Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έπαρχος Κω: Προσπάθειες για μαζικά τεστ κορονοϊού στην Κω

11/11/2020
211 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μαζικά τεστ για τον κορονοϊό γίνονται σε όλη την ελληνική επικράτεια από τις μονάδες του ΕΟΔΥ. Πρόσφατα έγιναν μαζικοί έλεγχοι και στη Ρόδο. Το ερώτημα είναι, εάν θα γίνουν τέτοια τεστ και στην Κω , δεδομένου του γεγονότος ότι υπήρξαν κρούσματα με εμφανή συμπτώματα και κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς. Μάλιστα κρίνεται σχεδόν αναγκαίο σε αυτή την φάση της έξαρσης της πανδημίας με τις άλλες εποχικές λοιμώξειες να είναι σε έξαρση.  

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Έπαρχο κ. Γιάννη Καμπανή μας ενημέρωσε ότι προσπαθεί να βρεθεί ένας τρόπος να γίνουν μαζικά τεστ κοινού και στην Κω, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τα τοπικά ΚΟΜΥ. 

«Το ιδανικό θα ήταν πέρα από κάποιες πλατείες, να υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν οι έλεγχοι από δύο μονάδες ΚΟΜΥ στο Κ.Υ. Αντιμάχειας και στο Κ.Υ. Πλατανίου. Πρέπει να διασφαλιστούν τα τεστ για να ξεκινήσει η διαδικασία η οποία πραγματικά κρίνεται απαραίτητη σε αυτή την φάση», τόνισε ο κ. Καμπανής.  Να σημειωθεί ότι σε επίσημη λίστα που έχει δημοσιευθεί από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τα ΚΥ που έχουν την δυνατότητα διενέργειας τεστ Covid, εμφανίζεται και το ΚΥ Πλατανίου, χωρίς βέβαια αυτή την εποχή να γίνονται εκεί τα τεστ καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα λόγων έλλειψης υλικού, προσωπικού και άλλων παραγόντων. Θυμίζουμε ότι τα τεστ στο νοσοκομείο γίνονται μόνο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις ενώ εάν θέλει κάποιος να ελεγθεί και δεν υπάρχει η δυνατότητα στο νοσοκομείο, το κόστος σε ιδιώτη είναι αρκετά υψηλό.

Στο γραφείο Υφυπουργού η δωρεά 1εκ. ευρώ  

Το γραφείο του Υφυπουργού Υγείας φέρεται να ασχολείται με την δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου από ανώνυμη δωρήτρια. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει προς τον Έπαρχο Κω Νισύρου, το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας έχει ανοικτή γραμμή με τον νομικό εκπρόσωπο της δωρήτριας και η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο. « Εάν δεν υπάρξει κάποιο εμπόδιο, ίσως τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν ώστε να αναβαθμιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας της Κω με την δημιουργία είτε ΜΕΘ είτε ΜΑΦ στο νησί μας.» 

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ