοικονόμηση πόρων και για να φτάσετε στον προορισμό σας: κερδοφορία.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων , δεν ευαγγελίζομαι ότι τα POS , θα αλλάξουν τον κόσμο. Επιβάλλεται όμως να φύγουμε από την προσέγγιση ότι τα POS έχουν μόνο μειονεκτήματα.  Η τεχνολογία θα αλλάξει άρδην την επιχειρηματικότητα όπως την ξέρουμε. Το φλέγον ζήτημα είναι κατά πόσο θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε σύντομα , ότι πριν μας το επιβάλλει η τεχνολογία ,πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς.

*Ο Βασίλης Βογιατζής , είναι Λογιστής – Φοροτεχνικός Α’ Τάξης , ιδρυτής της Λογιστικής εταιρείας VoyiatzisGroup , με έδρα την Κω.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ