Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Να επιτρέπεται το κυνήγι ζητούν οι κυνηγοί της περιοχής μας

10/11/2020
121 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Να εξαιρεθεί το κυνήγι από την απαγόρευση που έχει επιβληθεί λόγω εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας, ζητά από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά η Α Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου.

Η ομοσπονδία, επισημαίνει ότι το κυνήγι βάσει νόμου είναι ατομική αθλητική δραστηριότητα που ασκείται μόνο στη φύση και μακριά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς να έχει επαφές με άλλους ανθρώπους και ζητά να μπορούν να μετακινηθούν οι κυνηγοί ελεύθερα (τηρώντας ότι προβλέπεται από το νόμο για τις μετακινήσεις) με τα σκυλιά τους, με την αποστολή SMS και επίδειξης της άδειας κυνηγίου που έχει εκδοθεί για την περίοδο 2020-21. 

Αναλυτικά, στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Χαρδαλιά,
Η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου εκφράζει τα παράπονά της καθώς και αυτά των 15.000 πολιτών κυνηγών που εκπροσωπεί, σχετικά με την απαγόρευση του κυνηγίου στη χθεσινή δήλωσή σας. 

Γνωρίζετε ότι το κυνήγι βάσει νόμου είναι ατομική αθλητική δραστηριότητα που ασκείται μόνο στη φύση [Δασικός Κώδικας (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ. 1), «…η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλην την Επικράτειαν…»], μακριά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς να έχει επαφές με άλλους ανθρώπους.

Σας είναι επίσης γνωστό ότι ο κυνηγός είναι αυτός που πάντα πρώτος επεμβαίνει κατασταλτικά, αψηφώντας τον κίνδυνο ακόμα και της ζωής του προκειμένου να προστατεύσει τη χλωρίδα και την πανίδα. 

Σεβόμαστε όλα τα μέτρα που έχετε πάρει σαν πολιτεία για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού και θα τα τηρήσουμε για το καλό όλων μας. Ζητάμε όμως την εξαίρεση των κυνηγών, ώστε αυτοί να μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα (τηρώντας ότι προβλέπεται από το νόμο για τις μετακινήσεις) με τα σκυλιά τους, με την αποστολή SMS και επίδειξης της άδειας κυνηγίου που έχει εκδοθεί για την περίοδο 2020-21. 

Εξάλλου, αφήνοντας ελεύθερους τους κυνηγούς να βγαίνουν από τις πόλεις στο βουνό, θα αποφευχθεί ο συνωστισμός μέσα σε αυτές.

Αναμένουμε να πάρετε τη σωστή απόφαση για το καλό όλων μας και είμαστε δίπλα σας στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει!!!».

Στ. Πέτσας: «Δεν υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσει ο περιορισμός σε ψάρεμα και κυνήγι, υπομονή!»

Σημειώνεται πάντως ότι κατά την ενημέρωση χθες του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, στους διαπιστευμένους συντάκτες τέθηκε και η ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να εξετάσει η κυβέρνηση το αίτημα των κυνηγών και ψαράδων να υπάρξει δυνατότητα άσκησης της αλιείας και του κυνηγιού την περίοδο του lockdown.

Ο κ. Πέτσας ζήτησε  από κυνηγούς και τους ερασιτέχνες αλιείς να κάνουν «υπομονή γιατί δεν πάμε για χαλάρωση αυτή τη στιγμή αλλά για πιστή τήρηση των μέτρων. Θα κάνουμε όλοι υπομονή για να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση. Για όσους ωστόσο έχουν πληρώσει άδειες για να έχουν τη δυνατότητα να πάνε για κυνήγι να ξέρουν ότι το ποσό αυτό που έχουν πληρώσει θα συμψηφιστεί με επόμενη κυνηγετική για παράδειγμα περίοδο» είπε συγκεκριμένα.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ