Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Ιγνατίου – Δ. Απόκης μίλησαν στο "Ράδιο Πρώτο" για την ένταση στο Αιγαίο

17/08/2020
92 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μία μοναδική ραδιοφωνική συνάντηση που έβγαλε πολλές ειδήσεις απόλαυσαν οι ακροατές του Ράδιο Πρώτο 91.5 το πρωί της Δευτέρας. Δύο καταξιωμένοι και κορυφαίοι δημοσιογράφοι τα είπαν για πρώτη φορά ραδιοφωνικά στον αέρα και επέλεξαν την συχνότητα του Πρώτο στην Κω. Ο Δημήτρης Απόκης στο στούντιο της Κω και ο Μιχάλης Ιγνατίου τηλεφωνικά σε μία άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα περί εντάσεως στο Αιγαίο, ελληνοτουρκικά και εθνικά θέματα.  

Διάλογος μόνο για υφαλοκρηπίδα 

Οι δύο δημοσιογράφοι συμφώνησαν ότι η Ελλάδα δεν έχει να συζητήσει τίποτε πέρα από την υφαλοκρηπίδα και οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού. Εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την στάση της Ευρώπης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα καθώς δεν είναι η αναμενόμενη και σχολίασαν την αλλαγή των Η.Π.Α. τις τελευταίες ημέρες ειδικά μετά την συνάντηση Πομπέο Τσαβούσογλου στην Δομινικανή Δημοκρατία, όπου ο Τούρκος ήταν έξαλλος μετά την συζήτηση.  

« Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς οι Έλληνες. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας. Θέλουμε ειρήνη. Δεν θέλουμε διάλογο όπου θα συζητηθούν τα πάντα. Οι Τούρκοι βάζουν ως θέμα μέχρι τα τζαμιά και όλες τις διεκδικήσεις. Είναι λάθος. Η Αθήνα πρέπει να μείνει σταθερή. Δεν υπάρχουν άλλες διαφορές και δεν πρέπει να μπουν στο τραπέζι. Δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη όπως τότε με την Κύπρο. Πιστεύω ότι γίνονται έρευνες και το 2ο που με φοβίζει είναι η λέξη τετελεσμένο. Λάθος αν έχει συμφωνηθεί διάλογος» τόνισε ο έμπειρος δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου. 

Κοσμοϊστορικές αλλαγές στην διπλωματική σκακιέρα 

Στην ίδια γραμμή και ο διεθνολόγος Δημήτρης Απόκης ο οποίος πρόσθεσε ότι γίνονται κοσμοϊστορικές αλλαγές όπως η συμφωνία Ισραήλ – ΗΑΕ και οι εξελίξεις θα είναι πολλές. Στα θετικά η συμμαχία Ελλάδας Ισραήλ.  

Ο Έλληνας ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον ανέφερε επίσης ότι διαφαίνεται συμφωνία μεταξύ Ισραήλ – Σαουδικής Αραβίας κάτι το οποίο δεν είχε φανταστεί κανείς ότι θα μπορούσε να υπάρξει στις διπλωματικές σχέσεις και ότι πρέπει να κοιτάξουμε πλέον τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας. 

« Όποιος βοηθά τους Ισραηλινούς το ανταποδίδουν στο διπλάσιο και το έχουν αποδείξει» είπε ξεκάθαρα ο Μιχάλης Ιγνατίου ο οποίος αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ δίνει χρήσιμες πληροφορίες σε Ελλάδα και Κύπρο και ευχή είναι να υπάρξει και στρατιωτική συμμαχία.  

 

Λάθος η αναπαραγωγή τουρκικών ειδήσεων από ελληνικά ΜΜΕ 

Οι δύο έμπειροι δημοσιογράφοι σχολίασαν επίσης την τάση των ελληνικών ΜΜΕ συστημικών και μη να αναπαράγουν τα προκλητικά τουρκικά δημοσιεύματα συμβάλλοντας στην μηχανή προπαγάνδας που έχει στήσει η γειτονική χώρα. « Ξεκινά από ψεκασμένες ιστοσελίδες για μερικά κλικ και το συνεχίζουν σοβαρά ΜΜΕ. Θέλει τρόπο όπως κάνουμε στο HellasJournal.com. Αντιθέτως στην Τουρκία τα ελληνικά θέματα παίζουν χαμηλά έως καθόλου.» 

Ερωτήσεις ακορατών περί σύγκρουσης στο Αιγαίο 

Σε ερώτηση ακροατών για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν απάντησε δυναμικά στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες στο Καστελόριζο, ο Δημήτρης Απόκης ότι «η οποιαδήποτε σύγκρουση πρέπει να είναι το τελευταίο μέσο. Η Ελλάδα κάνει τις σωστές κινήσεις έστω και με μερικά λάθη αλλά κινείται στην σωστή κατεύθυνση.» 

Γαλλικές φρεγάτες 

Σε ερώτηση άλλου ακροατή για τις γαλλικές φρεγάτες ο Μιχάλης Ιγνατίου είπε ότι δεν έχει τελειώσει η συζήτηση , συνεχίζεται. « Αν με την Κύπρο είχαμε οριοθετήσει ΑΟΖ σήμερα θα μιλούσαμε διαφορετικά. Διαμαρτυρόμαστε για το OrucReis. Που είναι ; Διαμαρτυρόμαστε γιατί βρίσκεται σε ΑΟΖ που δεν οριοθετήσαμε; Τώρα είναι η ώρα και θα είναι και η πληρωμένη απάντηση στην Τουρκία. Υπάρχει ένα φοβικό σύνδρομο Ελλήνων πολιτικών για το θέμα.» 

Ο ιδιοκτήτης του HellasJournal μίλησε και για το χτύπημα του Κεμάλ Ρέιτς που ήταν σοβαρό και την δύσκολη απόφαση που θα έχει να πάρει ένας άνθρωπος, ο πρωθυπουργός για ενδεχόμενη σύγκρουση.  Δεν την φοβάται την σύγκρουση το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους ξένους και το απέδειξε.» 

Στη συνέχεια υπήρξε μία «αντιπαράθεση» απολαυστική μεταξύ των δύο δημοσιογράφων για τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές και τις θέσεις του κάθε υποψήφιου για την Ελλάδα.  

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ «ΓΚΡΙΖΑΡΕ» ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 

Τέλος, ο Μιχάλης Ιγνατίου μίλησε για το νέο του βιβλίο το οποίο έχει γράψει με τον Νίκο Μελέτη με τίτλο: « Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ «ΓΚΡΙΖΑΡΕ» ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ - ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ» είπε ότι τα όσα ενδιαφέροντα παρουσιάζονται θα οδηγήσουν τον αναγνώστη να κατανοήσει πως φτάσαμε στην σημερινή ένταση.  

Το νέο βιβλίο θα παρουσιαστεί σε επίσημη εκδήλωση όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην Κω σε συνεργασία με το Ράδιο Πρώτο 91.5 όπως είχε γίνει και το 2016 με μεγάλη επιτυχία. Ήδη βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία και σημειώνει τεράστια αναγνωστική επιτυχία.  

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στους παρακάτω συνδέσμους: 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ