Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ν. Δένδιας: 13 νησιά του Αιγαίου (ανάμεσά τους και η Κως) στην 1η φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων

19/04/2024
9777 Εμφανίσεις
8 Σχόλια

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε στέγη σε κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινείται για την εκτέλεση της υπηρεσίας του, από τον χώρο της βασικής κατοικίας του. Είναι μια αυτονόητη παροχή. Αυτό τόνισε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος παρέστη σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα, στο πλαίσιο της έναρξης του οικιστικού προγράμματος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Υπογράμμισε ότι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών «αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας» που εστιάζει στις στεγαστικές τους ανάγκες.

«Ξεκινάμε», συνέχισε, «σήμερα με τη θεμελίωση ενός νέου συγκροτήματος 13 διαμερισμάτων, εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα».

Το μεγαλόπνοο οικιστικό πρόγραμμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως ανέφερε, στοχεύει «στην κατασκευή χιλιάδων κατοικιών, σε βάθος που υπερβαίνει τη δεκαετία».

Η πρώτη φάση του προγράμματος, συμπλήρωσε, «περιλαμβάνει 702 διαμερίσματα, 54 συγκροτήματα, με 100 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Η πρώτη φάση, εξήγησε, «περιλαμβάνει 5 πόλεις της Θράκης και 13 νησιά του Αιγαίου, περιοχές εθνικά ευαίσθητες, με περιορισμένη  σήμερα διαθεσιμότητα οικιών και στα νησιά, ιδίως, με εξαιρετικά υψηλό κόστος κτήσης των ελάχιστων διαθέσιμων κατοικιών».

«Το 15% των κατοικιών που θα κατασκευάσουμε θα διατίθενται σε υπαλλήλους του δημόσιου τομέα που επίσης μετατίθενται για την εκτέλεση των καθηκόντων που η πατρίδα τους αναθέτει. Αναφερόμαστε κυρίως σε εκπαιδευτικούς και σε γιατρούς» τόνισε ο κ. Δένδιας.

«Οι υπόλοιπες κατοικίες, το 85% βεβαίως θα διατίθενται στις Ένοπλες Δυνάμεις και κατά προτεραιότητα στα χαμηλόβαθμα στελέχη μας. Τους ανθρώπους που επιδιώκουν και δικαιούνται ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους» προσέθεσε.

«Με το υπάρχον χρηματοδοτημένο πρόγραμμα αυξάνουμε το ποσοστό κάλυψης των υπαρχόντων αιτημάτων κατά 35%. Η πρώτη φάση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2027. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος αριθμός θα έχει παραδοθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και μέχρι τότε θα εργαστούμε για τη χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης, που θα ξεκινήσει μετά την απορρόφηση των πρώτων 100 εκατομμυρίων και θα περιλαμβάνει άλλες 715 κατοικίες στην Κρήτη και στην κεντρική χώρα» επισήμανε ο κ. Δένδιας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να καταστούν το πλαίσιο ενός προτύπου ανθρωποκεντρικής ανάπτυξής τους, συμβάλλοντας σε ένα μέλλον για την πατρίδα μας που θα μας κάνει όλους περήφανους» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στην τελετή παρευρέθησαν, επίσης, ο βουλευτής Χρήστος Δερμεντζόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Πολιτισμού και Εθελοντισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Φανή Μπαχαρίδου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Αδαμάντιος Παπαδόπουλος, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος.

Το Οικιστικό Πρόγραμμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες δράσεων και έχει ως στόχο την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, ιδιαίτερα των χαμηλόβαθμων στελεχών, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα χωρισμένο σε 4 φάσεις υλοποίησης, δίνοντας προτεραιότητα στις ακριτικές περιοχές και τα νησιά με ακριβό κόστος ενοικίων και περιορισμένη διαθεσιμότητα οικιών.

Περιλαμβάνει αρχικά την ευρύτερη περιοχή 5 πόλεων της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη) και 13 νησιά του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου (Κάρπαθος, Ρόδος, Καστελόριζο, Κως, Σάμος, Χίος, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Μύκονος, Σύρος).

Πιο συγκεκριμένα, προστίθεται στην ανακοίνωση, σε αυτή τη φάση, θα κατασκευαστούν 54 νέα συγκροτήματα των 13 διαμερισμάτων έκαστο, δηλαδή 702 καινούργια διαμερίσματα, η ολοκλήρωσή των οποίων, υπό κανονικές συνθήκες, αναμένεται το καλοκαίρι του 2027.

Για την υλοποίηση των υποέργων, θα πραγματοποιηθούν ανοιχτοί δημόσιοι διαγωνισμοί.

Στις νέες κατοικίες των παραμεθόριων περιοχών, θα δίνεται δυνατότητα φιλοξενίας σε καθηγητές- δασκάλους και ιατρούς- νοσηλευτές του ΕΣΥ, στο πλαίσιο Προγραμματικών Συμφωνιών μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και του υπουργείου Υγείας, αντίστοιχα.

amna.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 8
Γιώργος
Γιώργος 21/04 - 21:41
ΥΠΕΘΟ
..
Ανώνυμος
Ανώνυμος 21/04 - 00:10
Συγνωμη
Αν κατάλαβα καλά 13 διαμερίσματα...... και με αυτά θα λύσουν το πρόβλημα για εκπαιδευτικούς και στρατιωτικούς;;;;; Μας δουλεύουν;;;
Νικόλας
Νικόλας 20/04 - 22:48
Πολίτης
Όταν το κράτος αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στέγασης για στρατιωτικούς αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι το ίδιο πρόβλημα στέγασης υπάρχει για εκπαιδευτικούς για γιατρούς αστυνομικούς πυροσβέστες δείχνει την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/04 - 17:25
Μισθος και κατοικία
Αν έτσι θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της στέγης, τότε μπράβο.Το πρόγραμμα θα πρέπει να αφορά και το κατώτερο προσωπικό που είναι η ραχοκοκαλιά του στρατού. Νέα παιδιά που θα ήθελαν να πάνε στον ελληνικό στρατό ως επαγγελματίες. Όχι γιατί δεν είχαν τίποτα άλλο να κάνουν αλλά γιατί τους αρέσει. Και μορφωμένα είναι με πτυχίο πανεπιστημίου όπως ο γιος μου Και λες ότι είναι γεννημένοι γι αυτό το επάγγελμα ΟΜΩΣ τελικά δεν πήγε για ΕΠΟΠ ενώ πέρασε τις εξετάσεις σε αντίξοες συνθήκες ΓΙΑΤΙ υπάρχει 1ο το οικονομικό ελάχιστος μισθός 2ο το συνταξιοδοτικο θέμα για ΕΠ.ΟΠ ΑΥΤΑ ας τα δουν οι κυβερνήσεις Και η ηγεσία του στρατού Τα παιδιά μας πιστεύω δεν θα χάσουν Αυτή που θα χάσει θα είναι η πατρίδα Οπλίτες ,
miranta
miranta 20/04 - 12:16
Βασικα
Από την μια έχουμε ανθρώπους ,υπουργούς,κυβέρνηση που ψάχνει λύσεις.Δουλευουν και κάνουν και λάθη.Απο την άλλη έχουμε σωτήρες πολιτικούς που έχουν έτοιμα τα νταούλια να τα κτυπανε και να χορεύουν οι λύσεις.Τιμωρηστε τους πολιτικούς που μιλάνε με γλώσσα του 80.Δεν κατάλαβαν τίποτα από τις εθνικές εκλογές περσυ.Να πάνε πιο κάτω λοιπόν στις Ευρωεκλογές μπάσκετ και συνέλθουν.
Paok1926
Paok1926 20/04 - 09:02
2024
Και στην Σύμη υπουργέ να φτιάξετε η ακρίβεια και τα airbnb έφτασαν ταβάνι.
Παπανικολάου Ντίνος
Παπανικολάου Ντίνος 19/04 - 17:39
Σ
Υπήρχε πρόγραμμα για ΣΟΑ στην Αντιμάχεια από το 1984 85 σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το Βακουφ Κω και τώρα ανοίκει στο Υπ Εθ Άμυνας. Κακώς τότε το πρόγραμμα μεταφέρθηκε στην πόλη της Κω καί έγιναν τα δεύτερα ΣΟΑ . Είναι καιρός να αποκατασταθεί η τάξη γιατί και η περιοχή Ηρακλειδών δίνει πολλά για τις δραστηριότητες της 80 ΑΔΕΤΕ. Ας το κοιτάξουν οι αρμόδιες αρχές και ο Δήμος.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/04 - 11:33
Μπραβο!!
Επιτελους να λυθει το προβλημα στεγασης !!!Τα ενοικια εχουν εκτοξευθει!!!!Να βαλουν νερο στο κρασι τους οι ιδιοκτητες!!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ