Το φεστιβάλ, που διοργανώνει το Ark με το αθηνόραμα, φέρνει τη βραβευμένη τοπική ελληνική κουζίνα στην Αθήνα .
Δέκα βραβευμένοι σεφ, δέκα εμβληματικά εστιατόρια και ταβέρνες, δέκα μεγάλα ραντεβού της ελληνικής κουζίνας: το Symposio at Ark συγκεντρώνει στην Αθήνα σημαντικούς γευστικούς πρεσβευτές της περιφέρειας και αποτυπώνει μερικά από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της ελληνικής μαγειρικής σκηνής. Το φεστιβάλ που διοργανώνουν το Ark και το αθηνόραμα υμνεί τις καλύτερες όψεις της ελληνικότητας με τοπική σφραγίδα, μέσα από δώδεκα διαφορετικά μενού όπου η παράδοση συναντά την καινοτομία και το συναίσθημα την τεχνική.
Για 10 Πέμπτες, από τις 23 Ιανουαρίου έως και τις 12 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού με βραβευμένα εστιατόρια και σεφ της περιφέρειας που έρχονται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Ark, στη Γλυφάδα, μόνο για εσάς. Σε κάθε μία από αυτές τις βραδιές θα μας δοθεί η δυνατότητα να δοκιμάσουμε αντιπροσωπευτικά πιάτα από τα 10 εστιατόρια σαν να κάναμε ένα γαστρονομικό ταξίδι στην περιοχή τους, στην τοπική τους κουζίνα, και θα γνωρίζουμε από κοντά τον σεφ που κρύβεται πίσω από τις γευστικές δημιουργίες που δοκιμάζουμε.
ΠΕΜΠΤΗ 13/3 ΤΟ ΒROADWAY ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Την Πέμπτη 13/3 (και ώρα 20:00) το βραβευμένο εστιατόριο “Broadway” της Κω, θα έχει την τιμητική του, αφού θα «φιλοξενηθεί» στο εστιατόριο Ark, στη Γλυφάδα για να καταθέσει την δική του οπτική στα της γεύσης δρώμενα.
Μάλιστα το event αναδεικνύει και το έγκριτο περιοδικό «athinorama» μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το εστιατόριο από την Κω και την οικογένεια Παπακωνσταντίνου.
Μεταξύ άλλων αναφέρει στο ρεπορτάζ του:
Ο σεφ Γιάννης Παπακωνσταντίνου εξελίσσει, μαζί με τον αδερφό του, Μάνο, που έχει αναλάβει το σέρβις, την ιστορία του οικογενειακού εστιατορίου που ξεκίνησαν οι γονείς τους πριν από περίπου σαράντα χρόνια σε έναν ήρεμο δρόμο στο κέντρο της πόλης, στην Κω. Πλάι σε ορισμένες κλασικές σπεσιαλιτέ του μαγαζιού που διατηρούνται στον κατάλογο, σειρά παίρνει μια πλούσια γκάμα από μοντέρνες ελληνικές δημιουργίες που φανερώνουν φαντασία, δημιουργικότητα και ευχέρεια στις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές.
T0 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Βραβευμένο για την ελληνική κουζίνα του από το "αθηνόραμα", σε έναν όμορφο χώρο μακριά απ’ τις τουριστικές πιάτσες, αλλά μόλις 5 λεπτά με τα πόδια απ’ το λιμάνι και την παλιά πόλη της Κω, το "Broadway" φέρνει στην τοπική γαστρονομία δημιουργικότητα και φρέσκες ιδέες, αλλά με μια φιλοσοφία καθημερινή και προσιτή σε όλους. Πιάτα όπως το αρνάκι με καπνιστή μελιτζάνα και γλάσο σόγιας, το κρασοτύρι "κρεμ μπρουλέ" σε μπριός με μαρμελάδα κρεμμυδιού και συμπύκνωση κρασιού, και το λαβράκι "φρικασέ", με κρέμα κουνουπιδιού, σπαράγγια και μαρούλι, το αποδεικνύουν απόλυτα.
Η έμφαση στις επιλεγμένες πρώτες ύλες φαίνεται σε πιάτα όπως η κώτικη ντοματοσαλάτα με καραμελωμένο κρασοτύρι, φράουλα και νερό ντομάτας, ενώ τα γιουβαρλάκια με εικονικό αβγολέμονο από κρέμα λάχανου, ξινόγαλα και καμένο βούτυρο αποτυπώνουν τη διάθεση του σεφ να καρυκεύει τα πιάτα του με το στοιχείο της έκπληξης.
"Broadway" menu
Ορεκτικά (to share): Ντοματοσαλάτα με βασιλικό, φράουλα, μυζήθρα, κρασοτύρι κώτικο / Λαβράκι καρπάτσιο με σταφύλι και σίσο ταραμάς, ρέβα, σουσάμι, λάδι, τσίλι / Τηγανητή πιπεριά με φέτα, κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, φιστίκι, λάδι δυόσμου / Γιουβαρλάκια με κρέμα λάχανου, κολοκύθι, ξινόγαλα, καμένο βούτυρο
Κυρίως: Χοιρινό με ρεβίθια, καρότο, λουκάνικο, ψητό κρεμμύδι ή Σφυρίδα "φρικασέ", κρέμα κουνουπιδιού, σπαράγγια, μαρούλι
Γλυκό: Κρέμα ελληνικού καφέ, παγωτό θυμάρι, πραλίνα φουντουκιού, στρέζελ σουσάμι
Info
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025
Κόστος: € 55/άτομο
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr