Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Βιοποικιλότητα της Κω: Ανακάλυψη ΝΕΟΥ είδους πεταλούδας για την Κω

02/06/2021
93 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Μια πεταλούδα καταγράφεται για πρώτη μάλλον φορά στο νησί μας , από την φίλη της σελίδας και πολύ δραστήρια εξερευνήτρια @Esther_Scoumbourdi ! 
📌Πριν λίγες μέρες η ίδια ανάρτησε αυτή την καταγραφή στην ομάδα μας Βιοποικιλοτητα της Κω- Biodiversity Of Kos! 🦋
Με έκπληξη , αφού ποτέ δεν είχα παρατηρήσει αυτό το είδος , και ενώ έχω καταγράψει περισσότερα από 45 είδη πεταλούδων στο νησί και γνωρίζοντας συνολικά ποια είδη υπάρχουν από τον πιο ολοκληρωμένο οδηγό για της πεταλούδες της Ελλάδας , που μου δώρισαν πριν δυο χρόνια , έβλεπα ξανά και ξανά την δημοσίευση .
📌Σημαντικό να πω ότι ίδιος ο κύριος Παμπέρης διέθεσε μερικά βιβλία για να μοιραστούν σε νέους με αυτά τα ενδιαφέροντα και κάπως έτσι το απέκτησα ! 
📌Μετά από λίγο ψάξιμο και επιβεβαιώνοντας την σωστή ταυτοποίηση του είδους ως Charaxes jasius -Πεταλούδα της Κουμαριάς, επίσημα έχουμε νέο είδος στην λίστα των πεταλουδων της Κω 
📌Το είδος συναντάται και σε άλλα νησιά όπως την Ρόδο και την Σάμο ! 
🔅Και κάπως έτσι βλέπετε πόσο σημαντική είναι δράση του καθενός από εμάς στην ανάπτυξη της επιστημονικής γνώσης , μέσω της επιστήμης των πολιτών , την καταγραφή δηλαδή των ειδών που θα συναντήσουμε σε μια βόλτα , εξερεύνηση κλπ ! 
✅Η καταγραφή θα αναρτηθεί εκ μέρους της στο προφίλ την βιοποικιλότητας της Κω στο δίκτυο παγκόσμιων καταγραφών βιοποικιλότητας I-naturalist και θα ενταχθεί στο πρότζεκτ καταγραφής της βιοποικιλότητας του νησιού σε αυτή την πλατφόρμα (https://www.inaturalist.org/observations/81287692) ! 
🔅Συγχαρητήρια !!
👉Λάβετε και εσείς μέρος στην προσπάθεια , κάθε φωτογραφία-καταγραφή μετράει !


 Βιοποικιλότητα της Κω-Biodiversity of Kos
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΑΓΡΕΛΛΗ
ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΑΓΡΕΛΛΗ 02/06 - 21:50
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ. -ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΝΘΑΚΙΑ ΤΗΣ ΡΙΓΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ-

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ