Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Κόνσολας: Νέο πρόγραμμα με επιδότηση 70% για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στα μικρά νησιά

19/09/2024
17 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, συνεχίζει να αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη της ζωής στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Χθες, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση, στον οποίο έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης και στήριξης της τοπικής οικονομίας στα μικρά νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους.

Ο κ. Κόνσολας ζήτησε τη διαμόρφωση και ενεργοποίηση χρηματοδοτικού προγράμματος, μέσα από το ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, επισημαίνοντας ότι στα νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους δραστηριοποιούνται μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ζήτησε να υπάρξει αύξηση της ποσόστωσης χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε αυτά τα νησιά.

Ο Αν. Υπουργός, κ. Παπαθανάσης, ήταν ιδιαίτερα θετικός απέναντι σε αυτό το αίτημα, αντιλαμβανόμενος και ο ίδιος ότι πρέπει να στηριχθεί η ζωή και η τοπική οικονομία στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΣΠΑ ΔΑΜ 2021-2027), που με τις δράσεις του στοχεύει στην προώθηση της πράσινης καθαρής ενέργειας, το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί Πρόσκληση μέσω του καθεστώτος deminimis για νέες αλλά και υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους που θα προβλέπει 70% χρηματοδότηση του κάθε επιχειρηματικού σχεδίου για επενδύσεις με πράσινο αποτύπωμα.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ