Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εμβολιασμός 30 – 39 : Εμβόλια υπάρχουν, ραντεβού και προσωπικό δεν υπάρχει στην Κω

27/04/2021
1367 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Δεν θα είναι τόσο εύκολη υπόθεση ο εμβολιασμός των 30ρηδων στην Κω καθώς τα διαθέσιμα ραντεβού που δόθηκαν ήταν ελάχιστα και προς το παρόν δεν υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθούν εάν δεν λειτουργήσουν άμεσα νέα εμβολιαστικά κέντρα ή νέες εμβολιαστικές γραμμές στο νησί. 

Πιο συγκεκριμένα εκατοντάδες νέοι της Κω προσπάθησαν να κλείσουν ραντεβού στην ειδική πλατφόρμα την Μεγάλη Τρίτη που άνοιξε η εφαρμογή και έλαβαν μήνυμα ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού.  

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, εμβόλια υπάρχουν, υγειονομικοί για να τα κάνουν δεν υπάρχουν. Στο Κέντρο Υγείας στο Πλατάνι όπου γίνονται εμβολιασμοί αποκλειστικά της Astra Zeneca , διενεργούνται μάξιμουμ 55 εμβολιασμοί την ημέρα. 

Ο λόγος είναι απλός. Δεν υπάρχει προσωπικό. Υπάρχει ένας γιατρός ο διευθυντής , ένας δεύτερος γιατρός ο οποίος λόγω ειδικών συνθηκών εργάζεται με μειωμένο ωράριο και δύο νοσηλεύτριες. Η βάρδια είναι πρωινή που σημαίνει ότι οι εμβολιασμοί γίνονται μέχρι τις 14.00 – 14.30 το μεσημέρι. Στη συνέχεια, πρέπει να ενημερωθούν οι πλατφόρμες δεδομένων από τους ίδιους ανθρώπους, να γίνουν οι παραλαβές των εμβολίων και να διεκπεραιωθούν διοικητικές υποχρεώσεις.  

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορηθήκαμε, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των ατόμων άνω των 50 ετών στο Πλατάνι. Επίσης αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινά η 2η δόση του εμβολίου σε όσους εμβολιάστηκαν τον Φεβρουάριο και μετά. 

Επίσης άνοιξε η ειδική πλατφόρμα των εκπαιδευτικών οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν να εμβολιάζονται στο Πλατάνι. Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα των ατόμων ηλικίας 30 – 39, την Μ. Πέμπτη των ατόμων ηλικίας 40 – 45 και το Μ. Σάββατο των 45 – 50.  

Υπάρχει αναμονή για το τι θα γίνει για τους ανθρώπους του τουρισμού καθώς πιθανόν να ανοίξει η πλατφόρμα για όσους εργάζονται και δεν ανήκουν σε κάποιες από τις προαναφερόμενες ηλικιακές ομάδες. 

 Επίσης από τις 10 Μαΐου θα ξεκινήσουν να καταφθάνουν στην Κω εργαζόμενοι του τουρισμού προερχόμενοι από άλλες πόλεις της Ελλάδος οι οποίοι έχουν κάνει ήδη το πρώτο εμβόλιο στον τόπο κύριας κατοικίας τους. Το σύστημα δίνει την δυνατότητα στους δικαιούχους να κάνουν το εμβόλιο σε δύο διαφορετικές πόλεις με μία απλή αλλαγή στο Τ.Κ. που σημαίνει ότι θα κάνουν την 2η δόση του εμβολίου στην Κω.  

Σημερινά δημοσιεύματα του ροδιακού τύπου αναφέρουν ότι υπάρχουν Ροδίτες που δηλώνουν διεύθυνση στην Κω για να εμβολιαστούν πιο γρήγορα καθώς υπάρχει έλλειψη εμβολίων στην Ρόδο.  

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ελληνικού κράτους για τους ημερήσιους εμβολιασμούς, προκύπτει ότι την Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου έγιναν μόλις 294 εμβολιασμοί στο νησί μας,  ενώ έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις μόλις 2.727 άτομα στην Κω.  Συνολικά έχουμε 9.505 εμβολιασμούς στην Κω που σημαίνει 6.778 άτομα που έχουν λάβει την πρώτη δόση και 2.727 άτομα που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ( Pfizer + Astra Zeneca).  

Με αυτούς τους ρυθμούς αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα χρειαστούν χρόνια για να δημιουργηθεί το πολυπόθητο τοίχος ανοσίας στο νησί μας όταν μάλιστα απομένουν μόλις δύο εβδομάδες από το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κως δεν παρουσιάζει καμία έλλειψη σε εμβόλια. Μάλιστα το Κέντρο Υγείας στο Πλατάνι έχει αύτη την στιγμή την δυνατότητα να εμβολιάσει περίπου 500 άτομα και συνεχώς παραλαμβάνει νέες δόσεις εμβολίων.  

Είναι τεράστια η ανάγκη της δημιουργίας νέων εμβολιαστικών γραμμών στα δύο εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν,   συν νέα εμβολιαστικά κέντρα στο νησί της Κω, εφόσον όπως δηλώνει η κυβέρνηση τα ελληνικά νησιά θα υποδεχθούν τουρίστες και οι κάτοικοι με υγεία και ασφάλεια. 

Ιατρικοί κύκλοι πάντως εμφανίζονται ιδιαίτεροι επιφυλακτικοί με τις δηλώσεις βουλευτών περί λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας ως εμβολιαστικό κέντρο. Όπως μας εξήγησαν, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς αυτή την στιγμή λειτουργεί ως περιφερειακό ιατρείο και όχι ως κέντρο υγείας.  

Ένα επιπρόσθετο ζήτημα είναι πως θα αυξηθούν οι ώρες λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου, όταν το προσωπικό δεν επαρκεί καθώς δεν έγιναν προσλήψεις για αυτόν τον σκοπό συν του γεγονότος ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν χώροι.  

Την ώρα λοιπόν που η πολιτική ηγεσία  σε κάθε επίπεδο περί άλλων τυρβάζει, το μέγα θέμα του εμβολιασμού , κυρίως των παραγωγικών 30αρηδων δεν βρίσκεται ψηλά στην πολιτική ατζέντα.  

Δηλαδή, οι άνθρωποι που εργάζονται, που συναναστρέφονται με κόσμο, που εξυπηρετούν τους μεγαλύτερους σε ηλικία για να τους προστατέψουν κάνοντας τους τα ψώνια και τις δουλειές, θέλουν να εμβολιαστούν και δεν μπορούν , παρά το γεγονός ότι εμβόλια υπάρχουν!   

Σήμερα στο Πλατάνι εμβολιάστηκαν περίπου 30 συμπολίτες μας , την ώρα που υπάρχουν ακυρώσεις εξαιτίας των πληροφορίων γύρω από το εμβόλιο της Astra Zeneca. Ο εμβολιασμός στην Κω έχει πιάσει «ταβάνι» ενώ σε άλλες περιοχές , η διαδικασία κυλά ομαλά χωρίς τέτοια προβλήματα.  

Θα πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις και να ανοίξουν νέες εμβολιαστικές γραμμές και νέα εμβολιαστικά κέντρα όπως ήδη έχει προαναγγελθεί σε πάρα πολλές περιοχές στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 21 Απριλίου η γ.γ. πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε την αύξηση εμβολιαστικών γραμμών και εμβολιαστικών κέντρων σε πολλές περιοχές της χώρας όπως για παράδειγμα στο νομό Φθιώτιδας όπου ανακοινώθηκαν δεκάδες νέες εμβολιαστικές γραμμές ( εντός εμβολιαστικών κέντρων ) εμβολίων Pfizer που θα λειτουργήσουν από 5 Μαΐου 2021.  

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ