Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Θετικός στον κορωνοϊό στρατιώτης στη Νίσυρο

29/01/2021
471 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Θετικός βρέθηκε στον κορονοϊό χθες στρατιώτης που υπηρετεί στη Νίσυρο. Ο νεαρός άνδρας είχε συμπτώματα τις τελευταίες ημέρες όπως πυρετό και απώλεια γεύσης και έτσι επισκέφθηκε το ιατρείο του νησιού.  

Σύμφωνα με την γιατρό κα. Ειρήνη Ντιάκωβα και τα όσα είπε η ίδια στο «ΒτΚ», αμέσως ο στρατιώτης υποβλήθηκε σε rapid test το οποίο ήταν θετικό. Έτσι τέθηκε σε απομόνωση για τις επόμενες 14 ημέρες και άμεσα εξετάστηκαν οι επαφές του. 

Όπως μας είπε η γιατρός, το παιδί είναι από τη Νίσυρο και είχε επαφές με την οικογένειά του. Για αυτό το λόγο υποβλήθηκαν οι γονείς του σε τεστ τα οποία ήταν αρνητικά και τέθηκαν επίσης σε καραντίνα για 7 ημέρες.  

Η κα. Ντιάκωβα τόνισε ότι τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και για αυτό το λόγο από χθες έχουν ήδη γίνει περίπου 40 τεστ τα οποία ήταν όλα αρνητικά.  

« Έχουμε επάρκεια σε rapid test καθώς μας έστειλε πρόσφατα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 400 τεστ και έχουμε ένα μεγάλο απόθεμα και από τη ΔΥΠΕ. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ενημερωθεί για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής. Για αυτό το λόγο θα εξετάζεται όποιος φτάνει στο νησί.» 

Να σημειώσουμε ότι δεν υπήρχε άλλο κρούσμα θετικό και ο στρατιώτης δεν είχε ταξιδέψει εκτός νησιού. Πιθανόν να κόλλησε τον νέο ιό από κάποιον άλλον που εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις καθώς υπάρχουν συνεχώς μετακινήσεις φαντάρων από και προς το νησί. 

Επίσης τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί το νησί κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν μαζικοί έλεγχοι. 

Χρειάζεται λοιπόν από όλους τήρηση των μέτρων και ψυχραιμία προκειμένου να παραμείνουν στο νησί τα χαμηλά επιδημιολογικά δεδομένα. 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ