Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Θ. Ασβεστάς (Αντιπρ. Ένωσης Ξενοδόχων Λέρου): Καταπέλτης για τιμές ακτοπλοϊκών - Δίπλα στους εργαζομένους για επίδομα ανεργίας

26/07/2024
154 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

«Άστραψε και βρόντηξε» ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέρου κ. Θοδωρής Ασβεστάς για τα όσα συμβαίνουν φέτος το καλοκαίρι με τις τιμές των εισιτηρίων στα πλοία, καθώς βρίσκονται στα ύψη. Εξέφρασε την απορία στο «ΒτΚ» και Ράδιο Πρώτο για το γεγονός ότι οι δήμαρχοι των μεγάλων νησιών Ρόδου, Κω και όχι μόνο δεν έχουν αντιδράσει.

Μέσω Κω group Ευρωπαίων τουριστών για Λέρο με ναυλωμένο σκάφος

Ο ιδιοκτήτης του Crithoni’s Paradise Hotel μίλησε για την φετινή τουριστική περίοδο και τις υπέρ προσπάθειες που κάνει η οικογένεια του για να προσελκύσει τουρισμό στο νησί ναυλώνοντας πλοία από Κω για να φέρει γκρουπ από το εξωτερικό και αεροπλάνα από την Βόρεια Ελλάδα.

Αύξηση του επιδόματος ανεργίας για εργαζομένους στον τουρισμό

Παράλληλα αναφέρθηκε στην μεγάλη οικογένεια του ξενοδοχείου του που είναι το έμψυχο δυναμικό . Τόνισε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας σε διάρκεια για τους εργαζόμενους του τουρισμού.

Σε καλούς τουριστικούς ρυθμούς η Λέρος. Μεγάλη η προσέλευση Τούρκων τουριστών

Ο κ. Ασβεστάς για την φετινή τουριστική σεζόν δήλωσε ότι ο Μάιος ήταν υποτονικός όμως από τον Ιούνιο φαίνεται να κυλά το καλοκαίρι καθώς μέχρι και το φθινόπωρο υπάρχουν υψηλές πληρότητες. Η Λέρος έχει μπει στον γαστρονομικό χάρτη τουρισμού, διακρίνεται για την ιστορία του, την παράδοση, την φιλοξενία των κατοίκων και τις όμορφες γωνιές.

 Ο τουρισμός από Τουρκία έχει δώσει μεγάλη ώθηση στο νησί καθώς κατά την περίοδο του Μπαΐράμι κατακλύστηκε από Τούρκους ταξιδιώτες καθώς η Λέρος είναι ένας αγαπημένος value for money προορισμός. Οι Τούρκοι δε αγαπούν την τοπική γαστρονομία και τα προσεγμένα καταλύματα.


«Ντροπή οι τιμές στα εισιτήρια πλοίων. Να αντιδράσουν οι δήμαρχοι.»

« Τα πλοία βάζουν τις τιμές που θέλουν. Δεν υπάρχει κράτος να πει κάπου και ένα στοπ. Για Ρόδο χρειάζεται μια οικογένεια από την Αθήνα για να πάει διακοπές μόνο 1.000€ για τα εισιτήρια.

Ντροπή ο κόσμος ζητάει εκπτώσεις από τους ξενοδόχους λόγω του γεγονότος ότι είναι πανάκριβα τα εισιτήρια.

Και φανταστείτε υπάρχει και έκπτωση για τα εισιτήρια για Κω και Λέρο εξαιτίας του προσφυγικού. Όμως δεν βλέπω τους δημάρχους των μεγάλων νησιών όπως της Κω και της Ρόδου να αντιδρούν για το γεγονός ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες περνούν εκατομμύρια ευρώ σε επιδότηση και οι επιβάτες πληρώνουν πανάκριβα εισιτήρια.

Πιο πολλά πληρώνει κάποιος για τα εισιτήρια του πλοίου παρά το ξενοδοχείο. Οι εκπτώσεις λόγω του προσφυγικού ξεκίνησαν πάρα πολύ αργά και οι Έλληνες τουρίστες είχαν ήδη κλείσει τα εισιτήριά τους για να έρθουν για διακοπές στα νησιά μας.

 Ρωτάω τώρα εγώ μήπως υπάρχει σκοπιμότητα στις εκπτώσεις; Αυτές οι εκπτώσεις έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί από τον Απρίλιο Μάιο και όχι τέλος Ιουνίου. Φταίει το κράτος λοιπόν και οι αιρετοί της Δωδεκανήσου. Επίσης τα πλοία είναι πάρα πολύ αργά. Το Αστέριον έχει συνεχώς καθυστερήσεις το μόνο που εξυπηρετεί στην ώρα του είναι το καταμαράν. Δεν φτάνουν βέβαια όλα αυτά τα καράβια πρέπει να πιέσει ο υπουργός.


Τα Δωδεκάνησα έχουν τα πιο αργά πλοία του Αιγαίου – Αδύνατον οι διακοπές για τον μέσο Έλληνα

Το Αιγαίο συνηθίζω να λέω ότι μοιράστηκε σε κομμάτια και τα Δωδεκάνησα έχουν την τύχη να υποδέχονται τα πιο αργά πλοία. Τα δωδεκάνησα είναι αδικημένα σε σχέση με τα άλλα νησιά σε ότι αφορά την σύνδεση την ακτοπλοϊκή. Τα μικρά νησιά κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σε σχέση με την Κω και τη Ρόδο για να προσελκύσουμε κόσμο και δεν ακούω κανέναν από τα μεγάλα νησιά να διαμαρτύρονται ότι έχουν καταντήσει αυτά τα μικρά νησιά να υποδέχονται τουρίστες του κοινωνικού τουρισμού ή εν πάση περιπτώσει ανεξάρτητου οικονομικού επιπέδου. Ο μέσος Έλληνας δυστυχώς δεν μπορεί να έρθει στα νησιά μας για διακοπές. Τουλάχιστον μπράβο να πούμε στο κράτος που δίνει αυτή την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού».


Προς επίλυση το θέμα λειψυδρίας στο νησί – Δημιουργήθηκε ΚΥΤ μεταναστών χωρίς υποδομές για επιπλέον 1.500 ατόμων

Ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων μίλησε και για το φαινόμενο της λειψυδρίας στην Λέρο. Όπως είπε έχει σιγά σιγά ομαλοποιηθεί η κατάσταση αλλά ο δήμαρχος έπρεπε με κάθε μέσον να πιέσει τόσο για τη λειτουργία των αφαλατώσεων που δεν λειτουργούν μέχρι τώρα όσο και βεβαίως για τους φιλοξενούμενους μετανάστες που καταναλώνουν και αυτοί νερό. Σύμφωνα με τον κ. Ασβεστά θα φτιαχτούν οι αφαλατώσεις,  όμως δημιουργήθηκε μια τεράστια μεταναστευτική δομή χωρίς να προβλεφθούν επιπλέον υποστηρικτικές δομές και υποδομές.

« Μετά από πιέσεις του δημάρχου θα δοθούν τώρα χρήματα για να φτιαχτούν οι αφαλάτωσης και μάλιστα σύντομα. Από τον προηγούμενο υπουργό τον κ. Καιρίδη είχε ανακοινωθεί ότι με γρήγορες διαδικασίες θα προχωρήσουν αυτά τα πράγματα. Ήρθαν και έφτιαξαν στη Λέρο ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών και δεν προέβλεψαν να φτιάξουν τις απαραίτητες υποδομές σε νερό σε αποχέτευση σε ρεύμα για επιπλέον 1500, 2000 άτομα».


Είμαστε μία γροθιά με τους εργαζόμενους

Ο κ. Ασβεστάς για ακόμη μια φορά τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να στηρίξει τους ανέργους υπαλλήλους στον τουρισμό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Είμαι κάθετος οι εργαζόμενοι είναι μέρος της επιχείρησης και η επιχείρηση οφείλει να είναι δίπλα στους εργαζομένους. Είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά. Στηρίζουμε τους εργαζομένους μας και τον χειμώνα με διάφορους τρόπους και παραμένουμε ανοιχτοί προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να έχουν δουλειά παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε κίνηση στη Λέρο. Θα πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας».


Νέα φορολογικά συστήματα χωρίς υποδομές σε νησιά χωρίς σταθερό ρεύμα

Με 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο των ξενοδοχείων ο επιχειρηματίας μίλησε και για τα νέα φορολογικά συστήματα που έχουν επιβληθεί σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους με τις επαγγελματικές με τις ηλεκτρικές κάρτες με τα τερματικά με τις ταμειακές. Όπως σχολίασε πολλές φορές στο νησί δεν υπάρχει καν σταθερό ρεύμα πώς μπορούν να συνδέονται όλες αυτές οι μηχανές και όλα αυτά τα συστήματα όταν δεν μπορεί το ρεύμα να ανταποκριθεί. Μάλιστα εξέφρασε την απορία πως ούτε ένας τοπικός άρχοντας στα απομακρυσμένα μας νησιά δεν το έχει πει αυτό το πράγμα στον υπουργό οικονομικών. Ότι δηλαδή οι τοπικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να στηρίξουν µε όλες αυτές τις νέες υποχρεώσεις στο μέγιστο διότι πολλές φορές δεν έχουμε ούτε καν ρεύμα. Ναι στον έλεγχο αλλά τι να κάνουμε όταν έχουμε διακοπή ρεύματος.

Σάντυ Λαδικού

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ