Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΞΕΝΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΥΙΔ : ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ KEDU ΣΤΗΝ ΚΩ - ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ"

07/10/2021
350 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

«Στην καθημερινότητά μας υποδεχόμαστε και αποχαιρετούμε πολλά παιδιά. Πολύ δύσκολο καθημερινό κομμάτι για έναν δάσκαλο. Πολλές φορές μέχρι να γνωριστούμε και να χτίσουμε γέφυρες με ένα παιδί, έχει φύγει. Χρειάζεται καθημερινή ευελιξία, αλλά και ψυχολογική ανθεκτικότητα. Από την άλλη, η συγκίνησή μας για ένα μικρό βήμα προόδου ενός παιδιού ή για τη συστηματική φοίτηση ενός εφήβου είναι η μεγαλύτερή μας χαρά, που τη συζητάμε μεταξύ μας.»   
Η Ξένια, συντονίστρια του ΚEDU, του Κέντρου Μη Τυπικής Εκπαίδευσης που λειτουργεί στην Κω από την ARSIS - Association for the Social Support of Youth σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία, γνωρίζει ότι για τα περισσότερα από 1.000 παιδιά πρόσφυγες που έχουν περάσει τις πόρτες του κέντρου από το 2018, το ΚEDU αποτελεί το μοναδικό τους καταφύγιο. Καθώς το ποσοστό των παιδιών προσφύγων στα ελληνικά νησιά που έχουν πρόσβαση στο σχολείο παραμένει εξαιρετικά χαμηλό, αυτά τα κέντρα είναι ο μόνος χώρος όπου μπορούν να βρουν – έστω για λίγο – μια σχολική κανονικότητα.  
«Πάντα μένω με την ελπίδα και την αγωνία, όταν τα αποχαιρετάμε, ο επόμενος σταθμός τους να είναι καλύτερος από τον σημερινό. Να μην μιλάμε για παιδιά στιγματισμένα.Πώς θα βρούμε τρόπους για να έχουν τη βασική πρόσβαση σε υπηρεσίες και δικαιώματα, να μη βασανίζονται με πίεση και αγώνα να αποδείξουν τα βασικά, αλλά να είναι και να νιώθουν ελεύθερα να απολαύσουν ό, τι απολαμβάνουν όλα τα παιδιά.» 



Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ