Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Με «εντέλλεσθαι» αναισθησιολόγοι της Κω στο νοσοκομείο Ρόδου

02/06/2021
657 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τις τελευταίες εβδομάδες οι αναισθησιολόγοι της Κω με εντέλλεσθαι του Υπουργείου ενισχύουν το νοσοκομείο της Ρόδου καθώς έχουν μείνει στο νοσοκομείο Ανδρέας Παπανδρέου μόλις δύο γιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας για να εξυπηρετήσουν την λειτουργία των χειρουργείων. 

Έτσι μετακινούνται με κυλιόμενο πρόγραμμα αναισθησιολόγοι από την Κω στη Ρόδο για να συνδράμουν στα χειρουργεία τα οποία είναι καθημερινά καθώς πρόκειται για περιφερειακό νοσοκομείο. 

Εύλογο το ερώτημα γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο, η ενίσχυση με « εντέλλεσθαι» του νοσοκομείου της Κω από τη Ρόδο ή αλλού με πνευμονολόγο.

Θα μπορούσε με προσωρινές αποσπάσεις να καλυφθεί η σημαντική ειδικότητα του πνευμονολόγου η οποία δεν υπήρξε στο νοσοκομείο της Κω καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, παρά τα όσα δεσμεύτηκαν πολιτικοί παράγοντες «ένθεν κακείθεν».

Κανείς δεν αμφισβητεί την πρόθεση των διοικήσεων των νοσοκομείων και των ιατρικών συλλόγων να προσφέρουν επαρκής υπηρεσίες υγείας στους πολίτες των νησιών. 

Ωστόσο, η παθογένεια του πελατειακού κράτους που θέλει το σύστημα του ΕΣΥ που τόσο αναγκαίο αποδείχθηκε στην πανδημία, να χειραγωγείται από τις «κατόπιν ενεργειών» εκλογικές προσδοκίες του κάθε εκπροσώπου του κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης υποβιβάζει τελικά τόσο την ανιδιοτελή προσφορά του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και κατά συνέπεια το βιοτικό επίπεδο των νησιωτών. 

Η υποχρεωτική μετακίνηση των γιατρών πάντως προς τη Ρόδο έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 18 Μαΐου, ενώ από την πλευρά του νοσοκομείου της Ρόδου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκήρυξης κάλυψης των κενών θέσεων.

Σάντυ Λαδικού 


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ