Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κάλεσμα του Ν. Ανδρουλάκη από το κατάμεστο "Χάνι" στην Κω: Όλοι μαζί χέρι χέρι για να φέρουμε τη νίκη

19/06/2022
1016 Εμφανίσεις
8 Σχόλια

Νησιωτικότητα δεν σημαίνει εγκατάλειψη - Πρέπει να είναι εθνικό χρέος για την κυβέρνηση και για τα κόμματα

Περιοδεία στην Κω και την Κάλυμνο πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Το πρωί της Κυριακής, βρέθηκε στην Κάλυμνο και το απόγευμα επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Κω στο γραφείο και ακολούθησε η ομιλία στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κω (Χάνι).

Στο Δημαρχείο, ο κ. Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από τους Γ. Νικητιάδη, Φ. Χατζηδιάκο, Β. Καλοπήτα και Π. Κουνάκη, τόνισε ότι νησιωτικότητα δεν σημαίνει εγκατάλειψη, αλλά ένα εθνικό χρέος στήριξης της Πολιτείας στις περιοχές αυτές, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα. Ανέφερε ότι είναι αδικία που η Κάλυμνος, αλλά και τα άλλα νησιά δεν έχουν μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, ενώ επισήμανε την ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε από το Ταμείο Ανακαμψης.

Ο Δήμαρχος κ. Νικηταράς, αφού τον καλωσόρισε, αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η Κως και στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου νοσοκομείου.

Τόνισε ότι κάθε νησί έχει τις δικές του ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές του και ότι η ρήτρα νησιωτικότητας είναι πλέον ένας κενός όρος, που δεν τηρείται, με αποτέλεσμα τα νησιά να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Mετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ανδρουλάκης μετέβη στο «Χάνι», όπου ακολούθησε η ομιλία του. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς αρκετοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ, παλιοί και νέοι που κατέκλυσαν τον χώρο και καταχειροκρότησαν τον κ. Ανδρουλάκη, τόσο κατά την είσοδό του, όσο και στο τέλος της ομιλίας του.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Μιχάλης Χατζηγιακουμής, εκ μέρους της Ν.Ε. Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ γίνεται και πάλι σαν ένα ηφαίστειο που ξυπνά. «Η παρουσία – είπε- του Νίκου Ανδρουλάκη, ενός ηγέτη νέου, ικανού και άφθαρτου αποτελεί την εγγύηση ότι η ηφαιστειακών διαστάσεων δύναμη που περιμένουμε να μας δώσει ο Ελληνικός λαός, θα αποτελέσει τη βάση  για να γράψει ξανά το ΠΑΣΟΚ νέες λαμπρές σελίδες και οι επόμενες γενεές να αναπολούν και αυτές τα ωραία χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Προχωράμε μαζί με ενότητα και πολιτική αυτονομία».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η σημερινή παρουσία του κόσμου, αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στο προσκήνιο της ιστορίας ως μία πρωταγωνιστική δύναμη που μπορεί ο κόσμος να ακουμπήσει πάνω του τις ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας των νησιών και την ανάγκη νέου νοσοκομείου στην Κω. Τόνισε ότι η νησιωτικότητα δεν πρέπει να αποτελεί μειονέκτημα και πρέπει η Κυβέρνηση να στηρίξει τα νησιά μας.

«Ο καθένας από εσάς ξέρει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι ακρίτας που περιμένει από το κράτος δικαιοσύνη, που περιμένει η νησιωτικότητα να μην είναι αποκλεισμός, να μην είναι μία καταδίκη σε λιγοστές ευκαιρίες. Η νησιωτικότητα πρέπει να είναι εθνικό χρέος για την κυβέρνηση και για τα κόμματα.Χρειάζονται αναπτυξιακά έργα, ειδικά κίνητρα για τον ελληνισμό των νησιών μας που θέλουμε να αυξηθεί πληθυσμιακά, να ευημερεί. Δεν είναι τα νησιά μας μόνο τουριστικά καταφύγια του καλοκαιριού»

Για την Τουρκική προκλητικότητα υπογράμμισε ότι ο κ. Ενρτογάν είναι ένας διεθνής ταραξίας και επανέλαβε την ανάγκη επιβολής εμπάργκο όπλων από τις ευρωπαϊκές χώρες προς την Τουρκία. 

«Ο Ερντογάν είναι ένας διεθνής ταραξίας που είναι ικανός να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στον ίδιο το λαό του, αρκεί να κρατήσει την καρέκλα της εξουσίας. Ποιά λοιπόν είναι η διορατικότητα του κ. Μητσοτάκη όταν πριν από μερικούς μήνες μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν είπε στον ελληνικό λαό ότι ξημερώνουν πολύ καλύτερες μέρες σε σχέση με την Τουρκία; Δεν καταλάβαινε πού θα πάνε τα πράγματα;» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης με φόντο την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας. «Θα βάλει -λέει- θέματα αποστρατικοποίηση των νησιών και κυριαρχίας, όταν οι συμφωνίες που έχουμε υπογράψει είναι ξεκάθαρες. Το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος της χώρας μας. Είναι αδιανόητο εταίροι μας να εξοπλίζουν την Τουρκία είτε είναι του Λαϊκού κόμματος είτε Σοσιαλδημοκράτες. Πρέπει λοιπόν άμεσα να μπει εμπάργκο όπλων από όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να αποδεικνύει έμπρακτα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» συμπλήρωσε.Ο κ.Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα σημείωσε ότι «βολεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκρούεται με τον Αλέξη Τσίπρα για να τρομοκρατεί τους κεντρώους και δημοκρατικούς ψηφοφόρους στο δρόμο της επαναφοράς μιας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου.Η δική μας επιστροφή είναι άβολη και για τους δύο, γιατί θυμίζει ότι ο ιστορικός, πολιτικός, κοινωνικός αντίπαλος της δεξιάς παράταξης στη χώρα, είναι το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη. Είμαστε εμείς που μπορούμε να διασφαλίσουμε μια κυβερνητική επιλογή σταθερότητας, μια κυβερνητική επιλογή αξιοπρέπειας».


Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στην ενέργεια και στην ακρίβεια, καλώντας την κυβέρνηση να προστατεύσει τα οικογενειακά εισοδήματα από τον πληθωρισμό.

Κλείνοντας, κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ παίρνοντας την παράταξη στα χέρια του, καθώς μόνο ο κόσμος, μαζί όλοι χέρι χέρι θα φέρουν την νίκη.

«... Δε νομίζω ότι υπήρχε Έλληνας που σταμάτησε να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ γιατί δεν του άρεσε ο Ήλιος. Ξέρω όμως χιλιάδες Έλληνες που σταμάτησαν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, γιατί ενοχλήθηκαν με τον καθεστωτισμό, με την αλαζονεία, με την έλλειψη αγωνίας. Κοινών αγωνιών. Καλώ όλη την προοδευτική Αριστερά κι όλο το προοδευτικό κέντρο, να κουβεντιάσουμε, να συζητήσουμε, να κάνουμε ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό. Διότι το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν δημιουργήθηκε ως ένα μικρό κόμμα του Κέντρου. Αλλά ως η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Κεντροαριστεράς. Και αυτό φιλοδοξώ να ξανά γίνουμε. Ένα κόμμα που θα αγκαλιάσει τις αγωνίες όλου του Ελληνικού Λαού, των Δημοκρατών, της προοδευτικής Αριστεράς και του προοδευτικού Κέντρου.

Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου, ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ μετά από πολλά χρόνια παρακμής της Δημοκρατικής Παράταξης. Διότι ο πρώτος μεγάλος ιδρυτής της είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτή η Παράταξη όταν ήταν ισχυρή και περήφανη, ο τόπος δεν περνούσε περιπέτειες. Ο Λαός είχε προοπτική. Όποτε υπήρχαν συγκρούσεις τοξικές, διχασμοί, εμφύλιοι πόλεμοι, η Χώρα το πλήρωνε πάρα πολύ ακριβά.
Τα λέω αυτά, διότι η προσπάθεια που κάνουμε, δεν είναι κομματική προσπάθεια. Δεν είναι προσπάθεια οι 22 βουλευτές να γίνουν 50. Είναι Εθνική προσπάθεια, η Χώρα κι ο Λαός της, να έχουν μια προοδευτική επιλογή αξιοπρέπειας στις επόμενες Εθνικές εκλογές.
Και ζητώ απ’ τον καθένα σας, απ’ την καθεμία σας ξεχωριστά, να πάρετε την Παράταξη στα χέρια σας. Η νίκη δεν θα έρθει απ’ τα τηλεπαράθυρα. Η νίκη δεν θα έρθει απ’ τη Χαριλάου Τρικούπη. Η νίκη θα έρθει γειτονιά-γειτονιά, εργασιακό χώρο, χωριό-χωρίο, μ’ όλους μαζί. Με όλους μαζί. Όλοι μαζί χέρι-χέρι, δυνατά, θα πάρουμε την Παράταξη και την προσπάθεια στα χέρια μας. Κι είμαι σίγουρος ότι με ένα πρόγραμμα προοδευτικό, που θα χτίσουμε με συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα, σοσιαλδημοκρατικό, που θα ακουμπά τις αγωνίες του Ελληνικού λαού, των νέων αλλά και όλων των γενναίων, μπορούμε να κάνουμε τον Ήλιο της κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Εθνικής αξιοπρέπειας, να ανατείλει ξανά στην Ελλάδα, ως μια Δημοκρατική και περήφανη δύναμη.
Διότι ο Ελληνικός Λαός αξίζει περισσότερα απ’ αυτά που του προσέφεραν, απ’ τα χρόνια της τοξικότητας και της διχόνοιας. Εμείς θελουμε να ενώσουμε τον Λαό με ένα σχέδιο αλλαγής και προοπτικής. Κι οχι ο Ελληνικός Λαός να ζει συνεχώς μικρούς εμφύλιους και μικρούς διχασμούς.
Αξίζει περισσότερα,
θα του δώσουμε περισσότερα.
Να ‘στε καλά και καλό μας αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό προσκήνιο της πατρίδας μας.
Πάρτε την Παράταξη στα χέρια σας, καλή δύναμη!»


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 8
Ψιτ
Ψιτ 22/06 - 13:40
Ψιτ
Μονο με το ΠΑΣΟΚ θα ξαναδει προκοπη αυτος ο τοπος...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 21/06 - 11:36
την πατησαμε
δυστυχως μιλησα με καποιους που χαιρετησαν τον ανδρουλακη, παω για τεστ...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/06 - 20:24
Προσωπα γερασμενα,προσωπα βολεμενα προσωπα ξεφτισμενα........
Ετσι θα παρετε ψηφους κυριοι του ΚΙΝΑΛ;Ξεχαστετοοοοοοοοοο
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/06 - 01:46
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΜΟΛΙΣ ΑΛΑΞΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/06 - 01:32
το παλιο βρωμαει
πωπω μποχα!!!! αλλοι του ακη, αλλοι του γιαννου.... κλεφτουργια που λενε... εχει και καποιους αφελεις...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/06 - 00:29
καποιες μας δουλεψαν
πολυ δουλεμα!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/06 - 23:55
Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΛΑ ΠΑΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΣΤΙΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/06 - 23:31
μας δουλεύουν όλοι μαζί ....
Νικηταράς, Κυρίτσης, Ρούφα ήταν στην εκδήλωση !!! Λέτε να βρήκαν κάποιο κοινό σημείο να συμφωνήσουν ή μας δουλεύουν όλοι μαζί ???

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ