Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Επείγουσα ενημέρωση για κρούσμα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κω

25/05/2021
181 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αγαπητοί γονείς καλημέρα σας!

Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ Κω επισκέφτηκε την οικία μαθητή του Γ2 Τμήματος, που ήταν θετικό το self-test χθες, Κυριακή 23-5-2021 και στον εκ νέου διαγνωστικό έλεγχο με rapid test ήταν θετικό το αποτέλεσμα. Επομένως έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19.

Να ευχηθούμε στο παιδί καλή ανάρρωση και να σας ενημερώσουμε ότι είναι καλά το ίδιο και η οικογένειά του.

Να ευχαριστήσουμε την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, που αν και χθες δεν έκαναν διαγνωστικό έλεγχο, εξυπηρέτησαν την οικογένεια, το Σχολείο και συνολικά τη σχολική κοινότητα.

Ενέργειες:

• Σήμερα, Δευτέρα, 23-5-2021 το Σχολείο θα είναι κλειστό, για να γίνει απολύμανση.

• Σήμερα, Δευτέρα , 23-5-2021 δεν πραγματοποιείται διδασκαλία ούτε δια ζώσης ούτε εξ αποστάσεως.

• Από αύριο Τρίτη, 25-5-2020 θα λειτουργεί κανονικά το Σχολείο εκτός από το Γ2 Τμήμα που θα κάνει μάθημα εξ αποστάσεως.

• Ενημερώσαμε όλους τους υπεύθυνους φορείς και πρόσωπα για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

• Θα γίνει ιχνηλάτηση με βάση τα στοιχεία που ήδη αποστείλαμε στους αρμοδίους. Οι αρμόδιοι έχουν όλα τα στοιχεία για επικοινωνία με τις στενές επαφές του μαθητή με θετική διάγνωση.

• Σήμερα, Δευτέρα, 24-5-2021 θα υπογραφεί απόφαση σχετικά με τη δεκαήμερη καραντίνα των στενών επαφών, δηλαδή των παιδιών του Γ2 Τμήματος. Στην ίδια απόφαση θα προβλέπεται για το διάστημα αυτό εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Θα υπάρξει επιπλέον ανακοίνωση για το θέμα αυτό.

• Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες και αποφάσεις απαιτείται να παραμείνουν τα παιδιά, που είναι οι στενές επαφές, στο σπίτι και να εφαρμόζονται σχολαστικά τα σχετικά μέτρα και να παρακολουθείται στενά η υγεία τους για τυχόν εκδήλωση συμπτωμάτων (πυρετός, βήχας, δύσπνοια, διάρροια, εμετός).

Διαχείριση στενών επαφών

• Άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο για COVID-19 κρούσμα παρακολουθούν την υγεία τους από την ημέρα της τελευταίας επαφής και για 14 ημέρες. Στην περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (πχ πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή, ανοσμία, αγευσία) ή διάρροια, αναζητούν άμεσα ιατρική βοήθεια.

• Σκόπιμη είναι η τακτική (καθημερινή) και κατά προτίμηση άμεση επικοινωνία των στενών επαφών με επαγγελματία υγείας για όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης.

• Τα άτομα που θεωρούνται στενές επαφές πρέπει να έχουν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο μετάβασης σε συγκεκριμένη νοσηλευτική μονάδα εάν προκύψει ανάγκη.

• Χρήση από τον ασθενή απλής χειρουργικής μάσκας κατά τη μετάβαση του στη νοσηλευτική μονάδα

• Αποφυγή χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς. Προτιμάται η χρήση ασθενοφόρου ή ιδιωτικού οχήματος με ανοιχτά τα παράθυρα.

• Εφαρμογή αναπνευστικής υγιεινής από τον ασθενή (κάλυψη στόματος και μύτης κατά τη διάρκεια βήχα ή φταρνίσματος, χρήση απλής χειρουργικής μάσκας, χαρτομάντιλων ή εσωτερικού του αγκώνα) καθώς και υγιεινής των χεριών. Τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1μ. από τους γύρω του τόσο κατά τη διάρκεια της μετάβασης στη νοσηλευτική μονάδα όσο και κατά τη διάρκεια της αναμονής για εξέταση

• Καθαρισμός και απολύμανση των επιφανειών που λερώθηκαν κατά τη διάρκεια της μετάβασης του ασθενούς στη νοσηλευτική μονάδα από αναπνευστικές εκκρίσεις ή άλλα σωματικά υγρά με κοινό απορρυπαντικό ή σαπούνι, ξέπλυμα και στη συνέχεια απολύμανση με διάλυμα οικιακής χλωρίνης σε αναλογία 1:10.

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουμε το θέμα που προέκυψε και με υπεύθυνο τρόπο και στάση από όλους μας όλα θα πάνε καλά!

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ