Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο Κώος Πάνος Μπλέτζας ερμηνεύει το τραγούδι που γράφτηκε για τον δολοφονημένο Γιώργο Καραϊβάζ

20/04/2021
1012 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η δολοφονία του δημοσιογράφου έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα καθώς ήταν από τους αγαπητούς εκπροσώπους του τόπου ο οποίος καθημερινά έμπαινε σε χιλιάδες σπίτια. Η αγάπη που έδειξαν οι απλοί πολίτες στον εκλιπόντα συγκίνησε τον διάσημο στιχουργό Στέλιο Μαργωμένο ο οποίος έγραψε στίχους καρδιάς για τον Γιώργο Καραϊβάζ.  

 Στίχοι που άγγιξαν τον Κώο ερμηνευτή Πάνο Μπλέτζα ο οποίος είπε αμέσως το ναι για να ερμηνεύσει το κομμάτι, μόλις του ζητήθηκε. Ο τραγουδιστής μίλησε στο «ΒτΚ» για το νέο τραγούδι «Αλήθεια» και μάλιστα εκτός από ερμηνεία, υπογράφει και την μουσική. 

« Το τραγούδι «Αλήθεια» προέκυψε κάπως απρόσμενα. Ο στιχουργός κ. Στέλιος Μαργωμένος είναι φίλος με την Ζήνα Κουτσελίνη και γνώριζε τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο. Βλέποντας ρεπορτάζ γύρω από την δολοφονία του, εμπνεύστηκε και έγραψε τους στίχους του τραγουδιού. Τους έδωσε στην Ζήνα και ζήτησε να μην δημοσειυθούν. Η κα. Κουτσελίνη όμως συγκινήθηκε στον αέρα και τους διάβασε. Ο Στέλιος επικοινώνησε μαζί μου για τους στίχους και μου ζήτησε να ερμηνεύσω το κομμάτι. Δέχθηκα γιατί φορτίστηκα συναισθηματικά με την δολοφονία του δημοσιογράφου. Το θεωρώ αδιανόητο αυτό που έγινε μέρα μεσημέρι, μπροστά στο σπίτι του. Ένα χτύπημα στην δημοκρατία και την ελευθερία.» 

Για το τραγούδι συνεργάστηκαν πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι του ελληνικού πενταγράμμου. Βοήθησε ο σολίστ και διευθυντής της μουσικής ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη κ. Θανάσης Βασιλάς ο οποίος ανέλαβε την ενορχήστρωση και έπαιξε μπουζούκι. Επίσης συμμετείχαν κορυφαίοι μουσικοί.  

Η επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού έγινε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» την Δευτέρα 19 Απριλίου. Όλα τα δικαιώματα έχουν παραχωρηθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού. Μία απόφαση συνειδητή που πήραν όλοι όσοι συμμετείχαν στο εγχείρημα. 

«Αποφασίσαμε να δώσουμε τα πνευματικά δικαιώματα στο Χαμόγελο του Παιδιού. Όπου πάει το τραγούδι, εμείς δεν θα λάβουμε ούτε ένα ευρώ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στα παιδιά που φροντίζει το Χαμόγελο του Παιδιού. Το τραγούδι αυτό ήταν η προσωπική μας ανάγκη να τιμήσουμε τον Γιώργο Καραϊβάζ.» 

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ