Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πρωτοβουλία Μ. Κόνσολα για επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για τους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό

25/09/2024
16 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την πραγματοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, για τους εργαζόμενους στον τουρισμό τη χειμερινή περίοδο, ζήτησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε συνάντηση εργασίας που είχε με τον Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη και την Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, κα. Γιάννα Χορμόβα.

Ο Μάνος Κόνσολας επεσήμανε ότι, πέρα από την ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των εποχικών εργαζόμενων στον τουρισμό για τη χειμερινή περίοδο και για το χρονικό διάστημα που δεν καλύπτονται από το επίδομα ανεργίας, υπάρχει και η ανάγκη ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων και κατάρτισης για να διεκδικούν καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας.

Η πρόταση του κ. Κόνσολα αφορά στους εποχικούς υπαλλήλους στον τουρισμό και στην εστίαση.

Από την πλευρά του, ο κ. Πρωτοψάλτης ήταν θετικός στην πρόταση για την υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης για ανέργους στον τουρισμό και στην εστίαση, στο πλαίσιο της στρατηγικής αναβάθμισης δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Ο κ. Κόνσολας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας και με την Υπουργό Εργασίας, κα. Νίκη Κεραμέως, στην οποία συζήτησαν εξαντλητικά το ζήτημα της ενίσχυσης των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό μέσα από την χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας, ώστε να υπάρξει ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους εποχικούς εργαζόμενους για τη χρονική περίοδο που δεν εργάζονται.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ