Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εξαιρετική η επετειακή εκδήλωση στην Κω για την "Μάχη της Κρήτης"

26/05/2024
674 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών Κω «Ο Τάλως» με την στήριξη του τμήματος πολιτισμού του Δήμου Κω,  για την «Μάχη της Κρήτης» στο πολιτιστικό κεντρο Πυλίου «Γαληνός Φλάσκος». 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Αντ/ρχη Ψηφιακής Ανάπτυξης Χαράλαμπο Ναβροζίδη, την Αντ/ρχο Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού Ματίνα Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη και την πρόεδρο του συλλόγου Κρητών Κω Αργυρώ Δασκαλάκη η οποία παρουσίασε και την εκδήλωση. 

Στην συνέχεια, το ιστορικό και την σημασία της Μάχης της Κρήτης ανέλυσαν οι Γεώργιος Ανδρουλάκης Υποστράτηγος Ε.Α. Συγγραφέας – Αναλυτής και ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μελετητής – Ερευνητής σύγχρονης & νεότερης πολεμικής ιστορίας Ιωάννης Τρικοίλης. 

Ακολουθήσαν επτά χορευτικά τμήματα από συλλόγους και σχολές της Κω καθώς και ενός τμήματος από την Κάλυμνο. 

Ειδικότερα συμμετείχαν το Λύκειο των Ελληνίδων Κω, το  Λύκειο των Ελληνίδων Καρδάμαινας,  ο «Απελλής» ο «Θεόκριτος» η σχολή χορού «Ελένης Δρόσου» ο Παραδοσιακός Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Καλύμνου  και ο Σύλλογος Κρητών Κω «Ο Τάλως». 

Το μουσικό σχήμα που πλαισίωσε την εκδήλωση αποτελούνταν από τους Γιώργο Σκαρπαθιωτάκη (αφήγηση- τραγούδι) Αλέκο Κρητικό (λύρα- φωνή) Νίκο Παριανό (λαούτο) Σάκη Πιλάτο (μπάσο) και Λευτέρη Ανδρουλή (τύμπανα).  

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες όλα τα χορευτικά σχήματα, οι δύο ομιλητές καθώς και οι μουσικοί. 

Τις βραβεύσεις έκαναν ο   Αντ/ρχης Ψηφιακής Ανάπτυξης Χαράλαμπος Ναβροζίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονυσία – Τελλή  η  Αντ/ρχος Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού Ματίνα Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη και η πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Αργυρώ Δασκαλάκη. 

Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού και Νεολαίας Διονυσία Γιαννούλη, εκπρόσωποι της  80 ΑΔΤΕ, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Καλλιόπη Δανελλάκη 


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ