Νέες διακρίσεις είχαμε για την Ελλάδα, αφού με τα μοναδικά σε γεύση τυριά της, κατακτά τις λίστες με τα πιο δημοφιλή αλλά και με καλύτερη βαθμολογία σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε κορυφαία είδη όπως τα γαλλικά και τα ιταλικά!
Η αγαπημένη μας φέτα, βρίσκεται πολύ ψηλά στην λίστα με τα πιο δημοφιλή τυριά και ακολουθούν -επίσης πολύ γνωστά σ’ εμάς- η γραβιέρα Κρήτης, η κεφαλογραβιέρα, η κοπανιστή κ.λπ.
Να σημειωθεί ότι το κρασοτύρι της Κω, βρίσκεται στην 20η θέση με τα καλύτερα μαλακά τυριά.
Krasotyri – (Κρασοτύρι)
Το Κρασοτύρι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό τυρί με καταγωγή από την Κω. Το τυρί παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα (ή συνδυασμό). Το γάλα ζεσταίνεται, παστεριώνεται, τοποθετείται σε δοχεία και στη συνέχεια παραδοσιακά μακρόστενα ψάθινα καλούπια όπου στραγγίζει.
Αφού βγει από το καλούπι, το τυρί τοποθετείται σε άλμη, στραγγίζεται, στη συνέχεια συνδυάζεται με ίζημα κρασιού και αφήνεται να παλαιώσει για έως και 20 ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι μια ξεχωριστή γεύση κρασιού. Η υφή είναι λεπτή και απαλή, και τα αρώματα θυμίζουν κρασί.
Συνιστάται να σερβίρετε το Κρασοτύρι με σπιτικό ψωμί και λαχανικά περιχυμένα με ελαιόλαδο.