Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο Δήμαρχος Κω στο Ράδιο Πρώτο για απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ Κω-Καλύμνου και υγειονομική θωράκιση της Κω. Τι είπε για δηλώσεις Καϊσερλη

18/02/2021
435 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Για τις ενέργειες που γίνονται από τον Δήμο Κω και αφορούν την υγειονομική θωράκιση του νησιού σε κάθε επίπεδο, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο δήμαρχος Κω. Ο κ. Νικηταράς αναφέρθηκε στην επιστολή που έχει αποστείλει στον Υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά όπου ζητά την απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ Κω Καλύμνου. Απάντησε σε ερώτηση και για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς, ενώ εξήγησε και τους λόγους που αποφάσισε να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά και την Παρασκευή. Τέλος, τοποθετήθηκε σχετικά με την δήλωση του τέως Δημάρχου Κώστα Καϊσερλη, ο οποίος θα καταθέσει αγωγή κατά πολιτικών και του Δήμου Κω , για κατηγορίες που θεωρεί άδικες. 

Επιστολή στον Χαρδαλιά για απαγόρευση μετακίνησης

Την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο προς Κω και όταν κατ’ εξαίρεση κάποιοι μετακινούνται, να είναι υπόχρεοι σε test Covid προκειμένου να ταξιδέψουν, ζήτησε χθες βράδυ ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά . 

Ο Δήμαρχος Κω είπε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ του Δήμου, του λιμεναρχείου, της πολιτικής προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μάλιστα ανέφερε ότι σήμερα το πρωί, ο ίδιος βρέθηκε στο λιμάνι του Μαστιχαρίου με το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ελεγχθούν όσοι έφθασαν από την Κάλυμνο με όλα τα τεστ να είναι αρνητικά. 

« Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν γίνεται στην βάση του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά στα πλαίσια της ευθύνης. Οι ευθύνες του καθενός είναι συγκεκριμένες. Θεωρώ ότι στις δικές μας ευθύνες που μας αναλογούν είμαστε δύο βήματα μπροστά. Πρέπει να πρυτανεύσει η ατομική ευθύνη. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει συναισθηματική φόρτιση και φόβος στον καθένα αλλά χρειάζεται μία ψύχραιμη αξιολόγηση της κατάστασης από όλους.» 

Ο κ. Νικηταράς απάντησε και σε ερώτημα σχετικά με τις ενέργειες ελέγχου του αεροδρομίου καθώς καθημερινά καταφθάνουν επιβάτες από την Αθήνα για εργασιακούς λόγους, επιβάτες για λόγους υγείας και άνθρωποι που στη συνέχεια ταξιδεύουν για άλλα νησιά όπως την Κάλυμνο. 

« Στο αεροδρόμιο υπάρχουν πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθούνται. Πρέπει να γίνονται έλεγχοι. Έχουμε επιστρατεύσει την δημοτική αστυνομία και την πολιτική προστασία και κάνουμε τα αυτονόητα. Κάνουμε και περισσότερα από όσα μας αναλογούν.» 

Κλειστά τα σχολεία με απόφαση δημάρχου για απολύμανση

Ο Δήμαρχος της Κω κατά την διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στην απόφασή του να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και την Παρασκευή. Όπως εξήγησε, του δίνεται το δικαίωμα να κλείσει τα σχολεία μόνο για λόγους δυσμενών καιρικών συνθηκών. Επειδή επικρατούσε κακοκαιρία τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές έκλεισαν σε πρώτη φάση τα σχολεία. Λόγω όμως και των κρουσμάτων κορονοϊόυ που προέκυψαν, θεώρησε ότι θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή ώστε να γίνει απολύμανση και να υποβληθούν σε τεστ οι εκπαιδευτικοί.  

«Καταλαβαίνω την αγωνία των γονέων. Ζητώ όμως από όλους ψυχραιμία. Πρέπει εφόσον προέκυψαν κρούσματα και μάλιστα σε σχολικές δομές, να γίνει απολύμανση σε όλα τα σχολεία του νησιού. Επίσης θα υποβληθούν σε τεστ οι εκπαιδευτικοί. Κάνει ο δήμος μας όσα μπορεί για να προστατέψει την υγεία του κοινωνικού συνόλου. Η εκτίμησή μου είναι ότι είναι η σωστή απόφαση. Ας χαμηλώσουμε τους τόνους γιατί πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Να φιλτράρουμε τα όσα λέμε ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχουμε αγώνα μπροστά μας. Μην δείχνουμε με το δάχτυλο και κάποιον που ενδεχομένως νοσήσει. Μπορεί να τύχει στον καθέναν. Διαχειριζόμαστε όλοι μία πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Δεν το έχουμε ξαναζήσει ούτε το είχε προβλέψει κάποιος. Για αυτό ο καθένας πρέπει να επιδεικνύει αίσθημα ατομικής ευθύνης. Τα υπόλοιπα που αφορούν διαφωνίες για τον ιό ας πάνε αυτή την ώρα στην άκρη.» 

Ο Δήμαρχος Κω ρωτήθηκε και για την πρόθεση του τέως δημάρχου κ. Καϊσερλη να καταθέσει αγωγή εναντίον πολιτικών και του δήμου Κω, για να αποκαταστήσει κατηγορίες εις βάρος του.  

Για το θέμα μεταξύ άλλων είπε: 

« Ο Κώστας Καϊσερλης υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες την Κω. Άφησε το αποτύπωμά του στην εξέλιξη του τόπου. Είναι λογικό να αντιδρά σε πρακτικές που ποινικοποιούν την πολιτική ζωή του τόπου. Συνέβη από ανθρώπους που ήθελαν να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Και εγώ ο ίδιος επισκέφθηκα πολλές φορές τα δικαστήρια απολογούμενος για την περίοδο 2010 – 2014 πληρώνοντας από την τσέπη μου όλη αυτή την διαδικασία.  

Ηθικά τουλάχιστον, καταλαβαίνω την αγωνία του και τον προβληματισμό του όταν έχει κλείσει τον κύκλο του ιστορικά, να απολογείται ακόμη. Εάν επιθυμεί να κινηθεί στο ηθικό σκέλος ζητώντας αποζημίωση της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί, προφανώς μπορεί να το κάνει διότι δεν πέρασε Παρασκευή που να μην βρισκόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου έχοντας 40 αθωωτικές αποφάσεις ομόφωνες των δικαστηρίων. Αλλά ποιος το γνωρίζει και να του ζητήσει συγνώμη ή και από εμάς να ζητήσει συγνώμη όταν μεταχειρίστηκε με αυτόν τον τρόπο την πολιτική ζωή του τόπου με την ποινικοποίηση όπως είπα.  

Εγώ εκτιμώ ότι τα πράγματα πρέπει να παίρνουν το δρόμο του δικαστηρίου μόνο όταν υπάρχουν υπόνοιες ότι δεν έγινε καλή διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Άλλωστε οι πολιτικές αποφάσεις κρίνονται στις κάλπες. Προς Θεού όχι ποινικοποίησει της πολιτικής ζωής του τόπου.» 

 Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ