Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μεγάλη η ζήτηση των αντιγριπικών εμβολίων– ελλείψεις και στην Κω

03/12/2020
123 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μεγάλη η ζήτηση των εμβολίων για γρίπη στην Κω. Ελλείψεις σε κάποια φαρμακεία, επάρκεια σε άλλα

Τεράστια είναι φέτος η ζήτηση στα αντιγριπικά εμβόλια στην Κω. Η πανδημία του Covid-19 επιτάσσει την υγειονομική θωράκιση της κοινωνίας από άλλες λοιμώξεις και ασθένειες. Σε έρευνα που κάναμε στο νησί μας για την ζήτηση αλλά και επάρκεια των εμβολίων για την γρίπη, διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι πολίτες ζητούν να εμβολιαστούν με συνέπεια να υπάρχουν σε κάποια φαρμακεία , όχι σε όλα ελλείψεις σε εμβόλια. 

Όπως πληροφορηθήκαμε από φαρμακοποιό κεντρικού φαρμακείου της πόλεως της Κω, τα εμβόλια σε κάποια φαρμακεία εξαντλήθηκαν γρήγορα λόγω μεγάλης ζήτησης. «Το δικό μας φαρμακείο έχει επάρκεια και διαθέτει εμβόλια καθώς λόγω των συνθηκών, προμηθευτήκαμε περισσότερα εμβόλια αντιγριπικά φέτος. Κάποια άλλα φαρμακεία λόγω της αυξημένης ζήτησης , έχουν έλλειψη στα εμβόλια αλλά θεωρώ ότι είναι κάτι προσωρινό καθώς αναμένεται η τελευταία παρτίδα εμβολίων από το εξωτερικό τις επόμενες ημέρες.» 

Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε ο φαρμακοποιός, τα αντιγριπικά εμβόλια συνήθως τα έκαναν πολίτες άνω των 60 ετών. Νεότεροι πολίτες εμβολιάζονταν προληπτικά μόνο σε περίπτωση κάποιου νοσήματος. Φέτος όμως, η ζήτηση είναι μεγαλύτερη διότι εμβολιάζονται μέχρι και παιδιά.  

« Η λογική είναι να εμβολιαστούμε για να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που μας βρει ο Covid-19. Οι πολίτες θέλουν να είναι σε περίπτωση που κολλήσουν τον νέο κορονοϊό , δυνατοί και να μην έχουν εξασθενίσει από ενδεχόμενη γρίπη. Για αυτό το λόγο , είναι και αυξημένος ο φετινός εμβολιασμός.» 

Σύμφωνα με τον φαρμακοποιό, η Ελλάδα φέτος προμηθεύτηκε πολλά περισσότερα αντιγριπικά εμβόλια σε σχέση με πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα φέτος αγοράστηκαν 3.800.000 εμβόλια σε σχέση με τα 2.100.000 πέρυσι. 

« Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραλάβει η Ελλάδα την τελευταία παρτίδα εμβολίων με περίπου 700.000 εμβόλια για την γρίπη. Θα δοθούν σε φαρμακεία σε όλη την χώρα και φυσικά στην περιοχή μας. Ήδη είχαν παραληφθεί 3 εκατομμύρια εμβόλια για φέτος. Πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός σε σχέση με άλλες χρονιές.» 

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ