Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Π. Χριστοδουλίδης : Άθλος που άνοιξε η σεζόν. Χρειαζόμαστε στήριξη από τον δήμο.

22/07/2020
437 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Για την εξέλιξη του τουρισμού και της οικονομίας εν μέσω κορονοϊού, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο γνωστός ξενοδόχος κ. Πάκης Χριστοδουλίδης. Ο ίδιος θυμίζουμε από πολύ νωρίς είχε προβλέψει ότι θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά γεμάτη προκλήσεις και ότι ο τουρισμός θα δεχόταν το μεγαλύτερο πλήγμα. Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε αισιόδοξος και χαρούμενος καθώς η διαχείριση μέχρι στιγμής είναι σε πολύ καλά επίπεδα και η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου.

« Η φετινή χρονιά και το φετινό άνοιγμα ήταν το πιο δύσκολο σε σχέση με τις προκλήσεις του παρελθόντος. Διότι ο αόρατος εχθρός ο ιός δεν έφυγε είναι εδώ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οικονομικό. Η σεζόν πέρυσι ήταν πολύ καλή. Ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών. Οι κρατήσεις φέτος ήταν σε πάρα πολύ υψηλό και καλό επίπεδο. Η σεζόν η φετινή τελικά όπως εξελίχθηκε είναι χαμένη.»

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα που κατάφερε με επιτυχία να ανοίξει τουριστικά

Αν και ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για μία ουσιαστικά χαμένη σεζόν, έστειλε και θετικά μηνύματα καθώς η τρέχουσα περίοδος είναι πειραματική για το πως μπορεί να συνυπάρξει ο τουρισμός με τον ιό.

« Η Ελλάδα είναι ασφαλές χώρα. Είναι άθλος το γεγονός ότι μπορέσαμε να ανοίξουμε. Οι τουρίστες μας λένε ότι αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια στην χώρα μας και αυτό οφείλεται και στους ξενοδόχους διότι τηρούμε τα πρωτόκολλα. Οι πρώτες δύο εβδομάδες ήταν δοκιμαστικές και πήγαμε καλά. Και του χρόνου θα υπάρχει ιός αλλά θα είμαστε εδώ για τον τουρισμό.»


Η φετινή σεζόν με αριθμούς

Ο έμπειρος ξενοδόχος άνοιξε μόλις 1 από τα 5 ξενοδοχεία του. Μάλιστα επέλεξε να ανοίξει το καλύτερο του ομίλου 5 αστέρων και έτσι οι τουρίστες που δεν ακύρωσαν στις υπόλοιπες μονάδες, πήραν ουσιαστικά και δωρεάν αναβάθμιση. Ο όμιλος συνολικά διαθέτει 2.200 κλίνες στο νησί της Κω.

« Ξεκινήσαμε φέτος με μόλις 6 δωμάτια. Κάθε μέρα έχουμε άνοδο. Τις τελευταίες ημέρες δεν λαμβάνουμε ακυρώσεις αλλά κρατήσεις. Είμαστε αισιόδοξοι ότι κάτι καλύτερο θα βγει από όσο περιμέναμε. Δώσαμε μαθήματα ως χώρα.»

Αναγκαία η επιπλέον στήριξη από τον δήμο Κω

Ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με την στήριξη που προσέφερε ο δήμος στον κλάδο. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα έπρεπε να παρθούν περισσότερα ενισχυτικά μέτρα και να είχε γίνει μία συνάντηση μεταξύ του δημάρχου και των επαγγελματιών κάθε κλάδου.

« Λυπάμαι αλλά ο δήμαρχος και ο δήμος δεν συζήτησε με τους επαγγελματίες του κάθε κλάδου. Εμείς ως ξενοδόχοι για παράδειγμα ζητάμε μία βοήθεια στους δημοτικούς φόρους. Είναι μία σεζόν που ξεκίνησε στην μέση και μειωμένη. Έπρεπε να σκεφτούν επίσης και το θέμα των παραλίων. Μειώθηκε το ενοικιαστήριο από το δήμο κατά 40%. Μειώθηκαν όμως και οι ομπρέλες, οι πελάτες και οι μέρες χρήσης της παραλίας. Το ενοικιαστήριο έπρεπε να είναι ακόμη πιο χαμηλό. Χρειαζόμαστε και άλλα μέτρα στήριξης. Όπως πήραμε το ρίσκο να ανοίξουμε , για να στηρίξουμε εργαζόμενους, προμηθευτές, συνεργάτες, έτσι και εμείς πρέπει να στηριχθούμε. Ο χειμώνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος. Δεν θα πάρουμε λεφτά θα μείνουμε και ταπί. Πρέπει και το κράτος να μας βοηθήσει. Τα πρακτορεία ζήτησαν μείωση και εμείς για να ανοίξουμε με αυτά τα πρωτόκολλα ανεβάσαμε τα λειτουργικά.»

Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/07 - 15:33
Πολίτης
Αγαπητέ "απλέ πολίτη" ο Δήμος ως τοπική αυτοδιοίκηση έχει και πρέπει να έχει ανάμειξη με όλα όσα αφορούν τον τόπο από τον οποίο εκλέγεται για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Είτε λοιπόν έχει να κάνει με ελάφρυνση φόρων (που δεν βλέπω να σχολιάσατε) είτε με άλλα θέματα τύπου αιγιαλού που άπτονται στην κτηματική υπηρεσία ή δρόμους, σημάνσεις φωτισμούς κλπ κλπ θα πρέπει να παίρνει την πρωτοβουλία και να παρεμβαίνει προς οποιονδήποτε κρατικό φορέα και να μεριμνά για την επίλυσή του. Μόνο τότε μπορεί να παραμένει στο "απυρόβλητο" κι εκτός κριτικής.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/07 - 12:19
Πελάτης
Σιγά μην έχετε ανάγκη για τον χειμώνα,εχομε αλλά προβλήματα, κοιτάξτε να φτιάχνετε τίς τιμές,και στα ξενοδοχεία και στα μαγαζιά εστίασης,που η μερίδες αγγίζουν Πάνο από 10 Ευρώ, αυτά δεν σας ενδιαφέρουν,σας ενδιαφέρει βέβαια τι θα μπουν στα ταμεία σας,και ζητάτε και βοήθεια....
ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 23/07 - 09:31
ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΛΙΩΝ
ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΚΗ. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ, Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ Π[ΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΝΑΙ ΚΑΛΕΣ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ