Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

14/08/2020
1206 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Ο συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού φέρνει νέα μέτρα και στην Περιφέρεια Αττικής ως και τις 24 Αυγούστου.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα και έως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς, εφαρμόζεται μοντέλο Πόρου και σε Πάρο και Αντίπαρο έως τις 24 Αυγούστου.

Θα επιτρέπεται δηλαδή συνάθροιση μέχρι 9 ατόμων, επιβάλλεται χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και αναστέλλονται εκδηλώσεις. 

Τα lockdown στον Πόρο παρατείνεται ως τις 24 Αυγούστου, από 17 που ήταν έως τώρα, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για τις 23:00.

Επίσης, τίθεται όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, έως 24 Αυγούστου, σε όσες περιοχές κρίνονται επιδημιολογικά επιβαρυμένες. 

Έλεγχοι για όσους επιστρέφουν απο διακοπές 

Οι εργοστασιακοί έλεγχοι για όσους εργάζονται στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) και γυρίζουν από άδεια,  γίνονται υποχρεωτικοί με ευθύνη των εργοδοτών? ή των προϊσταμένων. 

Ακόμα, αν κάποιος ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορονοιό, είτε, σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό τομέα, μέχρι τις 31 Αυγούστου μπορούν να εργάζονται με τηλεργασία η back office.

Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας 

Ταυρόχρονα, ο κ.Χαρδαλιάς είπε ότι γίνεται αυστηρή σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας επί μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Ιδιαίτερα, πρέπει να προσεχθεί η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και χρήση μάσκας σε ναούς και άλλους χώρους λατρείας καθώς και χώρους που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός ενόψει των τελετών και εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου


reader.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Τοξότης
Τοξότης 14/08 - 16:41
Τοξότης
Για τά μπάρ τών ξενοδοχείων πού οι πελάτες πληρώνουν τό ποτό τους μετά τίς 11 καί γίνεται χαμός τί γίνεται μήπως γίνεται έλεγχος,Μην μου πείτεΚαλή Παναγιά σέ όλους

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ