Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κ. ΣΦΥΡΙΟΥ: ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

22/04/2023
28 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΔΥΝΗΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Εδώ και 35 χρόνια - τόσο μέσα στην Βουλή, όσο και έξω απ’ αυτήν - έπαιρνα θέση υπέρ των αναλογικών εκλογικών συστημάτων.

Τώρα που προκηρύχθηκαν εκλογές, με το νόμο της απλής αναλογικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και καθημερινά θέτουν στον ελληνικό λαό το δίλημμα : αυτοδύναμη κυβέρνηση ; (λέει η Νέα Δημοκρατία) ή κυβέρνηση συνεργασίας ; (λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης), ας ανατρέξουμε σε κάποια ιστορικά γεγονότα, που έγιναν ενώ η Ελλάδα κυβερνιόταν από αυτοδύναμες κυβερνήσεις :

  • Πριν από 100 περίπου χρόνια, με τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 1920, η μειοψηφία στον λαό μπήκε στην Βουλή ως πλειοψηφία, με 251 βουλευτές (ελέω εκείνου του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου). Και σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση, με την πρώτη παράταξη να διαθέτει μόνο 118 βουλευτές ( ! ).

Αυτή λοιπόν η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνηση χειρίστηκε το ζήτημα του ελληνισμού της

Μικράς Ασίας με ολέθριο τρόπο και οδήγησε στην μικρασιατική καταστροφή !


> Η αυτοδυναμία της Δεξιάς « Ηνωμένης» παράταξης το 1920, λειτούργησε υπέρ του

δημοσίου συμφέροντος ;


  • Πριν από 65 (περίπου) χρόνια, με τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου 1956, πάλι η Δεξιά Ε.Ρ.Ε ανέδειξε κοινοβουλευτική πλειοψηφία 165 εδρών, ενώ ήλθε δεύτερο κόμμα, με την πρώτη παράταξη να εκλέγει μόνο 132 (!)βουλευτές. Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, μιας εκτρωματικής δημοκρατίας, εφάμιλλη της Βουλής του 1920 …

Αυτό διέπραξε ο εκλογικός νόμος της Δεξιάς - ακραίο, αντιδημοκρατικό τέχνασμα,

με το οποίο σχηματίστηκε ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνηση, που όμως δεν εξασφάλισε

πολιτική σταθερότητα, αφού το 1958 έγιναν πάλι εκλογές, με νέο εκλογικό νόμο.


> Η αυτοδυναμία της Δεξιάς «Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης» του 1956, υπηρέτησε

το δημόσιο συμφέρον ;


  • Αλλά και πριν από μια εικοσαετία (περίπου), με τις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 και με τις πρόωρες εκλογές (γιατί έπρεπε να προηγηθούν της ψήφισης του προ - υπολογισμού 2008 …) της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, η Ν.Δ σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση, που διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό, ότι «η εθνική οικονομία είναι θωρακισμένη και δεν κινδυνεύει» ( ! ).

Αυτή λοιπόν η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνηση χειρίστηκε το ζήτημα της εκτέλεσης των

προϋπολογισμών 2008 & 2009 και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας με τόσο

… αμέριμνο τρόπο, που οδήγησε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και σε χρεοκοπία !


> Η αυτοδυναμία της Δεξιάς «Νέας Δημοκρατίας» - από την άνοιξη 2004, έως το φθινόπωρο του 2009 - λειτούργησε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ;


Είναι μύθος, ότι η αυτοδυναμία ταυτίζεται με το δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα, όταν δεν υπάρχουν : έλεγχος και «αντίβαρα» για ισορροπημένη διακυβέρνηση, γίνονται λάθη, (μερικές φορές ολέθρια …), που τα «πληρώνει» πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός.


Το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται καλύτερα, όταν υπάρχουν : εθνική συνεννόηση, έλεγχος και εφαρμογή σωστών για το κοινωνικό σύνολο, αποτελεσματικών πολιτικών, που μπορούν να εφαρμόσουν κυβερνήσεις συνεργασίας, στην βάση προγραμματικών συμφωνιών.

Εξ άλλου σήμερα, αυτό γίνεται στις 24 χώρες (που έχουν κοινοβουλευτική δημοκρατία) από τα 27, συνολικά, κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Όμως εδώ στην Ελλάδα, η φιλοευρωπαϊκή Ν.Δ επιμένει σε παραδοσιακές πρακτικές της ελληνικής Δεξιάς, που όμως δεν εξασφάλισαν την πολιτική σταθερότητα, αφού μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα μας :

  • Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνηση της Ν.Δ έκανε πρόωρες εκλογές το 1977.
  • Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνηση της Ν.Δ οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές το 1993.
  • Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ έκανε πρόωρες εκλογές το 1996.
  • Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνηση της Ν.Δ έκανε πρόωρες εκλογές το 2007.
  • Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνηση της Ν.Δ έκανε πρόωρες εκλογές το 2009.


Και σήμερα, η Ν.Δ επιμένει να θέλει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, πιστεύοντας ότι θα είναι πρώτο κόμμα, σέρνοντας την χώρα σε δεύτερες εκλογές (ίσως και τρίτες) και επιδιώκοντας να υφαρπάξει μέχρι και 50 ( ! ) έδρες από την αντιπολίτευση, βάσει του εκλογικού νόμου Μητσοτάκη (στην περίπτωση που το πρώτο κόμμα πλησιάσει ποσοστό 40%).

Αυτό είχε κάνει η Ν.Δ (με το νόμο Παυλόπουλου) και επί Κώστα Καραμανλή και επί Αντώνη Σαμαρά.

Όμως, να μην ξεχνά πως αυτός ο εκλογικός νόμος έγινε μπούμεραγκ - εναντίον της ΝΔ, τόσο κατά τις εκλογές του 2009, όσο και κατά τις εκλογές του 2015 …


22 / 4 / 2023


Κοσμάς Σφυρίου.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ