Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συμβασιούχοι Υπ. Πολιτισμού: Ασφυκτική η κατάσταση λόγω της καθυστέρησης και της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας

04/03/2022
66 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ

Toν τελευταίο χρόνο, εμείς οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) στο Υπουργείου Πολιτισμού, εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας, των αυξήσεων τιμών σε βασικά αγαθά και ειδών πρώτης ανάγκης, σε συνδυασμό με υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνουν κυβέρνηση και μεγάλοι εργοδότες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άλλη μια πανδημία… Αυτή της καθυστέρησης και της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας, που έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται μια κατάσταση ασφυκτική. 

 Εργαζόμενοι που βιώνουμε την ανασφάλεια της περιπλάνησης, την αβεβαιότητα και το άγχος της ανεργίας, που αντικειμενικά προκαλεί η ευέλικτη εργασία, καλούμαστε να βρούμε τρόπο να επιβιώσουμε χωρίς μισθό καθώς οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων μπορεί να φτάσει για τους πιο τυχερούς από μας, τους 2 μήνες. Ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις που  εργαζόμενοι έκαναν να δουν μισθό ακόμη και 6 μήνες! 

 Η απλήρωτη εργασία στην οποία μας καταδικάζουν δεν είναι τυχαίο γεγονός, είναι χρόνια τακτική του Υπουργείου Πολιτισμού και όλων των κυβερνήσεων. Δεν είναι κάποιο ‘εμπόδιο’ που προέκυψε, δεν είναι κάποιος διοικητικός που δεν έκανε καλά την δουλειά του, δεν είναι κάποιο ‘deadline’ που χάθηκε. Έπειτα από τόσες δεκαετίες και τόσες δικαιολογίες, είναι πλέον καθαρή επιλογή! Επιλογή οι εργαζόμενοι να μην πληρώνονται για τον μήνα που δούλεψαν. Όπως επίσης είναι επιλογή οι  ιδιώτες εργολάβοι να πληρώνονται χωρίς  καθυστέρηση!  

 Αυτή την κατάσταση που ζούμε όχι μόνο στο νησί της Κω αλλά και -σχεδόν- σε όλα τα Δωδεκάνησα, ζουν και συνάδελφοί μας ανά την Ελλάδα. Να αναφέρουμε ενδεικτικά. 

Οι εργαζόμενοι ειδικοτήτων όπως συντηρητές, αρχαιοφύλακες, εργατοτεχνίτες, αρχαιολόγοι κ.α σε Τατόι - ΔΣΑΝΜ, Ελευσίνα - Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, «CALLOS» – Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, Σφαγεία και Μαυρικες στην Κω, στο έργο διευθέτησης λυμάτων Κέφαλο-Αντιμαχεια - Μαστιχαρι στην ίδια νήσο, στην Ι.Μ Θεολόγου στη Πάτμο, , οι αρχαιοφύλακες σε ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας, ΕΦΑ Ευβοίας, ΕΦΑ Κυκλάδων κ.α 

  Παρολαυτα δεν το βάλαμε κάτω. Η πρώτη προειδοποιητική στάση εργασίας που πραγματοποιήσαμε με την στήριξή του Πανελλήνιου Σωματείου μας, εδώ στην Κω, έξω από τα γραφεία της τοπικής  Αρχαιολογικής υπηρεσίας στις 28 του Γενάρη, πέρα από την μαζική συμμετοχή όλων  -σχεδόν - των συναδέλφων, που γνωστοποίησε το εν λόγω πρόβλημα είχε και ένα άλλο- θετικό- αντίκτυπο.  

Άσκησε πίεση στη τοπική ΕΦΑ που αναγκάζεται να πάρει θέση και να αναδιπλώνεται.  Αρχίσαν να μπαίνουν, ως ‘δια μαγείας’ μισθοί.

Καλούμε λοιπόν κάθε πολίτη της Κω, κυρίως τους εργαζομένους, να δείξουν την στήριξη και αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας.  Όπως το ίδιο θα κάνουμε και εμείς σε παρόμοιά περίπτωση.  Οι συμβασιούχοι, οι εποχιακοί δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται  σαν εργαζόμενοι 2ης κατηγορίας προσφέρουν, παράγουν και καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που υπάρχουν. 

 Μαζί με το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ λέμε οτι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ζητάμε το αυτονόητο… οι εργαζόμενοι να πληρώνονται για τον μήνα που δούλεψαν και να παίρνουν το μισθό που τους αναλογεί χωρίς καθυστερήσεις στην έναρξη της μισθοδοσίας τους, χωρίς διακοπές, χωρίς κωλύματα όταν μπαίνει το νέο έτος και ο νέος προϋπολογισμός! Καλούμε τους συμβασιούχος ΙΔΟΧ να κάνουν το βήμα, να πλησιάσουν το σωματείο γιατί η λύση βρίσκεται μόνο στην συλλογική πάλη.  

 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ