Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μια εικόνα χίλιες λέξεις… «make a wish» από νοσηλευτές και γιατρούς του Νοσοκομείου Κω

19/12/2020
1194 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το 2020 σε λίγες μέρες θα μας αποχαιρετήσει με την ευχή όλων το 2021 να είναι μια καλύτερη χρονιά και με την προσδοκία το εμβόλιο, να κάνει το “θαύμα” του. 

Η λέξη της χρονιάς και αυτή που ακούστηκε περισσότερο είναι η λέξη κορώνοϊος! 

Στους 10 αυτούς μήνες από το πρώτο «απαγορευτικό» και την καραντίνα οι υγειονομικοί μας όπως καθημερινά τους αποκαλούν τα ΜΜΕ, είναι στην πρώτη γραμμή… σε όλο τον κόσμο οι ιστορίες νοσηλευτών και γιατρών, πραγματικά συγκλονίζουν.

Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι που στα χέρια τους κρίνεται η ζωή και το μέλλον, άλλων ανθρώπων. 

Λύγισαν, έκλαψαν, γονάτισαν, χαμογέλασαν  με τις προσωπικές ιστορίες των ασθενών. Άνθρωποι που σε όλη την διάρκεια της νοσηλείας τους είτε παρέμειναν ζωντανοί είτε όχι, δεν είχαν τους δικούς τους δίπλα τους, ακόμη και την ύστατη στιγμή…

Μπορεί στο Νομό μας αλλά και στο νησί μας η κατάσταση των κρουσμάτων αριθμητικά να ήταν ελεγχόμενη, ήταν όμως διδακτική όσο αφορά την συμπεριφορά και την διαχείριση του όλου ζητήματος, πλην του τομέα της ενημέρωσης που εκεί χάθηκε η “μπάλα”. 

Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους κινδυνεύοντας και οι ίδιοι για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και την απαιτούμενη στελέχωση… και ενώ όλοι ασχολούμαστε με την νόσο Covid 19 ξεχάσαμε την καθημερινότητα, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, χρόνιοι ασθενείς, παιδιά με μεσογειακή αναιμία και πολλοί ακόμη, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

 Το make a wish – «κάνε μια ευχή» ήταν η αφορμή για να δούμε με χαρά και την άλλη ανθρώπινη και προσιτή πλευρά των ανθρώπων με τις πράσινες, λευκές, και γαλάζιες στολές… δεν ξέχασαν τους ασθενείς που παλεύουν χρόνια για την επιβίωση τους. 

Αυτούς τους μήνες όλα επισκιάστηκαν από τον αόρατο εχθρό. 

Μια μικρή αλλά ουσιαστική κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης ήρθε να αλλάξει την δημοσιογραφική μας καθημερινότητα όταν ακούσαμε για την κίνηση των νοσηλευτών (χειρουργείου) και γιατρών του νοσοκομείου μας. 

Μέσα σε όλα αυτά βρήκαν τον χρόνο και δεν ξέχασαν… 

H σκέψη τους στα παιδιά, στα παιδιά όλου του κόσμου. 

Η χρηματική τους συνεισφορά πολύτιμη και γεμάτη αστέρια όπως λέει και το σύνθημα. 

«Δώσε δύναμη στην ευχή αγοράζοντας ένα αστέρι»…

Μπορεί το σύνθημα να ήταν αυτό, το παρασύνθημα όμως είναι αυτό που θα μείνει στο μυαλό και την καρδιά όλων…


«η ευχή δεν ήρθε να στολίσει την ζωή μου, αλλά να την αλλάξει για πάντα»…

* Οι Νοσηλευτές του Χειρουργείου και οι γιατροί, ευχαριστούν θερμά τους Αλέξανδρο και Αναστασία Καραϊσκου, για την δωρεάν ταχυμεταφορά των αστεριών make a wish.


Λίγα λόγια για το make a wish


Στην Ελλάδα… το Make-A-Wish ιδρύθηκε το 1996, με πρώτη ευχή αυτήν του Ανδρέα, που ήθελε να παίξει με την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό. Ντυμένος με τη φόρμα του «Θρύλου», ξεκινάει με τη λιμουζίνα για το ραντεβού με το όνειρο. Μπαίνει στο γήπεδο, συναντάει τους «Θεούς» της ομάδας του και η προπόνηση αρχίζει… με τον Ανδρέα να σουτάρει, να τριπλάρει, να χτυπάει πέναλτι, να πετάει από τη χαρά του! 

Στη συνέχεια, παραλαμβάνει από τον προπονητή μια τιμητική πλακέτα και μια μπάλα με τις υπογραφές των αγαπημένων του παικτών, ενώ προσπαθεί να κάνει αυτή τη στιγμή να κρατήσει όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται. 

Για πάντα! Παρ' όλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε, ο Ανδρέας νικητής στη μάχη με την αρρώστια του πια, δεν ξεχνά ποτέ εκείνη την ημέρα που χαράχτηκε με ανεξίτηλα χρώματα στη μνήμη του και τον όπλισε με μοναδική δύναμη και αστείρευτη θέληση τις δύσκολες ώρες που αγωνιζόταν για να κερδίσει ένα υγιές μέλλον.


Καλλιόπη Δανελλάκη


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ