Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

10/10/2020
817 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Οι μαθητές των Λυκείων μας, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα είναι πια φοιτητές, μιλούν στο «ΒτΚ» για την «δοκιμασία» των Πανελληνίων Εξετάσεων, τα μυστικά της επιτυχίας τους αλλά και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά τους.


ΗΛΙΑΣ ΤΑΛΛΑΡΟΣ (ΟΙΚΟNΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΠΑΝ/ΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ): ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ


Ο Ηλίας Τάλλαρος μαθητής του Λυκείου Αντιμάχειας, συγκέντρωσε 16.400 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι αρκετά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αφού αποτελούσε την πρώτη του επιλογή. Όπως μας είπε, του άρεσε το συγκεκριμένο Τμήμα, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επαγγελματική αποκατάσταση, αφού θέλει να εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση που έχουν.

Τα φετινά θέματα εξετάσεων, θεωρεί ότι ήταν εύκολα για κάποιον που είχε διαβάσει καλά, με το μάθημα της Έκθεσης να τον δυσκολεύει περισσότερο.

Το φροντιστήριο (πήγε στην τρίτη Λυκείου) αποτέλεσε για εκείνον μεγάλη βοήθεια στην προσπάθεια που έκανε και θεωρεί δύσκολο να γράψει κάποιος καλά χωρίς την βοήθεια του, γιατί δεν τον βοηθάει όσο πρέπει το σχολείο, εξ αιτίας του συστήματος που υπάρχει στην χώρα μας.

Διάβαζε 4-5 ώρες την ημέρα και τον ελεύθερό του χρόνο, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, συνήθιζε να πηγαίνει βόλτες και να ακούει μουσικές.

Ως μυστικά της επιτυχίας, θεωρεί τις σωστές βάσεις που πρέπει να αποκτήσει κάποιος από την πρώτη Λυκείου, αλλά και τον σωστό προγραμματισμό που πρέπει να κάνει σε όλη την διάρκεια του Λυκείου.


ΔΟΜΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΧΑΝΙΑ): ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ


Η Δόμνα Χατζηνικολάου μαθήτρια του 2ου Λυκείου, συγκέντρωσε 14.300 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Χανίων. Δηλώνει αρκετά ικανοποιημένη, καθώς ήταν η πρώτη της επιλογή, αν και θα μπορούσε να είχε γράψει καλύτερα, όπως μας λέει.

Επέλεξε το συγκεκριμένο τμήμα, γιατί στο μέλλον θα έχει μεγαλύτερες ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και εξ αιτίας του εξαδέλφου της, που είναι αρχιτέκτονας και περνώντας αρκετές ώρες στο γραφείο του, αγάπησε την συγκεκριμένη δουλειά.

Τα φετινά θέματα των εξετάσεων θεωρεί ότι ήταν δύο ταχυτήτων, δηλαδή υπήρχαν εύκολα μαθήματα αλλά και δύσκολα με την Χημεία να την δυσκολεύει περισσότερο.

Πήγαινε φροντιστήριο και την βοήθησε αρκετά και θεωρεί σημαντική την βοήθειά του για να πετύχει κάποιος στις Πανελλήνιες.

Διάβαζε περίπου 2-3 ώρες την ημέρα και στον ελεύθερό της χρόνο συνήθιζε να χαλαρώνει και να ξεκουράζεται.

Συμβουλεύει τους νέους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων, να μην έχουν άγχος, να διαβάζουν όσο πρέπει και να είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο τους.


ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΧΟΝΔΡΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ): Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ 

Η Ανδριάννα Χόνδρου, μαθήτρια του Λυκείου Ζηπαρίου, συγκέντρωσε 13.925 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα φιλολογίας Θεσσαλονίκης, που αποτελούσε την 2η της επιλογή, αλλά όπως μας λέει είναι πολύ ικανοποιημένη και χαρούμενη που τελικά μπήκε στο συγκεκριμένο τμήμα, γιατί της αρέσει να ασχοληθεί με κάτι που αγαπάει, ενώ σημαντικό ρόλο, όπως τονίζει, έπαιξε και το γεγονός ότι και η μητέρας της είναι καθηγήτρια.

Τα φετινά θέματα θεωρεί ότι ήταν σχετικά εύκολα για μαθητές που είχαν προετοιμαστεί καλά, με το μάθημα της Έκθεσης να την δυσκολεύει περισσότερο.

Πήγαινε φροντιστήριο και πιστεύει ότι μπορεί κάποιος να πετύχει την εισαγωγή του σε μία καλή σχολή, χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου, ωστόσο θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερο διάβασμα, γιατί δεν θα έχει την καθοδήγηση του φροντιστηρίου.

Διάβαζε περίπου 2 ώρες την ημέρα, ωστόσο αυτές γινόταν περισσότερες όσο πλησίαζαν οι εξετάσεις και στον ελεύθερό της χρόνο, προτιμούσε να ξεκουράζεται και να πηγαίνει βόλτα με την παρέα της.

Ως μυστικά της επιτυχίας για να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις,, θεωρεί τον σωστό προγραμματισμό, που προβλέπει οπωσδήποτε ξεκούραση ώστε να “ξεφεύγει” και να “καθαρίζει” το μυαλό..


ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΙΑΚΟΝΙΚΟΛΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ): ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


Η Γεωργία Διακονικολή, μαθήτρια του 1ου Λυκείου, συγκέντρωσε 14.850 μόρια (μαζί με το ειδικό μάθημα) και πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας Αθηνών, που αποτελούσε και την πρώτη της επιλογή. Όπως μας λέει είχε επιλέξει εδώ και καιρό το συγκεκριμένο τμήμα, γιατί αγαπάει τα Γερμανικά και θεωρεί ότι είναι η γλώσσα του μέλλοντος.

Τα φετινά θέματα, θεωρεί ότι ήταν βατά γι’ αυτούς που είχαν διαβάσει, με το μάθημα των Αρχαίων, να την δυσκολεύει περισσότερο.

Το φροντιστήριο την βοήθησε αρκετά και το θεωρεί απαραίτητο για την σωστή προετοιμασία όσων θέλουν να πετύχουν στις Πανελλήνιες, γιατί τα μαθήματα στο σχολείο, όπως έχει το «σύστημα» δεν είναι αρκετά.

Όσο πλησίαζε η ώρα των εξετάσεων, διάβαζε περισσότερο, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο συνήθιζε να πηγαίνει βόλτες με τους φίλους της και συμβουλεύει όσους δώσουν εξετάσεις, να αφήνουν ελεύθερο χρόνο για να ξεκουράζουν το σώμα και το μυαλό τους.


ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ (ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ): ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ


Η Σταματία Αρβανιτάκη, μαθήτρια του 2ου Λυκείου, συγκέντρωσε 11.850 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Δημοσίας και Κοινοτικής Υγείας στην Αθήνα. Είναι αρκετά ικανοποιημένη, καθώς από μικρή ήθελε να προσφέρει την βοήθεια της στους συνανθρώπους μας και μέσω αυτού του Τμήματος θα μπορέσει να προσφέρει κοινωνικό έργο.

Τα φετινά θέματα, πιστεύει ότι ήταν αρκετά δύσκολα με το μάθημα της Χημείας να την δυσκολεύει περισσότερο.

Το φροντιστήριο την βοήθησε αρκετά και θεωρεί ότι δυστυχώς, ορισμένοι καθηγητές στο σχολείο, δεν βοηθούν όσο μπορούν τα παιδιά, με αποτέλεσμα, το φροντιστήριο να αποτελεί μονόδρομο, εάν θέλουν να πετύχουν.

Διάβαζε περίπου 4-5 ώρες την ημέρα και στον ελεύθερό της χρόνο της άρεσε να περπατάει και να πηγαίνει βόλτες.

Για να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις, όπως μας λέει, πρέπει να έχει σωστό προγραμματισμό και να διαβάζει αρκετά. 



Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ