Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ν. Μυλωνάς: Δημόσια αυτοκριτική των πολιτικών μας εκπροσώπων για την κακή εικόνα της Σένγκεν

23/06/2024
129 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Ν. Μυλωνάς: Δημόσια αυτοκριτική των πολιτικών μας εκπροσώπων για την κακή εικόνα της Κω την περίοδο της αυξημένης εισόδου Τούρκων επισκεπτών ‘’τα σχόλια του τύπου της Αλικαρνασσού’’

Oι εικόνες στο λιμάνι μας την περασμένη βδομάδα ήταν θλιβερές.  Έρχεσαι στην Κω να περάσεις μία μέρα η μια εβδομάδα γιορτών και ζεις το βάρος της μεγάλης καθυστέρησης στον διαβατηριακό έλεγχο (μέσης διάρκειας 2 ωρών). Παρατηρείς την απαράδεκτη εικόνα του κλειστού χώρου της Schengen Area-Σένγκεν (με τα στραπατσαρισμένα κιόσκια ISOBOX, την σιδερόφρακτη περίφραξη στρατιωτικού τύπου) και την απουσία κάθε είδους αισθητικής οργάνωσης του χώρου υποδοχής. Βγαίνεις στην οδό Αβέρωφ για να κατευθυνθείς στην πόλη και τις δημόσιες υποδομές της. Περπατάς σέρνοντας την αποσκευή σου στο κατασπασμένο τσιμεντόστρωτο  πεζοδρόμιο με τα παμπάλαια σιδερένια παγκάκια, τα ξεχειλισμένα δοχεία απορριμμάτων, τις βρύσες που στάζουν, τις σπασμένες καρέκλες, τα παρατημένα τραπεζάκια. Σέρνεις την βαλίτσα σου στο ‘’ο θεός να το πει’’ δάπεδο στην περίμετρο του λιμανιού  και ψάχνεις πληροφορίες: ‘’που να πας για να βρεις αυτό έχεις ανάγκη σε ένα ξένο τόπο’’.  Όμως ΝΟ ΙNFΟ, NO SIGNIALS! Την θλιβερή κατάσταση του πεζοδρομίου  επιδεινώνει η ερειπωμένη μορφή του άλλοτε ωραίου κτηρίου της Ανωτέρας-οικία Μπρουνέττι. Μετά το εγκαταλειμμένο δημοτικό σχολείο -Αζήλο με τα σπασμένα παραθυρόφυλλα.  Το μάτι σου πέφτει στους γεμάτους, βρώμικους και ξεσκέπαστους  κάδους  σκουπιδιών {6-7 (!)}. Στην δυσανάγνωστη σκουριασμένη, σβησμένη δημοτική πινακίδα του χάρτη της πόλης (τοποθετήθηκε το 2005!!!) και στέκει ακόμη σαν …κειμήλιο μιας εποχής. Δίπλα της η τεράστια σε πολύ χαμηλό ύψος εγκαταλειμμένη μαύρη και σκοτεινή πινακίδα, πινακίδα- μυστήριο (οι παλιότεροι ξέρουμε ότι τοποθετήθηκε το 2017 με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ως σήμανση ΤΣΟΥΝΆΜΙΣ). Πίσω από την  black unknown table οι ουρές αναμονής τουριστών για ταξί ….Φυσικό είναι να πεις: ‘’κάτι δεν πάει καλά εδώ!

Γιατί αυτή η κατάσταση στην προμετωπίδα της πόλης Κω που είχε, κάποτε, ένα ‘’καλό όνομα’’ και μια καλή εμφάνιση, θα δούμε τις τελευταίες εντυπώσεις των αναχωρούντων των επισκεπτών μας.

—Ήταν λοιπόν η εβδομάδα, του Κουρμπάν Μπαϊράμ, του Eid al Adha (το μπαϊράμι της θυσίας που γιορτάζεται από τους Μουσουλμάνους παγκοσμίως η θυσία του Αβραάμ προς τον Αλλάχ του γιου του Ισμαήλ) και το νησί μας πλημμύρησε από επισκέπτες από τις γειτονικές πόλεις της χερσονήσου της Αλικαρνασσού. Το τι έμεινε στο νησί μας, τα καλά και τα κακά της πλημμυρίδας Τούρκων επισκεπτών θα εκτιμήσει  η τοπική πολιτική μας ηγεσία. Θα σας μεταφέρουμε αυτά που γράφει ο τύπος από το Πετρούμι.

https://bodrumhaber.com/istankoy-gumrugu-cile-gumrugu-oldu/

—Πρώτα οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν μιλούν από μόνες τους. Όλες εστιάζουν στην κατάσταση στην Ζώνη Εισόδου-Εξόδου. Με λίγα λόγια τα σχόλια τους που ξεκινούν με τον πικρόχολο και επιτιμητικό (δικαιολογημένα) τίτλο: ‘’Το έθιμο της επίσκεψης στην Κω, έγινε πια έθιμο δοκιμασίας’’! και εστιάζουν:

— Ανεπαρκές προσωπικό στο τελωνείο της Κω

— τοποθετήθηκαν 2 μόνο ομπρέλες στην ζώνη Σένγκεν

— Αναφέρθηκαν λιποθυμίες μεταξύ των τουριστών που περίμεναν την διαδικασία των διαβατηρίων μέχρι και για 3,5 ώρες κάτω από 40 βαθμούς θερμοκρασία.

— Δεν έγιναν οι απαραίτητες βελτιώσεις στον χώρο εισόδου εξόδου στο νησί πάρα το ότι ήταν αναμενόμενο το μεγάλο  κύμα τουριστών. ‘

— οι συνθήκες είναι χειροτερες ακομη και από αυτές που συναντωνται στον λεγόμενο τριτο κόσμο

— ταλαιπωρήθηκαν οι επισκέπτες και  εξοργίστηκαν οι επαγγελματίες του τουρισμού της Κω.

Ναι είναι ντροπή κύριοι της κυβέρνησης, της περιφέρειας και του Δήμου.

Στεναχωριέστε, όπως κάθε Δημότης που καταλαβαίνει την κακή εικόνα που εκπέμπει το νησί και η πόλη μας στους επισκέπτες!

Στεναχωριέστε περισσότερο που βλέπεται συνάνθρωπους μας που ταλαιπωρούνται.

Χρόνια τώρα είναι έτσι τα πράγματα.

Σκεφτείτε μόνο ότι δεν υπάρχει μια πληροφοριακή πινακίδα που να γράφει ΖΩΝΗ SEGEN και μια ένδειξη

KOS to  BODRUM-TURGUTREISS! Και 5 γλάστρες λουλουδιών. Ίσως κάτι παραπάνω: ένα ΙNFOPOINT!

Διαφημίστηκε τόσο πολύ η βίζα της διευκόλυνσης τουριστικής επίσκεψης στο νησί μας, στα 10 από τα νησιά της μεθορίου Ελλάδας-Τουρκίας που ήταν αποτέλεσμα και των προσφάτων συνομιλιών Μητσοατάκη-Ερτογάν. (οι ίδιες διαδικασίες ειχαν ισχυσει και παλαιοτερα 2016-19 που ατόνισαν λόγω των lockdown). H κατασταση που περιγραψαμε απαιτει την δημοσια αυτοκριτικη των εμπλεκομένων πολιτικών μας εκπροσώπων όλων των βαθμίδων.

Ν. Μυλωνάς

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμοςβυζ
Ανώνυμοςβυζ 25/06 - 01:02
Ρεζιλίκι εδώ και χροννια
Αφού δεν τους θέλουν γιατί έρχονται και αυτή να πάνε άλλου
Ανώνυμος 2
Ανώνυμος 2 24/06 - 11:39
Σημασία στη λεπτομέρεια ...
Κύριε Μυλωνά όλα αυτά που περιγράφετε ισχύουν χρόνια , ίσως είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που ένα ασφαλές και μικρό σχετικά νησί έγινε ο παραδεισος του all inclusive . Η ισχυρή δημοσιοϋπαλληλική-δημοτικολάγνα νοοτροπία που αναπτύχθηκε είχε σαν αποτέλεσμα βίους παράλληλους πάνω στο νησί . Από τη μια οι δημοτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι από την άλλοι οι άτυχοι εργαζόμενοι στην τουριστική βιομηχανία και τρίτος πόλος οι επιχειρηματίες του τουρισμού που αποσκοπούσαν στο κερδος χωρίς σημασία στη λεπτομέρεια . Όσο για τα κτίρια που αναφερετε στη διαδρομη από την πύλη εισόδου προς το κέντρο της πόλης αυτά είναι η κακή κληρονομιά της ιταλοκρατίας που θα πρέπει μαζί με τα υπόλοιπα να αφεθούν στην απαξίωση για να μην δημιουργούν οδυνηρούς συνειρμούς στους κατοίκους της πόλης...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/06 - 16:42
John
Κύριε Μυλωνά , θα σας πρότεινα να αναλώσετε περισσότερο μελάνι όχι αναλύοντας πόσους τουρίστες χάνει καθημερινά το νησί ( για λόγους που συμφωνώ) αλλά περισσότερο για πόσους τουρίστες πραγματικά μπορεί να αντέξει ακόμα, έχοντας πεπερασμένους φυσικούς πόρους και αντοχές. Το μικρό ιταλικό νησί της Ιταλίας το Καπρι σταμάτησε να δέχεται τουρίστες για 24 ώρες διότι εξαντλήθηκε το νερό του δικτύου. Αυτό είναι κάτι που έρχεται και σε εμάς σύντομα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ