Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

12 περιπτώσεις απάτης στα Δωδεκάνησα (και στην Κω) από την 54μελή εγκληματική οργάνωση!!

19/07/2020
274 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Δώδεκα τετελεσμένες και σε απόπειρα περιπτώσεις απάτης στα Δωδεκάνησα μεταξύ των 70 που εξιχνίαστηκαν σε όλη τη χώρα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από την εγκληματική ομάδα «μαμούθ» με 54 επιβεβαιωμένα μέλη και διευθύνοντα «μέτρ» στις απάτες έναν 43χρονο έγκλειστο στις φυλακές των Χανίων, συγκαταλέγονται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.
Ο μεγαλοαπατεώνας συστηνόταν ως διευθυντής τράπεζας σε ανυποψίαστους πολίτες στα Δωδεκάνησα και ως ανιψιός του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη! Μεταξύ δε των θυμάτων του συγκαταλέγεται και ιερέας στο Καστελόριζο!!
Πιο συγκεκριμένα η εγκληματική ομάδα που διέπραξε τουλάχιστον 41 τετελεσμένες απάτες και το αποκτηθέν παράνομο περιουσιακό όφελος υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 380.623 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αποκομίσει επιπρόσθετο περιουσιακό όφελος διαπράττοντας 29 απόπειρες απάτης τουλάχιστον 223.640 ευρώ έδρασε στα Δωδεκάνησα ως εξής:
– Την 1η Οκτωβρίου 2019 άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε μια κάτοικο της Καλύμνου, υποδυόμενος τον τραπεζικό υπάλληλο και την έπεισε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε λογαριασμό με δικαιούχο τον Γ. Κ. του Μ. προκειμένου να λάβει αναδρομικά οφειλόμενα χρήματα για λόγους υγείας της ιδίας.
– Την 8η Οκτωβρίου 2019 ο εγκέφαλος τηλεφώνησε σε μια συνταξιούχο, κάτοικο Ρόδου, υποδυόμενος υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας και την έπεισε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ σε λογαριασμό με δικαιούχο τον Γ. Κ. του Μ. προκειμένου να λάβει αναδρομικά οφειλόμενα για σύνταξη χηρείας της. Της ανέφερε συγκεκριμένα ότι δικαιούται αναδρομικά 32.000 ευρώ συνολικά για τη σύνταξη χηρείας του εκλιπόντος συζύγου της. Επειδή όμως δεν έχει γίνει ακόμη η διαδικασία από την τράπεζα το μόνο που χρειάζεται είναι να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ ώστε να πληρώσει τον φόρο που αναλογεί.
– Την 21η Οκτωβρίου 2019 ο ίδιος κατηγορούμενος τηλεφώνησε σε έναν κάτοικο της Κω, υποδυόμενος υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας Κω και του ανέφερε ότι ο πατέρας του είναι δικαιούχος αποζημίωσης 65.000 ευρώ από κράτος της Αφρικής από το διάστημα που ζούσαν εκεί. Προκειμένου να λάβει τα χρήματα θα έπρεπε έως την 12:00 της ιδίας ημέρας να μεταβεί στην τράπεζα και να καταθέσει 5.000 ευρώ σε λογαριασμό με δικαιούχο την Ι. Ε. όπως και έκανε.
– Την 6η Νοεμβρίου 2019 ο ίδιος τηλεφώνησε σε μια κάτοικο Ρόδου, υποδυόμενος υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας και της ανέφερε ότι η μητέρα της δικαιούται αποζημίωση 34.000 ευρώ από εισφορές του ΙΚΑ και άλλων ταμείων καθώς και από τροχαίο ατύχημα που είχε ο αποθανών πατέρας της. Προκειμένου να τα παραλάβουν θα έπρεπε να πληρώσουν το φόρο που αναλογεί σε αυτό το ποσό ο οποίος είναι 9.250 ευρώ. Της επισήμανε δε ότι η κατάθεση των χρημάτων πρέπει να γίνει άμεσα καθόσον έχει παρέλθει η προθεσμία εκταμίευσης και θα κάνει κάποιου είδους παρατυπία. Άμεσα αυτή μετέβη στην Εθνική Τράπεζα και έκανε ανάληψη του χρηματικού ποσού των 5.900 ευρώ και στη συνέχεια μετέβη σε άλλη τράπεζα όπου κατέθεσε 6.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον Κ. Μ. Ν.. Εν συνεχεία μετέβη σε άλλη τράπεζα και κατέθεσε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ με δικαιούχο τον Χ. Γ.. Σε νεότερη τηλεφωνική τους επικοινωνία της είπε ότι προέκυψε ένα λάθος και θα πρέπει να πάει στην Εθνική Τράπεζα να κάνει κατάθεση του χρηματικού ποσού των 9.000 ευρώ και αυτός θα τις επέστρεφε τα 8.000 ευρώ που έχει ήδη καταβάλει. Πράγματι πήγε και έκανε μεταφορά σε άλλο λογαριασμό με δικαιούχο τη Β. Μ. του Α..
– Την 7η Δεκεμβρίου 2018 τηλεφώνησε σε μια κάτοικο της Ρόδου, ιδιοκτήτρια επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων, υποδυόμενος υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας και της είπε ότι δικαιούται αναδρομικά από χρηματοδότηση της επιχείρησής της στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ποσού 122.000 ευρώ, 71.000 για το έτος 2015 και 51.000 για το έτος 2017. Προκειμένου να εισπράξει το ανωτέρω ποσό θα έπρεπε να ανοίξει νέο λογαριασμό ως μοναδική δικαιούχος προκειμένου να πιστωθούν σε αυτόν 10.000 ευρώ από λογαριασμό του ΕΣΠΑ. Όταν μετέβη στην τράπεζα του έδωσε να μιλήσει απευθείας με την υπάλληλο ώστε να γίνει η συνεννόηση προκειμένου να πιστωθούν τα χρήματα. Όταν έκλεισαν το τηλέφωνο η υπάλληλος πραγματοποίησε τη συναλλαγή που της είχε πει στο τηλέφωνο. Στη συνέχεια σε νεότερη μεταξύ τους επικοινωνία της είπε να μεταβεί στην Εθνική τράπεζα και να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 3.500 ως ΦΠΑ, πλην όμως επειδή είχε κλείσει η Εθνική τράπεζα της είπε να μεταβεί σε ένα κατάστημα WESTERN UNION και να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ σε λογαριασμό M. P. πράγμα που έκανε. Μετά από δυο ώρες περίπου όταν η παθούσα κοίταξε εκ νέου το απόκομμα συναλλαγής διαπίστωσε ότι αντί να γίνουν πίστωση τα 10.000 ευρώ έγιναν μεταφορά από το λογαριασμό της σε λογαριασμό με δικαιούχο τη Ζ. Χ..
– Την 18η Ιανουαρίου 2019 τηλεφώνησε σε ιερέα του Καστελόριζου, υποδυόμενος υπάλληλο της Τράπεζας ALPHA με το όνομα Γιώργος και ότι έχει στο όνομά του μία χρηματική κατάθεση 55.000 ευρώ από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για τις ανάγκες που έχει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Μάλιστα του ανέφερε ότι είχε δει μία του συνέντευξη στο εν λόγω κανάλι. Προκειμένου όμως λάβει τα ανωτέρω χρήματα θα έπρεπε να πάει και να καταθέσει 2000 ευρώ ως αντίκρισμα με τηλεφωνική επιταγή στο όνομα Α. Χ.. Άμεσα ο Ιερέας πήγε στο ταχυδρομείο και κατέθεσε τα χρήματα και σε νεότερη τηλεφωνικά επικοινωνία που είχαν του ζήτησε να καταθέσει άλλα 2000 ευρώ επειδή θα κρατήσει η εφορία 14.000 ευρώ. Τότε διαπίστωσε ότι πρόκειται για απάτη πήγε να αποσύρει την κατάθεση αλλά τα χρήματα είχαν κάνει φτερά.
– Την 6η Νοεμβρίου 2019 τηλεφώνησε σε μια κάτοικο της Ρόδου, υποδυόμενος υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς με στοιχεία Σ. Μ. και της ανέφερε ότι δικαιούται αναδρομικά από εισφορές του ΕΟΠΥΥ ύψους 31.200 ευρώ αλλά προκειμένου να τα παραλάβει πρέπει να πληρώσει τον φόρο που αναλογεί στο πόσο αυτό, ήτοι 6.500 ευρώ. Η συναλλαγή έπρεπε να γίνει άμεσα καθώς αν καθυστερήσει υπάρχει κίνδυνος να μην εγκριθεί το ποσό γιατί έχει παρέλθει η προθεσμία εκταμίευσης. Όταν του ανέφερε ότι δεν έχει χρήματα άλλαξε η συμπεριφορά του και σταμάτησε την επικοινωνία.
– Την 4η Δεκεμβρίου 2019 τηλεφώνησε σε έναν κάτοικο Ρόδου, υποδυόμενος υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας ονόματι Π. Ε. και ανιψιό του δημάρχου Ρόδου και ότι δικαιούται επιστροφή χρημάτων από την ασφαλιστική εταιρεία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» ύψους 62.300 ευρώ. Προκείμενου λάβει όμως τα χρήματα επειδή η επιταγή έχει λήξει από τον Απρίλιο του 2019 θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 12:00 της ιδίας ημέρας να πληρώσει τον φόρο για την εφορία που είναι το 24% δηλαδή 12.800 ευρώ. Ο παθών υποψιάστηκε ότι πρόκειται για απάτη και σταμάτησε η επικοινωνία μεταξύ τους.
– Την 4η Δεκεμβρίου 2019 τηλεφώνησε σε μια κάτοικο της Ρόδου, υποδυόμενος τον διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας ονόματι Π. Μ. και της ανέφερε ότι έχει βγει μία επιταγή στο όνομα της ύψους 41.200 ευρώ από επιστροφή αναδρομικών σύνταξης. Προκειμένου όμως να αποδεσμευτεί το ανωτέρω ποσό θα πρέπει να καταθέσει το ποσό των 7.500 ευρώ έως την 12:00 ώρα της ιδίας ημέρας αλλιώς θα χάσει τα χρήματα. Αυτή του ανέφερε ότι δεν έχει τα χρήματα και θα προσπαθήσει να τα βρει. Σε νεότερη επικοινωνία μεταξύ τους της ανέφερε ότι μίλησε με τον διευθυντή Δ.Ο.Υ. έτσι ώστε να μπορεί να κάνει διακανονισμό και να πληρώσει 4.000 ευρώ και τα υπόλοιπα σε δόσεις. Όταν του είπε ότι δεν έχει ούτε αυτά τα χρήματα σταμάτησε η επικοινωνία μεταξύ τους.
– Την 4η Δεκεμβρίου 2019 τηλεφώνησε σε έναν κάτοικο της Ρόδου, υποδυόμενος υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας ονόματι Μανώλης, ανιψιό του δημάρχου Ρόδου και του ανέφερε ότι έχει καθυστερούμενα από το ταμείο ΤΕΒΕ ύψους 30.000 ευρώ. Ακόμη του ανέφερε ότι πρέπει να επιστραφούν και τα κρατάει με νύχια και με δόντια για να μην τα χάσει και μέχρι τις 12:00 πρέπει να καταθέσει στην τράπεζα Πειραιώς το ποσό των 7.500 ευρώ προς Δ.Ο.Υ. Ρόδου. Αυτός μετέβη στην τράπεζα Πειραιώς, μίλησε με γνωστό του τραπεζικό υπάλληλο και αυτός του είπε πως αν τα καταθέσει υπέρ Δ.Ο.Υ. δεν υπάρχει φόβος αλλά να προσέξει πού θα τα καταθέσει. Σε νεότερη επικοινωνία μεταξύ τους του είπε να τα καταθέσει σε έναν άλλο λογαριασμό ώστε να φαίνονται σαν ιατρικά έξοδα. Εκεί κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και σταμάτησε η επικοινωνία μεταξύ τους.
– Την 9η Δεκεμβρίου 2019 τηλεφώνησε σε μια κάτοικο τ’ Αφάντου, υποδυόμενος υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας της Παλιάς Πόλης ονόματι Σ. Ε. και της ανέφερε ότι δικαιούται επιστροφή χρημάτων από συνταξιοδοτικές εισφορές του πατέρα της ύψους 31.000 ευρώ. Στη συνέχεια της είπε να μεταβεί στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή Αφάντου, αλλά η παθούσα του είπε ότι δεν υπάρχει και τον ρώτησε αν είναι όντως τραπεζικός υπάλληλος και κατάλαβε πως πρόκειται για απόπειρα απάτης.
– Την 22α Απριλίου 2020 τηλεφώνησε σε μια κάτοικο της Ρόδου, υποδυόμενος τον διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Ρόδου ονόματι Μ. Σ. και της είπε ότι δικαιούται αναδρομικά χρήματα του θανόντος συζύγου της συνολικού ποσού 31.000 ευρώ. Προκειμένου λάβει το ανωτέρω χρηματικό ποσό θα πρέπει την ίδια μέρα να καταβάλει τον αναλογούντα Φ.Π.Α., ύψους 8.000 ευρώ, αλλιώς τα χρήματα θα χαθούν. Σε περίπτωση που δεν είχε τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να πληρώσει τουλάχιστον τα μισά. Η παθούσα κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη και έκλεισε το τηλέφωνο ενώ την επόμενη μέρα άγνωστο άτομο επικοινώνησε μαζί της και την έβριζε γιατί δεν κατέβαλε το χρηματικό ποσό.
Την 5η Μαΐου 2020 τηλεφώνησε σε έναν κάτοικο της Ρόδου, υποδυόμενος υπάλληλο Εθνικής Τράπεζας ονόματι Ψ. Μ., ανιψιό του δημάρχου Ρόδου και του ανέφερε ότι ο αποθανών πατέρας του δικαιούται 28.200 ευρώ αναδρομικά από τον ασφαλιστικό φορέα ΤΕΑΠΑΣΟ. Προκειμένου να τα λάβει θα έπρεπε να πληρώσει φόρο 8.500 ευρώ σε λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς με δικαιούχο Π. Α, ο οποίος είναι προϊστάμενος της εφορίας. Αυτός μίλησε με τον εξάδελφό του και διαπίστωσε ότι πρόκειται για απάτη.

  




 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ