Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Χατζημιχαήλ από την τουριστική έκθεση Λονδίνου: Η Κως δουλεύει στον αυτόματο - Δεν πρέπει να τα αφήνουμε όλα στην τύχη...

04/11/2021
241 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

«Η Κως δουλεύει στον αυτόματο» καθώς συνεχίζει την ανοδική του πορεία στον τουρισμό όπως διαπίστωσε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου όπου βρίσκεται ο κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε οργανωμένη εκπροσώπηση από την Κω. 

Ο γνωστός ξενοδόχος χρησιμοποιώντας αυτή τη φράση μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο εξήγησε ότι η Κως είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών τουριστών για το ερχόμενο καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει οργανωμένες προσπάθειες από τον Δήμο Κω μέχρι στιγμής. 

« Η Κως δουλεύει στον αυτόματο καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη αν και δεν υπάρχει εκπροσώπηση στην Τουριστική Έκθεση. Εξαιτίας της πανδημίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου που είναι η 2η μεγαλύτερη στον κόσμο μετά από εκείνη του Βερολίνου, υπάρχουν απουσίες. Λείπει η Κως από την Έκθεση και στεναχωριέμαι που δεν είχε περίπτερο το νησί μας.» 

Ο κ. Χατζημιχαήλ υπογράμμισε ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα είχε η οργανωμένη παρουσία του νησιού μας στην έκθεση , όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, όμως το γεγονός της ρευστότητας και αβεβαιότητας για την εν τέλει διεξαγωγή, ενδεχομένως λειτούργησε ανασταλτικά.  

« Μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε η αβεβαιότητα για το εάν θα γίνει τελικά η έκθεση στο Λονδίνο. Βέβαια να πούμε ότι δικό τους περίπτερο έχουν κάτι μικρά νησιά του Ιουνίου και άλλες περιοχές της Ελλάδος που τελικά φάνηκαν πιο προετοιμασμένες από εμάς. Ο Δήμος Ρόδου είναι εδώ με τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Καμπουράκη. Αυτό είναι καλό διότι υπάρχει εκπροσώπηση του προορισμού.» 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημιχαήλ, για πρώτη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν διαθέτει δικό της περίπτερο. Επίσης δεν υπάρχει περίπτερο για τα Δωδεκάνησα συνολικά ή για κάποιο νησί του νομού μεμονωμένα, πλην της Ρόδου.  

«Έχουμε έρθει 2,3 ξενοδόχοι και 2,3 πράκτορες από την Κω. Εκπροσωπούμε κατά κάποιον τρόπο όλο το νησί και κάνουμε ότι μπορούμε να ψαρέψουμε κόσμο κάνοντας συναντήσεις στα καφέ και στους στους διαδρόμους. Είναι απογοητευτικό. Το δικαιολογώ εν μέρει μόνο λόγω Covid.” 

Ο ξενοδόχος στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι θα πρέπει να ετοιμαστεί το νησί για την Έκθεση του Βερολίνου και να υπάρχει μία παρουσία ολοκληρωμένη.  

« Πρέπει να φτιαχτεί ένας οργανισμός , ένας φορέας τουριστικός όπως ο Προτούρ Ρόδου. Η Ρόδος είναι εδώ με περίπτερο, με στελέχη, με δυνατή παρουσία. Δεν μπορούμε να τα αφήνουμε άλλο όλα αυτά στην τύχη. Κάποια στιγμή και η τύχη στερεύει.» 

Σε ερώτηση για το εάν η νέα Αναπτυξιακή εταιρεία των Δήμων Κω, Νισύρου , Αστυπάλαιας που έχει προχωρήσει στην στελέχωση και εύρεση γραφείων έχει συμβάλλει στο κομμάτι του τουρισμού ο κ. Χατζημιχαήλ είπε: « Δεν ξέρω σε ποιο σημείο βρίσκεται η Αναπτυξιακή. Ξέρω όμως ότι έχουν περάσει δύο χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα στο κομμάτι του τουρισμού. Το 2022 θα είναι μία καταπληκτική χρονιά και πρέπει όλοι να οργανωθούμε, να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε νωρίς τους τουρίστες στην Κω.» 

Κλείνοντας επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον θαλάσσιο τουρισμό και θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στην Μαρίνα , να μεγαλώσει καθώς υπάρχει τεράστια ζήτηση στο yachting


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/11 - 07:25
τελικά ποιος φορέας εκπροσωπούσε την Κω ?
τελικά ποιος φορέας εκπροσωπούσε την Κω ? Η Ένωση Ξενοδόχων ? Ο Δήμος είχε εκπρόσωπο ???
Ξενοδόχος
Ξενοδόχος 04/11 - 21:36
Λαμπάκια
Φίλε Μήνα....μην ζητάς πολλά.....η Αντιδήμαρχος τουρισμού ασχολείται με τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια αυτές τις μέρες...... υπομονή μέχρι να αλλάξει η δημοτική αρχή....τα ίδια χάλια με τους προηγούμενους...... επιβάλλεται η δημιουργία μιας νέας παράταξης.....χωρίς το σάπιο ΠΑΣΟΚ των νυν και των πρώην.....

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ