Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 16/08/23 παρακολούθησα την αναφορά για το χωριό της Ζιάς και τις μελέτες που αφορούν στην προστασία από πυρκαγιές ενώ έγινε αναφορά στη δημιουργία κάποιου δρόμου διαφυγής προφανώς βαρέων οχημάτων (τουριστικών λεωφορείων ) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι απορίες που μου δημιουργήθηκαν είναι οι εξής:
1:Οποιαδήποτε ενέργεια στον ορεινό όγκο Ασφενδιού προφανώς που αφορά πρόληψη -αντιμετώπιση -διαφυγή σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι καλοδεχούμενη, καθώς όλοι αναγνωρίζουμε την επικινδυνότητα λόγου του δάσους της περιοχής, όμως πιο Νότια στο χωριό στο υποτιθέμενο χώρο στάθμευσης της Ζιάς, την οποία είσοδος-έξοδος είναι το οικόπεδο μου, παρανόμως, καθώς καταπατείτε συστηματικά για να λειτουργεί σαν μη άρτιο παράνομο (σφραγισμένο από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 2017 ως ακατάλληλο) πάρκινγκ, το οποίο έχει χωρητικότητα τριψήφιου αριθμού οχημάτων Ι.Χ. και μοτοποδήλατων ,σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πως θα εκκενωθεί ο χώρος ?
2:Ενώ υπάρχει η δυνατότητα να μισθωθεί από το δήμο το οικόπεδο μου και να γίνει μια σωστή μελέτη, να νομιμοποιηθεί και να γίνει ένας σωστός -ασφαλές χώρος σταθμεύσεις με γρήγορη έξοδο διαφυγής, γιατί ο δήμος μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεκινήσει διαδικασία επικοινωνίας μαζί μου παρόλο που έχω δηλώσει και προσωπικά στην δημοτική αρχή και δημόσιος και εξακολουθώ να δηλώνω ότι είμαι πρόθυμος να μισθώσω το ακίνητο μου έτσι ώστε να βρεθεί μια νόμιμη λύση για την περιοχή?
3:Πως γίνεται ενώ ακούγεται στα δημοτικά συμβούλια από πολιτικούς ότι ζητήματα που αφορούν ιδιώτες στην περιοχή της Ζιας να είναι «δύσκολα « και χρονοβόρα λόγο της ιδιαιτερότητας της περιοχής , ενώ επηρεάζεται στην περιοχή που θέλει να δημιουργηθεί ο δρόμος διαφυγής περιουσία κάποιου ιδιώτη (χωρίς να γνωρίζουμε αν ο άνθρωπος συμφωνεί η δεν συμφωνεί με την παρέμβαση), περνάει ως απόφαση προς ψήφισμα με τόσο «fast « διαδικασίες?
4: Αν εγώ σαν ιδιοκτήτης αποκαταστήσω την περίφραξη της περιουσίας μου η οποία βανδαλιστηκε και καταστράφηκε πριν λίγους μήνες με πρόφαση το «κοινό καλό « ,την επιδιορθώσω γιατί για ηθικούς λογούς πρωτίστως και οικονομικούς δεύτερον δεν θέλω να συνεχίσει να καταπατείτε και να θεωρείτε ένας παράνομος-επικίνδυνος χώρος στάθμευσης, θα κατηγορηθώ ξανά ως ο κακός τής υπόθεσης και θα ξαναβανδαλιστει η καινούρια περίφραξη που σκοπεύω να ξαναφτιάξω στο άμεσο μέλλον?
Τέλος, το βασικό ερώτημα είναι, πως ένας δήμος που μισθώνει ένα ακίνητο από το 2014, εις βάρος μου, με 1200 ευρώ το μήνα δεν μπορεί να καταφέρει να νομιμοποιήσει τη λειτουργία του! Με ποιο τρόπο θα δώσουν λύσεις όταν αγνοούν προτάσεις εξώδικα, αγωγές;