Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ ΟΤΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΩ

15/05/2024
54 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες από την αρχή του χρόνου. Συγκεκριμένα εργάτης καθαριότητας του δήμου της Κω, πατέρας τριών παιδιών χτύπησε το αριστερό γόνατο του μετά από σύγκρουση του απορριμματοφόρου με σταθμευμένο όχημα. Αποτέλεσμα είναι να σπάσει την αριστερή επιγονατίδα του και ο συνάδελφος να πρέπει να χειρουργηθεί. 

Συνάδελφοι για τα εργατικά ατυχήματα ή τα εργοδοτικά εγκλήματα δεν φταίει ούτε «η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά στιγμή», όπως επικαλούνται όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα αλλά και η πλειοψηφία των δημάρχων. Βασική αιτία των εργοδοτικών εγκλημάτων είναι οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις σε Μέτρα και Μέσα Προστασίας, ο κακοσυντηρημένος στόλος των οχημάτων κ.λ.π.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι για τις κυβερνήσεις και τους δημάρχους η υγεία και η ασφάλεια μας αποτελεί κόστος, που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται προκειμένου να τονώσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αντί να δώσουν παραπάνω κρατική χρηματοδότηση  στους δήμους, να αναγκάσουν τους δημάρχους να προχωρήσουν σε αντικατάσταση όλων των οχημάτων, να δώσουν χρήματα ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν Μέτρα και Μέσα Ατομικής Προστασίας με σύγχρονες προδιαγραφές προτιμούν να σκορπούν δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς και σε πολεμικές αποστολές. 

Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει περαστικά στο συνάδελφο.    


ΑΘΗΝΑ 14/5/2024

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ