Ένα σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από γλέντι σε πανηγύρι της Παναγίας της Κοίμησης στην Αντιμάχεια της Κω στις 15 Αυγούστου του 1977 και μοναδικό του Παναγιώτη Καντούνια (λαούτο) μιας και πέθανε μόλις έξι μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 1978. Το υλικό ανήκει στον Δημήτρη Δημότσο ο οποίος ήταν σε διακοπές με την οικογένεια του από την Αυστραλία και τράβηξε αυτές τις μοναδικές εικόνες με την βιντεοκάμερα του. Βιολί παίζει ο Γιώργος Σακέλλης ενώ δίπλα κάθετε ο Γιώργος Κιλιμάτος για να παίξει κι εκείνος λαούτο με την σειρά του. Στον χορό διακρίνονται πρώτος ο Μιχάλης Τσακίρης με την γυναίκα του Διονυσία και τις κόρες τους Κοκόνα και Μαρία ,καθώς και οι αδελφές Μαρίτσα και Γεωργία Παρβάκη και ο Νικόλας και η Ευανθία Καλλωνά. Την εποχή εκείνη τα πανηγύρια ξεκινούσαν νωρίς το απόγευμα και κρατούσαν μέχρι τα ξημερώματα.
Παναγιώτης Καντούνιας:
Παππούλης ήταν το πραγματικό του επίθετο , αλλά ήταν σε όλους γνωστός ως Καντούνιας. Το ψευδώνυμο το κληρονόμησε από τον πατέρα του, ο οποίος συνήθιζε να φορεί ένα καπέλο με καντούνια, όπως λέγονται οι γωνιές στο τοπικό ιδίωμα. Γεννήθηκε το 1898 στην Αντιμάχεια. Ο πατέρας του, Γιάννης Παππούλης (Καντούνιας), είναι ο παλαιότερος γνωστός λυριστής της Αντιμάχειας, τον οποίο συνόδευε στο λαούτο ο Παναγιώτης. Λαούτο έμαθε, κατά τη μαρτυρία της Σεβαστής ?λαβέρα (Κρασαΐνα), από τον Δημήτρη Κουνούπη, λαουτιέρη του Βασίλη Χατζηδημήτρη. Συνεργάστηκε
σχεδόν με όλους τους βιολιστές, όχι μόνο από την Αντιμάχεια αλλά και από τα υπόλοιπα χωριά της Κω. Οι πιο μακροχρόνιες όμως συνεργασίες του ήταν με τον Βασίλη Χατζηδημήτρη, που ήταν και πεθερός του, έπειτα με τον κουνιάδο του Γιάννη Χατζηδημήτρη, με τον Γιώργο Σακέλλη και με τον Νίκο Μαύρο. Συμμετείχε στις ηχογραφήσεις της Ακαδημίας Αθηνών (1958), του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ρόδου (1961) και του Σίμωνα Καρά (1971).Ήταν ο ικανότερος ίσως πριμαδόρος λαουτιέρης της Κω, με εξαιρετική δεξιοτεχνία τόσο στον ιδιαίτερο σολιστικό τρόπο παιξίματος στα τραγουδιστικά κομμάτια, όσο και στην τοπική τεχνική ρυθμικής συνοδείας με ντρίλιες, με φήμη που ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια του νησιού. Εκτός αυτού, ήταν εξαιρετικός τραγουδιστής αλλά και στιχοπλόκος, με βαθιά γνώση της παλιάς τραγουδιστικής παράδοσης της Αντιμάχειας, καθώς είχε θητέψει δίπλα στον λυριστή πάτερα του αλλά και στον βιολιστή Βασίλη Χατζηδημήτρη. Λειτούργησε ως δάσκαλος για πολλούς νεότερους, ακόμα και για τον ίδιο τον βιολιστή Γιάννη Χατζηδημήτρη, αλλά και για την Άννα Σαρρή-Καραμπεσίνη. Πέθανε το 1978 σε ηλικία 80 ετών αφήνοντας μας μια εξαιρετικά σημαντική παρακαταθήκη.
Μπροβάλετε μπροβάλετε ΄΄Δράσεις΄΄
Γιάννης Μαστόρος-Κυριάκος Παππούλης