Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

K. Μητσοτάκης: Μελετάμε πλαφόν ημερών στο airbnb

30/05/2024
123 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Πλαφόν ημερών μίσθωσης ανά έτος εξετάζει για το airbnb διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Action24 υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη παρεμβάσεις για airbnb και golden visa. “Να δούμε – στην Αθήνα κυρίως – κατά πόσον μπορούμε να περιορίσουμε λελογισμένα τη βραχυχρόνια μίσθωση για να δούμε πως θα απελευθερώσουμε περισσότερα ακίνητα για μακροχρόνια μίσθωση”, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι ήδη έχουν τεθεί περιορισμοί και υποχρεώσεις σε αυτούς που αντιμετωπίζουν το airbnb ως μπίζνα. Δηλαδή εάν έχει κάποιος πάνω από τρία ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση έχει ίδια μεταχείριση με μία επιχείρηση, εξήγησε. Τόνισε ότι αυτό είναι “ίσοι κανόνες του παιχνιδιού, αν νοικιάζεις μία πολυκατοικία ολόκληρη σε airbnb πρέπει να αντιμετωπιστείς ως επιχείρηση”.

Ως προς τις πιθανές νέες παρεμβάσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε: “Θα δούμε και το πόσο χρόνο πρέπει να επιτρέπουμε στη διάρκεια του έτους να νοικιάζεται ένα διαμέρισμα μέσα από πλατφόρμες airbnb”. Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι πλαφόν ημερών “θα το συζητήσουμε και το μελετάμε”.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι αναζητά πρόσθετους πόρους για επέκταση του προγράμματος “Σπίτι μου”. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν είναι έτοιμος ακόμη για ανακοινώσεις.


Ως προς την εξαγγελθείσα μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά μία μονάδα, ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε στο δεύτερο μισό του έτους για εφαρμογή της από τον προϋπολογισμό του 2025. Δεν απέκλεισε μάλιστα να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο.


“Αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τίναζαν την μπάνκα στον αέρα”

Έκλεισε πάντως τη συζήτηση για επαναφορά 13ου- 14ου μισθού και μηδενισμό του ΦΠΑ.

“Μαγική λύση για την ακρίβεια δεν υπάρχει και σίγουρα δεν είναι λύση αυτά που υπόσχεται η αντιπολίτευση. Θα τίναζαν την μπάνκα στον αέρα. Πολύ απλά δεν υπάρχουν χρήματα για να μηδενίσουμε τον ΦΠΑ“, δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός.

Υποστήριξε άλλωστε ότι: “Η αντιπολίτευση δεν έχει αλλάξει. Έχει νέο, πιο μοντέρνο, περιτύλιγμα, όμως είναι ο ίδιος συνδυασμός τοξικότητας, λαϊκισμού και λεφτόδεντρων”.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης: “Όποιος προτείνει ο,τιδήποτε στερεί από τον προϋπολογισμό πόρους, πρέπει να μας πει από που θα βρει τα λεφτά”. Και πρόσθεσε: “Μπορεί να μην ακούγομαι ευχάριστος, αλλά έχω ευθύνη να μην γυρίσει χώρα σε κρίση”.

Επικαλέστηκε δε ότι: “Κάποτε κόψαμε τον ΦΠΑ στον καφέ. Μειώθηκαν οι τιμές; Όχι.” Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν βλέπει περιθώρια για νέα επιδόματα το 2024.

Λεφτά υπάρχουν, αυτό λέει ο κ. Κασσελάκης. Λέει θα φορολογήσω κάποιους κρυμμένους πλουσίους. Και αυτό το έχουμε ξανακούσει το 2009, στις αρχές της χρεοκοπίας”, σχολίασε επίσης ο πρωθυπουργός και υποστήριξε: “Η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες, πάει καλύτερα τώρα. Ολα αυτά ανήκουν σε μία άλλη εποχή”.

Στην επισήμανση ότι το σουβλάκι τείνει στην Αθήνα στα 4 ευρώ και σε προορισμούς όπως η Μύκονος οι τιμές είναι ακόμη υψηλότερες, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε λογικό να υπάρχουν αυξήσεις στην εστίαση, επικαλέστηκε ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης οι τιμές είναι λογικές στην Ελλάδα και σχολίασε:

“Ευτυχώς στη χώρα μας υπάρχον ακόμη πολλοι προορισμοί, όπου μπορεί να περάσει κανείς ωραία σε λογικές τιμές. Δεν είναι όλη η χώρα Μύκονος”. Είπε επίσης ότι: “Δεν θέλουμε μόνο ξενοδοχεία δύο αστέρων στη χώρα. Στους πολυτελείς προορισμούς, οι τιμές είναι υψηλότερες”. Ενώ αναφέρθηκε στον κοινωνικό τουρισμό και το youth pass.


“Δεν υπάρχουν για την Ελλάδα γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο”

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε εκ νέου ότι: “Θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο προφανώς και θα γίνουν. Το τι κάνει η Ελλάδα στη ζώνη εθνικής κυριαρχίας της δεν αφορά την Τουρκία”.

Ενώ όσον αφορά στις εξαγγελίες της γειτονικής χώρας πως θα δημιουργήσει και εκείνη θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο, απάντησε: “Αν κάνει θαλάσσια πάρκα η Τουρκία στα δικά της ύδατα, μου πέφτει εμένα λόγος; Όπως δεν πέφτει λόγος στην Τουρκία τι κάνουμε εμείς”.

Στην επισήμανση πως τα τουρκικά σχέδια αγγίζουν περιοχές εκτός κυριαρχίας της Άγκυρας και εντός των ελληνικών 12 ναυτικών μιλίων, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό είναι άλλο θέμα.

“Δεν υπάρχουν για την Ελλάδα γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Δεν συζητάμε ζητήματα κυριαρχίας στο Αιγαίο, το είπα και στον Ερντογάν στη συνάντηση μας. Αυτά είναι καθορισμένα από τη συνθήκη της Λωζάνης εδώ και 100 χρόνια”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.


“Στα Σκόπια καταλαβαίνουν ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε”

Ο πρωθυπουργός έστειλε επίσης μήνυμα σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία ότι ο ευρωπαϊκός τους δρόμος περνά μέσα από την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και το σεβασμό του κράτους δικαίου αντίστοιχα.

Απάντησε δε στις δηλώσεις του Έντι Ραμα πως στην Ιταλία οι Αλβανοί μετανάστες δε χρειάστηκε να αλλάξουν τα ονόματα τους, σε αντίθεση με την Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι παιδιά Αλβανών μεταναστών είναι πλέον Έλληνες πολίτες, πηγαίνουν σχολείο, και σημείωσε: “Ότι ρίχνει δηλητήριο στις σχέσεις των δύο λαών δεν χρειάζεται. Γείτονες είμαστε”.

Στο ερώτημα εάν μπορεί να καταγγελθεί τελικά η συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: “Η ίδια η συμφωνία προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο, όχι την καταγγέλει κανείς, αλλά πως εγείρει ζητήματα για την τήρηση της. Πιστεύω ότι τελικά κάτι τέτοιο δε θα χρειαστεί, αν θέλετε την πρόβλεψη μου. Γιατί στα Σκόπια καταλαβαίνουν ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Εξάρσεις και εθνικισμοί ανήκουν στο παρελθόν”.

Σημείωσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι σαφής, το όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και ισχύει έναντι όλων. Ενώ επανέλαβε ότι περιμένει από τον επόμενο πρωθυπουργό των Σκοπίων, Κριστιάν Μίτσκοσκι ρητή δήλωση ότι θα χρησιμοποεί το όνομα Βόρεια Μακεδονία, εντός και εκτός χώρας.  “Εκτιμώ ότι τα πράγματα στο ζήτημα αυτό θα βρουν τελικά το δρόμο τους”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

news247.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
giorgos zervos
giorgos zervos 30/05 - 13:54
Χυδαίοι
Είναι όλοι τους χυδαίοι κλέφτες και δολοφόνοι,αντί να βάλουν πλαφόν στα all inclusive που είναι ήδη γεμάτα βάζουνε σε εμάς.. ντροπή και αίσχος στους ραγιάδες που ψηφίζουν το σύστημα.. Η φτωχοποίηση του έλληνα συνεχίζεται ακάθεκτα..ντροπή και σε μας που ανεχόμαστε τους ραγιάδες τους????????????

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ