Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κ. Κουζούκα: Η Κώα ομογενής που κόλλησε 2 φορές κορωνοϊό τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της

04/11/2020
819 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μία απίστευτη περιπέτεια με τον κορωνοϊό είχε συμπατριώτισσα μας ομογενής Κατερίνα Κουζούκα. Τόσο η ίδια, όσο και μέλη της οικογένειάς της κόλλησαν όχι 1, αλλά 2 φορές, αποτελώντας μία σπάνια ιατρική περίπτωση. Η ίδια μένει στο Σικάγο μαζί με τον άντρα της, την ενός έτους κόρη τους και τον 12 χρονών  γιο του συζύγου της και μιλάει στο «ΒτΚ» για την πρωτοφανή υγειονομική περιπέτεια που ζει από τον Φλεβάρη, πριν καν ο ιός πάρει διαστάσεις στις Η.Π.Α.
 Η ομογενής χτυπά καμπανάκι στους Έλληνες καλώντας τους να τηρούν τα μέτρα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει διαχειριστεί καλύτερα μέχρι στιγμής την πανδημία, σε σχέση με την Αμερική.


ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
«Οι γονείς μου- μας λέει είναι από την Κω και επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι το νησί μας εκτός από τα 2 τελευταία χρόνια, φέτος, εξαιτίας της πανδημίας και πέρυσι, επειδή γέννησα την κόρη μου. Σχετικά με τον κορονοϊό, ο άνδρας μου είχε κολλήσει τον Φεβρουάριο, πριν η πανδημία πάρει διαστάσεις στην Αμερική και όταν ακόμη νομίζαμε ότι είναι μακριά από εμάς. Ήταν άρρωστος για περίπου 2 εβδομάδες κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα. Επιβαρύνθηκαν οι πνεύμονές του αρκετά. Λάμβανε φαρμακευτική αγωγή και ακολουθούσε μία αγωγή στο σπίτι, όπου τελικά έγινα καλά. Η αγωγή του δεν ήταν για Covid – 19, καθώς στην Αμερική δεν υπήρχαν περιστατικά και δεν είχαν καμία γνώση οι γιατροί για τον ιό. Πληροφορηθήκαμε ότι ο σύζυγος ήταν φορέας τον Μάιο, όταν κάναμε τεστ αντισωμάτων. Εκεί ανακαλύψαμε ότι είχε κολλήσει το προηγούμενο διάστημα κορωνοϊό και ότι είχα κολλήσει και εγώ, αν και δεν είχα κανένα σύμπτωμα.  


2 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
Η Κατερίνα αν και είχε καθησυχαστεί με τον άντρα της, ότι για αρκετούς μήνες δεν θα κολλήσουν ξανά, λόγω του ότι απέκτησαν αντισώματα, έκαναν τελικά λάθος, αφού το καλοκαίρι τους επεφύλασσε μία δυσάρεστη έκπληξη, ευτυχώς όμως με καλή κατάληξη.  « Όταν πληροφορηθήκαμε ότι είχαμε ήδη περάσει τον κορονοϊό,  πιστεύαμε ότι αφού έχουμε αντισώματα, δεν θα αρρωστήσουμε ξανά. Αλλά κάναμε λάθος. Τον Ιούλιο δεχτήκαμε μία επίσκεψη ενός οικογενειακού φίλου στο σπίτι μας ο οποίος ήρθε για να ευχηθεί για τα πρώτα γενέθλια της κόρης μας. Μπήκε στο σπίτι μας, χωρίς μάσκα και έμεινε για περίπου 15 λεπτά. Μετά από 2 μέρες, μας τηλεφώνησε και μας είπε ότι σήκωσε πυρετό και έφυγε από την δουλειά του, διότι δεν είχε ούτε όσφρηση ούτε γεύση. Την επόμενη ημέρα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.»

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Η κα. Κουζούκα περιγράφει αναλυτικά στην εφημερίδα μας ποια είναι τα συμπτώματα που είχαν όλα τα μέλη της οικογένειάς της καθώς διέφεραν μεταξύ τους.  « Την επόμενη ημέρα η κόρη μου Αντζελίνα ξύπνησε με καταρροή στην μύτη και δεν αισθανόταν πολύ καλά. Εγώ ένιωθα σαν κρυωμένη και μάλιστα ένιωθα ότι ξεκινούσε μία ίωση. Κάναμε εξετάσεις και ήμασταν θετικοί. Θετικοί ήταν όμως και ο άντρας μου και ο γιος του 12 ετών ο οποίος δεν είχε κανένα σύμπτωμα παρά μόνο πυρετό τα βράδια.  Η κόρη μου είχε στομαχικές διαταραχές και διάρροια για μία εβδομάδα, ήταν λες και βρισκόταν σε λήθαργο και δεν είχε καθόλου διάθεση για φαγητό. Ο άντρας μου είχε συνάχι , αλλά ήταν γενικά σε καλή κατάσταση. Εγώ είχα τα χειρότερα συμπτώματα. Δεν μπορούσα να μυρίσω και να γευθώ τίποτα. Ακόμη και τις πάνες του παιδιού να μύριζα, δεν θα το καταλάβαινα. Είχα τρομερούς πονοκεφάλους και πονούσε όλο μου το σώμα πάρα πολύ. Ήμουν αδύναμη και πολύ κουρασμένη. Άρχισα να λαμβάνω κάποια φάρμακα και βιταμίνες την πρώτη ημέρα και ήμουν τυχερή που ήξερα από την αρχή ότι νοσούσα.  
Δόξα τω Θεό δεν προσβλήθηκαν από τον ιό οι πνεύμονές μου. Το χειρότερο όμως είναι ότι είχα δύσπνοια για πάρα πολλές ημέρες. Ήταν σαν να έχω κρίσεις άγχους συνεχώς. Πάρα πολύ τρομακτικό διότι δεν ήξερα τι με περίμενε την επόμενη ημέρα.»

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Όλη την διάρκεια της ασθένειας η οικογένεια της Κατερίνας παρέμεινε σε κατ΄οίκον απομόνωση και δεν είχε καμία επαφή με κανέναν συγγενή ή φίλο. « Καθημερινά φίλοι και συγγενείς επικοινωνούσαν μαζί μας και ενδιαφέρονταν για την ανάρρωσή μας. Κάθε μέρα για 2 εβδομάδες τους λέγαμε τα ίδια. Ότι δεν είχαμε καμία βελτίωση και νιώθαμε κάθε μέρα το ίδιο. Κάποια ημέρα, τα συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν. Όταν άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα άρχισα να νιώθω πόνους στην καρδιά μου. Οξύ πόνο και μαχαιριές ακόμη και όταν ξεκουραζόμουν. Συνέβαινε όλη την ημέρα αυτό. Πήγα στον γιατρό , έκανα εξετάσεις και σιγά, σιγά υποχώρησαν και οι πόνοι στην καρδιά μου ευτυχώς.»

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ – ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ
Μετά από την αίσια έκβαση της περιπέτειας της οικογένειας, η Κατερίνα δίνει τις δικές της συμβουλές προς όλους.
«Ο κορονοϊός – τόνισε- υπάρχει και όλοι οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουν. Βγάζω την κόρη μου ακόμη έξω στο πάρκο για παιχνίδι και κάνουμε διάφορα, αλλά προσέχουμε φορώντας συνεχώς μάσκες και χρησιμοποιώντας αντισηπτικά. Φίλοι μας πέθαναν από τον ιό. Είναι πολύ λυπηρό και εύχομαι να βρεθεί σύντομα το εμβόλιο για το καλό της ανθρωπότητας».                   

    Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ