Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Διαμαρτυρία των εργαζομένων του ξενοδοχείου Lambranda στην Κω λόγω της πτώχευσης του FTI - "Μας έλεγαν ότι όλα πάνε καλά"...

12/06/2024
5542 Εμφανίσεις
10 Σχόλια

Αγωνία επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Lambranda στην Κω μετά την πτώχευση του FTI, όπου όπως δήλωσε και η Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κική Μακρή, που βρέθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, αφήνει ξεκρέμαστες 240 οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου απαιτούν να παρθούν τώρα μέτρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.


ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΣΔ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ


Η πτώχευση του FTI του τρίτου μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού στην Ευρώπη, ενώ έχει ξεκινήσει η πολλά υποσχόμενη σαιζόν για μεγαλοξενοδόχους και Πρακτορεία, αφήνει ξεκρέμαστες περίπου 240 εργατικές οικογένειες που δούλευαν στο ξενοδοχείο LAMBRANDA στην περιοχή Τιγκάκι της Κω.

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι από την ημέρα της ανακοίνωσης της πτώχευσης αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον. Ζουν με την αβεβαιότητα αφού δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη ενημέρωση και δέσμευση από την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς εργασία είναι υπαρκτός.

Όλοι τους εποχικοί εργαζόμενοι και εξαρτώμενοι από την εργασία τους κινδυνεύουν όχι μόνο να μείνουν χωρίς δουλειά αλλά και να μην τους καταβληθεί η αποζημίωση, σε περίπτωση απόλυσης, λόγω του Πτωχευτικού Κώδικα που ευνοεί τράπεζες και κράτος.

Επιπλέον και η ασφαλιστική τους κάλυψη βρίσκεται στον αέρα, με σοβαρό ενδεχόμενο όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς επίδομα ανεργίας.

Οι αναφορές από ξενοδόχους και τοπικούς παράγοντες για απορρόφηση από άλλες μονάδες γίνονται, για να μην πληρώσει η εργοδοσία και να μην υπάρξει η προστασία των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο ξενοδοχείο LAMBRANDA, στην περιοχή Τιγκάκι της Κω.

Να σημειωθεί πως αρκετοί από αυτούς έχουν πολυετή προϋπηρεσία στο συγκεκριμένο.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου LAMBRANDA, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω και το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, απαιτούν να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Με ευθύνη της εργοδοσίας και κυβέρνησης:

- Να εξασφαλιστούν οι μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές για όλη την τουριστική σεζόν, για όλους τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο LAMRANDA ανεξαρτήτως εργασιακού καθεστώτος.

- Να εξασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας όλων των εργαζομένων, χωρίς καμιά βλαπτική μεταβολή, όποιο κι αν είναι, τελικά, το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

- Σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας να διασφαλιστούν οι αποζημιώσεις, επίδομα αδείας, αποζημίωση άδειας, δώρο Χριστουγέννων και τα δεδουλευμένα τους όπως και τα απαραίτητα ένσημα για ένταξη στο ταμείο ανεργίας.

- Ο Δήμος Κω να αποφασίσει άμεσα να υπάρξει πάγωμα οφειλών όλων των εργαζομένων σε τέλη και λογαριασμούς ύδρευσης. Ανάλογες αποφάσεις να ληφθούν σε εφορία, λογαριασμούς ρεύματος και σε τράπεζες.

- Να δοθεί έκτακτο επίδομα οικονομικής ενίσχυσης όλων των εργαζομένων μέχρι να ξαναπιάσουν εργασία.

- Να εξασφαλιστεί νομική κάλυψη από το κράτος χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 10
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/06 - 07:55
Ελεος
Τώρα αλήθεια θέλετε να πιστεψουμε ότι δεν θα βρείτε αλλού δουλειά όταν ολλα τα ξενοδοχεία τις κω έχουν αυτήν την στιγμή ανάγκη από προσωπικό...,, έλεος χάνετε το δίκιο σας με αυτά που λέτε, συμφωνώ να πάρετε τα δεδουλευμένα σας αλλά τα υπόλοιπα που λέτε είναι βλακειες
Β λυκ Νυχτερινο κω
Β λυκ Νυχτερινο κω 13/06 - 22:40
Καλω κσλοκερι
Τι να πω, κριμα κι αδικο
Κώος επιχειρηματίας
Κώος επιχειρηματίας 13/06 - 20:55
Μην παραμυθιάζετε τον κόσμο!
Δουλειά θα βρουν αμέσως και με καλύτερες συνθήκες! Αφήστε τις κουμουνιστικές αηδίες και αφήστε τους ανθρώπους να δουλέψουν!
ΑνώνυμΑαααος
ΑνώνυμΑαααος 13/06 - 19:11
Συμπαράσταση
Συνάδελφοι δεν έχει σημασία σε ποιο ξενοδοχειο δουλεύουμε η σκέψη μας είναι μαζί σας ευχόμαστε για την καλύτερη δυνατή καταλήξει
miranta
miranta 13/06 - 07:37
Απορια
Βγαίνει η εργαζόμενη,η κανονική εργαζόμενη,λέει ότι το βασικό πρόβλημα τους δεν είναι αν θα βρουν δουλειά,αλλά το περιβάλλον που είχαν δημιουργήσει,συνεδελφοι και διοικητικό και ιδιοκτήτες.Εχουμε και το ΚΚΕ βγαίνει να λέει να πληρώσει το κράτος.Μακρια επιτέλους .Δεν κοιτάτε τα χάλια σας ;Κόμμα 100 χρόνων και σας πέρασε ο Βελόπουλος.
Πότε θα έρθει η ανάπτυξη;
Πότε θα έρθει η ανάπτυξη; 12/06 - 23:20
Πότε θα αλλάξει το Παραγωγικό μοντέλο
Θυμάμαι για χρόνια που μας έλεγαν ότι θα έρθει η ανάπτυξη λαμβάνοντας το ένα μέτρο μετά το άλλο και με τα γνωστά παραμύθια ότι ο τουρισμός είναι "βαριά βιομηχανία" ενώ ξέρει και παιδί το δημοτικού ότι είναι παροχή υπηρεσιών. Αφού λοιπόν κατάργησαν το υπουργείο βιομηχανίας και μέχρι το 1995 είχε κλείσει και η τελευταία βιομηχανία στην Ελλάδα που παρήγαγε εξαγώγιμο προϊόν που έδινε σκληρό και πολυπόθητο έσοδο , μας μείνανε κάτι rooms to let που αναβαθμίστηκαν σε ξενοδοχεία τα οποία χωρίς κανένα business plan βασίστηκαν στο παρωχημένο μοντέλο των γραφείων τουρισμού, τα οποία λόγω Airbnb αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.
Τκ 18
Τκ 18 12/06 - 18:46
ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ
1ον κράτος δεν υπάρχει να καλύψει μισθούς ένσημα , 2ον άμα φαληρισε το πρακτορείο δεν θα φέρει κόσμο οποτε πως να δουλέψει το ξενοδοχείο? 3ον Χαρίκλεια με αγάπη πρόσεχε λίγο τις ερωτήσεις σου γιατί βγάζεις άλλο νόημα δηλ ρωτάς τον Αλβανό με το καπέλο , : τι έχεις να πεις για την απαράδεκτη σημερινή σας κινητοποίηση.......ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Ανώνυμος
Ανώνυμος 12/06 - 17:11
ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ
miranta
miranta 12/06 - 13:43
Ελεος
Τι είναι αυτά που λέτε;Θέσεις εργασίας υπάρχουν σε αλλά ξενοδοχεία. Ένα μηνα δούλεψαν.Μην παγιδεύετε τους ανθρώπους εκεί να μην δουλεύουν και θα πληρωθούν από το κράτος.Μια ζωή το ΚΚΕ στο κόσμο του απλά να κερδίσει το κόμμα.Δεν βλέπετε 100 χρόνια κόμμα και ο Βελόπουλος μόνος του πήρε μεγαλύτερο ποσοστό.Δεν σας λέει τίποτα αυτό;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 12/06 - 13:04
Δεν υπάρχει
Δούλευα σε αυτό το ξενοδοχείο με 700€ Η εμπειρία μου θα μου μείνει για πάντα αξέχαστη για πολλούς λόγους.Το ξενοδοχείο καλείται να αποζημιώσει όλους τους εργαζόμενους για όλους τους μήνες που είχαν συμβάσεις..

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ