Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Θ. Νικηταράς: Ενωμένοι θα διεκδικήσουμε το νέο νοσοκομείο και μεταπτυχιακά τμήματα - Τί είπε για Β. Μανιά και κλαδέματα δέντρων

28/01/2021
162 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Για τις ενέργειες που γίνονται για το νέο νοσοκομείο, την ίδρυση νέων μεταπτυχιακών τμημάτων, νέα έργα που προγραμματίζονται, τις αλλαγές που έγιναν διοικητικά στην τουριστική εκπροσώπηση , αλλά και την ανάγκη να μην πάει η Κως σε ένα lockdown μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς. 

Ο δήμαρχος ξεκίνησε λέγοντας ότι η επιτροπή διαβούλευσης ομόφωνα είπε ναι στην κοινή πρόταση του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για τη συνδιοργάνωση Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Κω με θέμα “ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ”. Ζήτησε για ακόμη μία φορά ενότητα ώστε να προχωρήσουν σημαντικά ζητήματα του τόπου. 

Διεκδικούμε ενωμένοι και προπτυχιακά τμήματα  

«Θέλουμε πολύ αγώνα για να κερδίσουμε αυτά που μας αξίζουν. Αναλαμβάνουμε όμως την ευθύνη και την συνευθύνη μαζί με την κοινωνία. 70 χρόνια διεκδικούμε κάποια εκπαιδευτική δομή όμως δεν προχώρησε κάτι. Θέλουμε πρώτα ενότητα για να διεκδικήσουμε στην συνέχεια και προπτυχιακό τμήμα.» 

Ο κ. Νικηταράς σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα απάντησε ότι εφόσον προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες και συζητήσεις εντός χρονικού ορίου, τότε η έναρξη των μεταπτυχιακών μαθημάτων στην Κω θα είναι το νέο ακαδημαϊκό έτος.  

Σχετικά με την χρηματοδότηση του δήμου των τμημάτων είπε: «εάν δεν χρηματοδοτήσουμε δεν θα έρθουν. Θα μπορούσαν να είναι τα λεφτά για υποτροφίες. 100.000 ευρώ είναι δύο πεζοδρόμια το έτος. Θα έρθουν στο νησί 50 μεταπτυχιακοί φοιτητές, θα είναι περίπου 300.000 ευρώ που θα δοθούν στην τοπική οικονομία και θα δοθεί μία υπεραξία στην Κω. Αυτό είναι το διακύβευμα.» 

Για ακόμη μία φορά ο δήμαρχος απεύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι όσων αντιπολιτεύονται και να συμπορευτούν με την δημοτική αρχή σε αυτή την προσπάθεια. « Να μην αδικούν τον εαυτό τους και τον δήμο με χυδαίες εκφράσεις. Παράκληση να πέσουν οι τόνοι.» 

Διακαής πόθος το νέο νοσοκομείο  

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο προγραμματισμένο του ταξίδι σήμερα στην Αθήνα καθώς στην ατζέντα βρίσκεται το νέο νοσοκομείο και θα υπάρξει συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Υφυπουργό. 

« Είναι διακαής πόθος το νέο νοσοκομείο καθώς το υπάρχων έχει κλείσει τον κύκλο του. Η προηγούμενη δημοτική αρχή ούτε ένα λεπτό δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Ούτε απέξω δεν πέρασε από το νοσοκομείο. Τέλος αυτό. Η Κως διεκδικεί ενωμένη ότι μας ανήκει και μας αξίζει. Είναι δύσκολος ο αγώνας. Ξεπερνά εμένα. Ο πρωθυπουργός έδωσε την συγκατάθεση και αυτό είναι μία νίκη. Θα αναζητηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία.» 

Στην Αθήνα θα γίνουν συναντήσεις και για το θέμα του κτηματολογίου και για χρηματοδότηση που αφορά την ολική ασφαλτόστρωση σε Τιγκάκι Μαρμάρι. 

Προτεραιότητα η στελέχωση του νοσοκομείου 

Ως πρώτη προτεραιότητα χαρακτήρισε ο δήμαρχος την άμεση ανάγκη της στελέχωσης του νοσοκομείου μετά και την είδησης της αποχώρησης 6 ιατρών. Εξήγησε την δυσκολία που υπάρχει καθώς οι υγειονομικοί λόγω κορονοϊού έχουν σοβαρά θέματα, όμως θα προταθούν λύσεις με την χορήγηση οικονομικών κινήτρων. 

Κλαδέματα δέντρων για ασφάλεια – Ακούσαμε φθηνές φωνές 

Ο δήμαρχος απάντησε και σε ερώτηση για τα δέντρα και το πρόγραμμα κλαδέματος που είναι σε εξέλιξη. « Η υπηρεσία πρασίνου κάνει μεγάλη προσπάθεια. Ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να υπήρξε περισσότερος ζήλος. Υπήρξαν πτώσεις επικίνδυνες, δέντρα μεγάλα, γερασμένα που πρέπει να κλαδευτούν για να μην χτυπήσει άνθρωπος. Ξεριζώθηκαν 10 δέντρα το τελευταίο διάστημα από την κακοκαιρία. Πρέπει να το δούμε και για λόγους ασφάλειας. Στην Αβέρωφ το δέντρο είχε φθάσει στην μέση της οδού και ακούσαμε φθηνές φωνές. Σε ότι αφορά τις ρίζες που έχουν αλλοιώσει το οδόστρωμα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.» 

Διεκδικούμε να μείνει η Κως ανοικτή σε περίπτωση νέου lockdown 

Οι επιχειρηματίες του νησιού εξέφρασαν μέσω του Ράδιο Πρώτο την ανησυχία τους στον δήμαρχο για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. Ο ίδιος είπε ότι ασκήθηκαν πιέσεις το προηγούμενο διάστημα που έπιασαν τόπο για να ανοίξει έστω με μέτρα η αγορά. Το ίδιο θα γίνει και τώρα εάν υπάρξει ανάγκη. « Διεκδικούμε μία Κω ανοικτή εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα με απόλυτο σεβασμό προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα.» 

Δεν υπάρχει παραίτηση του Βασίλη Μανιά 

Τέλος, σε ερώτηση για τις αλλαγές που έγιναν στις θέσεις τουρισμού στον δήμο ο δήμαρχος είπε ότι δεν παραιτήθηκε ο κ. Μανιάς καθώς : « είναι ένας πολύτιμος στενός συνεργάτης, υπήρξαμε συμμαθητές στο ίδιο θρανίο και θα προσφέρει από νέα θέση και πάλι στο νησί όπως έκανε εξαιρετικά μέχρι τώρα.» Ο κ. Νικηταράς τόνισε ότι υπήρξε ανάγκη δημιουργίας αντιδημρχίας που θα σχετίζεται και με την Αναπτυξιακή ΑΕ.  

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο :  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ