Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

“Πράσινο φως” για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά – Δικαιώθηκαν από το “ΣτΕ”

15/05/2024
622 Εμφανίσεις
6 Σχόλια

Δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της εκμίσθωσης mini bus κυρίως στα νησιά και χρησιμοποιούν τεχνολογία uber bv, καθώς ακυρώθηκε η σχετική από 15.5.2023 απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών.
 
 Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκμίσθωσης mini bus και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπ΄ αριθμ. 154785/2023 απόφαση του υφυπουργού Υποδομών με την οποία καθορίζονται οι κανόνες της ολικής εκμίσθωσης αυτοκινήτων Ε.Ι.Χ. με οδηγό μέσω προκρατήσεως και προβλέπεται η υποχρέωση όσων συνάπτουν συμβάσεις uber bv να αναρτούν στο ψηφιακό μητρώο, τουλάχιστον 2 ώρες πριν την έναρξη της.
 
 Η προσβαλλόμενη απόφαση εκδόθηκε κατ΄ επιταγή του νόμου 4093/ 2012, ο οποίος επιτρέπει στα τουριστικά γραφεία και στα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων την ολική εκμίσθωση με οδηγό μέσω προκρατήσεως αυτοκινήτων mini bus μέχρι 9 θέσεων (συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού) αντί κομίστρου.
 
 Στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αυτών απαγορεύεται η αναζήτηση πελατών όταν βρίσκονται σε κίνηση ή σε χώρους στάσης ή στάθμευσης. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα εξυπηρετούν τις μεταφορικές ανάγκες στα νησιά κατά την θερινή περίοδο, εκτός της Κρήτης και της Ευβοίας.

Τώρα, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο την Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Ουρανία Νικολαράκου με την υπ΄ αριθμ. 656/2024 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης των εν λόγω επιχειρήσεων και ακύρωσε την προσβαλλόμενη απόφαση. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η ρύθμιση του άρθρου 2 παράγραφος 2 της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης «έχει τεθεί κατά παράβαση των όρων της εξουσιοδότησης του νόμου 4093/2012».
 
 Σε άλλο σημείο της απόφασης του Δ΄ Τμήματος οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν, ότι δεν τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα του εισαγόμενου περιορισμού στην άσκηση της σχετικής δραστηριότητας για την εξυπηρέτηση του οποίου διωκόμενου σκοπού.
 
 Συνεπώς, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «εφόσον δεν προκύπτει ότι με την επίμαχη ρύθμιση της υπουργικής απόφασης υπηρετείται κατά τρόπο αναλογικό ο επιδιωκόμενος σκοπός, η ρύθμιση αυτή έχει τεθεί κατά παράβαση των όρων της σχετικής παρασχεθείσας εξουσιοδότησης του νόμου 4093 του 2012».
 
 Τέλος, το ΣτΕ απέρριψε την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, υπέρ του κύρους της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης.

Πηγή: protothema.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 6
Περαστικος
Περαστικος 16/05 - 12:12
7
Ένας να κάνει καταγγελία και θα κλάψουν και τα taxiμετρα. Ποίοι ήταν στην επιτροπή διενέργεια διαγωνισμών; Γιατί στον πλειοδοτικό διαγωνισμό γίνεται αναφορά σε αποκλειστική χρήση Ραδιοταξι,οταν υπάρχει μόνο ένα στο νησί; Με τα 400 ευρώ της αρχικής προσφοράς λύθηκε το πρόβλημα της οικονομικής βιωσιμότητας; Τα μέλη της Δύναμης Αλλαγής πήραν χαμπάρι τι ψήφισαν;
Βρε ουστ
Βρε ουστ 16/05 - 00:18
.
Τα βαζάκια ήταν και είναι παράνομα.κα εκα.ε η διοίκηση της μαρινας και το ακιμητο το έδωσε σε ε.αες
Προσ prive
Προσ prive 15/05 - 23:27
.
Δηλαδη τώρα που είστε νόμιμοι δεν θα μπορείτε να παίρνετε κούρσα από μαρινα; χαχα αχαχαχαχαχαψαχαχα. Σας πρόλαβε ο Τεο
ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ 15/05 - 23:19
ΣΤΕ
ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΕΔΩΣΑΝ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΤΥΧΕΡΟΊ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.
Προς βημα της Κω
Προς βημα της Κω 15/05 - 23:14
Καταντια
Κανενα ρεπορταζ απο μαρινα,από προεδρο,από διευθυντή,τιποτα; Ποσο πιο χαμηλα η ενημέρωση; Δηλαδή ένα τόσο σοβαρό θέμα και δεν το καλύπτει κανεις;
Σεβαστος
Σεβαστος 15/05 - 23:05
Prive transfer
Στη μαρινα γιατί βιάστηκε ο Καλεργης να δώσει γραφειο μόνο στο Ραδιοταξι; Που είναι η ισονομια και δικαιοσύνη που έλεγε ο δημαρχος προεκλογικα; Μόνο εκείνος μπορούσε να κάνει πλειοδοτικό διαγωνισμό με αποκλειστική χρήση των ταξί. Αυτά ούτε ο Κυριτσης δεν τα εκανε.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ