Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Β. ΠΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ

11/12/2020
64 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Για το δικαστήριο που αφορούσε την αγορά 2 λεωφορείων το 2011, την ρευστότητα της ΚΕΚΠΑΥΑΣ, τις υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου εν μέσω κορονοϊού καθώς και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τις παρατάξεις της μειοψηφίας για την δημιουργία νέας Αναπτυξιακής ΑΕ, μίλησε η Βάσω Πη. 

Η δημοτική σύμβουλος σε δηλώσεις της στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ξεκίνησε με αναφορά στο δικαστήριο που είχε οριστεί για τις 5 Νοεμβρίου στη Ρόδο και αφορούσε την υπόθεση αγοράς λεωφορείων από την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ το 2011. Η ίδια είχε κληθεί ως μάρτυρας καθώς ήταν πρόεδρος όταν όπως ανέφερε δόθηκε η εντολή από τον οικονομικό εισαγγελέα και την δημόσια διοίκηση η περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.  

Αναβλήθηκε το δικαστήριο για την αγορά λεωφορείων το 2011 

« Η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Ιουνίου 2021 καθώς ο δικηγόρος που ορίστηκε μόλις 2 ημέρες πριν την δίκη, πήρε αναβολή διότι δεν είχε ενημερωθεί για την υπόθεση. Είναι ψευδής η αναφορά της νυν προέδρου ότι δεν βρήκε στοιχεία σε αρχείο καθώς υπάρχει φυσικό και ψηφιακό αρχείο.» 

Θέμα ρευστότητας στην ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ 

Η δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΥΑΣ στις δηλώσεις της έκανε λόγο για πρόβλημα ρευστότητας στην ΚΕΚΠΑΥΑΣ και ανέφερε ότι εφόσον υπάρχει το δικαίωμα χρηματοδότησης από τον δήμο , θα έπρεπε η διοίκηση να τρέξει άμεσα τις διαδικασίες ώστε να μην υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. « Υπάρχει μεγάλη ανάγκη ρευστότητας ακόμη και για τις μισθοδοσίες. Αφήσαμε μία εύρωστη επιχείρηση με ταμείο, νέα λεωφορεία , έλεγχο από ορκωτούς με έσοδα από διαφημίσεις που έφταναν 30.000 ευρώ. Μόνο η στάση απέναντι από το δημαρχείο που έχει αφαιρεθεί για άγνωστους λόγους, απέδιδε περίπου 4.000 ευρώ το χρόνο. Τα έσοδα σίγουρα είναι μειωμένα φέτος λόγω της πτώσης τους τουρισμού. Υπάρχει μία αδιαφορία όμως για τα οικονομικά.» 

Όχι της Δύναμης Αλλαγής στην Αναπτυξιακή ΑΕ 

Για το διαπαραταξιακό που συγκάλεσε ο δήμαρχος σχετικά με την προοπτική δημιουργίας νέας Αναπτυξιακής ΑΕ για την Κω, την Νίσυρο και την Αστυπάλαια η κα. Πη ήταν κατηγορηματική. « Δεν πρόκειται να το ψηφίσει η Δύναμη Αλλαγής. Νομίζω ότι η δημοτική αρχή δεν έχει καταλάβει τους λόγους που σύσσωμη η μειοψηφία – που είναι και πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο – δεν ψήφισε το θέμα. Υποτιμούν πλήρως τον ρόλο των δημοτικών συμβούλων.» 

Πρόνοια εν μέσω πανδημίας 

Η κα. Πη μίλησε και για τον δύσκολο ρόλο της πρόνοιας εν μέσω της πανδημίας ,αναφέροντας ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερες ενέργειες καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες στην τοπική κοινωνία.  

« Η πρόνοια οφείλει να είναι δίπλα στον πολίτη και να γνωρίζει ποιοι έχουν ανάγκη. Το ΤΕΒΕΑ και το Κέντρο Κοινότητας έχουν ένα τέτοιο ρόλο. Δώσαμε μάχη στο δημοτικό συμβούλιο για να καλυφθεί το 100% του συσσιτίου της Μητρόπολης και δεν τα καταφέραμε. Ο 5ψήφιος αριθμός του δήμου επιβλήθηκε από το κράτος σε όλους τους δήμους. Μου έκανε κακή εντύπωση που είδα σε χαρτί Α4 κολλημένο σε στάσεις το 5ψήφιο αριθμό και την έκκληση για επικοινωνία. Θα έπρεπε η πρόνοια να επικοινωνεί με τους πολίτες, έχει τον τρόπο και γνωρίζει το δυναμικό πως να το κάνει. Δεν είναι κοινωνική πολιτική το 1ο συσσίτιο που έγινε τον Μάρτιο που ξεκίνησε και σταμάτησε ένα πρωί. Θα ελεγχθεί αυτό το θέμα ως προς τους δικαιούχους και τα τρόφιμα. Ξέραμε ότι το 2ο κύμα θα ήταν ισχυρότερο. Τι προετοιμασία έγινε;» 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ