Ένα απίστευτο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες με πρωταγωνιστή τον Μπεν Νίνταμ, το κατάξανθο 2χρονο αγοράκι που εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 1991 και από τότε δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑ ΜΝΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΠΕΝ
Η ανατροπή έγινε από δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mirror» που επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, αποκάλυψε ότι πιθανότατα ο Μπεν είναι ζωντανός και μάλιστα ζει σήμερα στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αστυνομικές αρχές του νησιού έχουν επικεντρωθεί στις μαρτυρίες τριών ανθρώπων που ήταν μπροστά, όταν το 1991 (χρονιά που εξαφανίστηκε το παιδί) εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε παραλία του νησιού ένα αγοράκι, επίσης ξανθό, στην ηλικία του Μπεν, που έκλαιγε και μιλούσε μόνο αγγλικά. Το δημοσίευμα προκάλεσε σοκ στη βρετανική κοινή γνώμη, ενώ η μητέρα του αγνοούμενου αγοριού θα ζητήσει τη διενέργεια τεστ DNA για τον άντρα που πιθανολογείται ότι είναι ο γιος της.
ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΖΕΙ ΑΝΑΠΤΕΡΩΘΗΚΑΝ
«Προσπαθούμε πολύ ώστε να μην ενθουσιαστούμε με τα νέα που έρχονται από την Κέρκυρα και τα οποία είναι τα πιο θετικά που είχαμε ποτέ. Ελπίζουμε ότι το αγόρι που εγκαταλείφτηκε στην παραλία είναι ο Μπεν», έγραψε συγκλονισμένη η Κέρι Νίνταμ, στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργήσει στα social media, απ’ όπου εδώ και τρεις δεκαετίες αναζητά το αγοράκι που έχασε όταν ήταν μόλις 21 μηνών, στις 24 Ιουλίου του 1991.
«Σύμφωνα με τη “Mirror”, ο αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος αυτός ζει ακόμα στην περιοχή. Αν ισχύει αυτό, τότε πολύ εύκολα θα εξακριβωθεί η ταυτότητά του με DNA. Αν το παιδί αυτό πράγματι εγκαταλείφθηκε σε παραλία της Κέρκυρας, όπως υποστηρίζουν, ακόμα κι αν δεν είναι ο Μπεν, σίγουρα είναι το παιδί κάποιου», γράφει η μητέρα του. Την ίδια ώρα, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του Μπεν, όπως θα ήταν σήμερα, την οποία δημιούργησε ο σχεδιαστής Τιμ Γουάιντεν, που συνεργάζεται με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου. «Μήπως τον έχετε δει; Μπορεί να ζει στην Κέρκυρα» ρωτούν με αγωνία οι γονείς του επί 30 χρόνια αγνοούμενου Μπεν.
ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ
Σύμφωνα πάντα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, το αγόρι της Κέρκυρας το είχε βρει μια νεαρή κοπέλα που εργαζόταν στην κουζίνα κάμπινγκ που πλέον δεν λειτουργεί. Το παιδάκι φορούσε μόνο ένα t-shirt και πάνα. Η εργαζόμενη έφτασε στη δουλειά της κρατώντας το χέρι του αγοριού, το οποίο ήταν μαζί με μια οικογένεια τσιγγάνων. Η κοπέλα το πήρε στη δουλειά γιατί πίστευε ότι οι γονείς του αγοριού ήταν Γερμανοί ή Σκανδιναβοί τουρίστες που έμεναν στο νησί. Λέγεται ωστόσο ότι αντί να πάει στην αστυνομία να το δηλώσει, κράτησε το μωρό.
Ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας είχε επικοινωνήσει το 2017 με τη λεγόμενη «Ομάδα του Μπεν» και είχε ζητήσει να μιλήσει με την Κέρι Νίνταμ, καθώς το 1991, όταν ήταν 16 ετών, μαζί με τον εξάδελφό του είχαν δει ένα αγοράκι που έμοιαζε στον Μπεν. Η ομάδα έδωσε τις πληροφορίες στην αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ, χωρίς αποτέλεσμα. Ωστόσο, η έρευνα των εθελοντών συνεχίστηκε, μέχρι που εντόπισαν τη γυναίκα που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και τα στοιχεία της οποίας έδωσαν πριν από λίγες ημέρες στις ελληνικές αστυνομικές αρχές. Ο τρίτος άνθρωπος που είχε δει το παιδί ήταν η Dalida Messian, που εργαζόταν στη ρεσεψιόν του κάμπινγκ.
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα του παιδιού αυτού. Πόσο στρεσαρισμένο και βρόμικο ήταν. Με στοίχειωσε», δήλωσε η ίδια. «Ήταν το 1991, γιατί τότε έφυγα για Γερμανία». Για πρώτη φορά είδε φωτογραφία του μικρού Μπεν τον περασμένο Φεβρουάριο και δήλωσε ότι «αυτό το παιδί και το αγόρι της παραλίας είναι το ίδιο πρόσωπο». Σύμφωνα με τη μητέρα του Μπεν, όταν η κοπέλα που το βρήκε δεν κατάφερε να εντοπίσει τους γονείς του, αντί να πάει στην αστυνομία, το κράτησε. «Δεν ξαναπήγε στη δουλειά μετά από αυτό. Όταν οι μάρτυρες χρόνια αργότερα την ξαναείδαν, τους το είπε η ίδια: “το κράτησα”. Προφανώς το παιδί σήμερα μιλάει ελληνικά και ζει κάπου στην περιοχή εκεί».
Η Κέρι Νίνταμ επικοινώνησε μέσω Facebook με τη συγκεκριμένη γυναίκα, όμως οι απαντήσεις της «με μπέρδεψαν. Μου είπε ότι δεν θυμάται. Για μένα αυτό δεν είναι απάντηση. Τέσσερις άνθρωποι τη θυμούνται να βρίσκει το αγόρι. Ο τέταρτος είναι ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ, αλλά πέθανε δύο μέρες αφού είχαμε επικοινωνήσει μαζί του. Όσο περισσότερο μιλάω με τους μάρτυρες τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να είναι ο Μπεν. Αν τον έβρισκα ζωντανό, σίγουρα θα κατέρρεα».
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Ήταν 24 Ιουλίου 1991 όταν ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε ενώ ήταν σε διακοπές με τους γονείς του στην Κω στους παππούδες του που είχαν μεταναστεύσει στο χωριό Ηρακλής.
Την ημέρα της εξαφάνισης του Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του, Kerry Needham, πήγε να εργαστεί σε ένα τοπικό ξενοδοχείο. Ο Μπεν μπαινόβγαινε στο σπίτι που η οικογένεια ανακαίνιζε και έπαιζε έξω: Περίπου στης 14:30, οι ενήλικες συνειδητοποίησαν ότι είχε εξαφανιστεί. Η οικογένεια του έψαξε πρώτα την περιοχή για τον Μπεν, υποθέτοντας ότι είχε περιπλανήθηκε μακριά, ή ότι ο έφηβος γιος τους, ο Στίβεν, τον είχε πάρει για βόλτα με το μοτοποδήλατο του.
Όταν τελικά δεν βρήκαν κανένα ίχνος του αγοριού, ενημέρωσαν την αστυνομία. Ωστόσο, η αστυνομία αμφισβήτησε τους Νίνταμ, κρατώντας τους ως κύριους ύποπτους, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ενημέρωση των αεροδρομίων και των λιμανιών. Τελικά διεύρυναν την αναζήτησή τους για το παιδί και τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία, το στρατό και το Πυροσβεστικό Σώμα. Γρήγορα η υπόθεση εξαφάνισης έκανε τον γύρο του κόσμου και πήρε τεράστιες διαστάσεις. Έγιναν πάρα πολλές έρευνες από την ελληνική και την βρετανική αστυνομία, με Έλληνες και ξένους ιδιωτικούς ντέντεκτιβ να προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο.
Τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία από το Ηνωμένο Βασίλειο ταξίδεψε στην Ελλάδα για να αναζητήσει ένα χώρο που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να περιέχουν τα λείψανα του Μπεν. Λίγες μέρες αργότερα, η Ελληνική αστυνομία, επικουρούμενη από μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων αναζήτησης από την Αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ, ξεκίνησε μια επιχείρηση για να εξετάσει το έδαφος του ακινήτου από το οποίο ο Μπεν εξαφανίστηκε. Η επιχείρηση απέτυχε να εντοπίσει κάποιο ίχνος του παιδιού.
Πηγή infokids.gr
Πηγή:www.dimokratiki.gr