Είναι ανάγκη να αναλογιστούμε πώς εξελίχθηκε η υγειονομική κρίση ένα χρόνο, τώρα και τι ουσιαστικό έχει γίνει στην κατεύθυνση προστασίας του κοινωνικού συνόλου της Κωακής κοινωνίας.
Με επικοινωνιακές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση και μη παραβλέποντας την απουσία ενίσχυσης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, οι πολίτες στην Κω αντιλαμβάνονται μια άλλη πραγματικότητα στο τομέα της υγείας στην καθημερινότητά τους.
Πιθανώς να φταίει ότι στην καθημερινότητά μας δεν τηρούνται σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος. Αλλά ας αναρωτηθούμε πόσα άτομα μπορεί να μολυνθούν μέσα από την επαφή μας με ένα μη εγνωσμένο κρούσμα.
Πολλά ερωτήματα θα μπορούσε να γράψει κάποιος σε μια επιστολή του, για τον τρόπο λειτουργίας κορυφαίου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δωδεκανήσου.
Θα μπορούσαμε όλοι να αυτό-μαστιγωθούμε δημόσια, γιατί οι ενέργειές μας εξέθεσαν την έως και πριν λίγες ημέρες πολύ καλή εικόνα που υπήρχε για την ΚΩ σχετικά με τα κρούσματα covid_19.
Ίσως η ατομική μας ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο του νησιού, να είναι σε μεγαλύτερο βαθμό εάν τη συγκρίνουμε με άλλων, π.χ. οι εκπρόσωποί της Δωδεκανήσου στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Σήμερα όμως ακριβώς ένα χρόνο μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα, τι έχει αλλάξει στην Κω για στο τομέα της υγείας ή της εκπαίδευσης;
Ο τομέας της εκπαίδευσης βιώνει την επιθετική στόχευση του υπουργείου με νομοσχέδια που για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες οδηγούν τα συνδικαλιστικά τους όργανα να εκφράζουν ομοφωνία στις αποφάσεις τους.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το αίτημα για 15 μαθητές ανά τμήμα, ή τα προβλήματα των οικονομικά ευάλωτων μαθητών στη διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης;
Ένα χρόνο μετά τον καθημερινό βομβαρδισμό μας για την ατομική μας ευθύνη, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και την διαπόμπευση όσων παραβήκαν τις «άνωθεν» εντολές, ποια είναι η εικόνα που υπάρχει σχετικά με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης;
Είναι αρκετό ένα “mea culpa” για μια ποδηλατάδα στο βουνό, μια ομήγυρη μεταξύ φίλων σε ένα μπαλκόνι της Ικαρίας, ή αυξημένη πιθανότητα διάδοσης της ασθένειας σε ένα νησί όπως η Κω;
Η διαφάνεια αποτελεί βασικό πυλώνα μιας δημοκρατικής κοινωνίας, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για την καταστρατήγηση της σειράς προτεραιότητας εμβολιασμού από κυβερνητικά στελέχη, που τουλάχιστον προκαλούν την «υπόλοιπη» Ελληνική Κοινωνία.
Πως μπορεί να γίνει ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση των υπηρεσιών στο τομέα της υγείας για την Κωακή κοινωνία;
Ποια είναι η επόμενη ημέρα απέναντι στην οικονομική δυσπραγία μετά την covid_19 εποχή;
Τι σηματοδοτεί το επερχόμενο καλοκαίρι για τον τουρισμό της Κω και όσους απασχολούνται στο συγκεκριμένο τομέα;
Ερωτήματα που σίγουρα θα μας δώσει απαντήσεις στην επόμενή του επίσκεψη στο νησί της Κω ο βουλευτής Δωδεκανήσου Κος ΠΑΠΠΑΣ.
Άκης Μαυρίδης