Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

K. Μητσοτάκης: Έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας για επιδότηση ρεύματος

17/07/2024
18 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σημειώνοντας πως το έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ρεύματος θα ισχύσει για δύο μήνες με στόχο την επιδότηση του ρεύματος αρχικά τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις τελευταίες 10 ημέρες είδαμε μια τεράστια έξαρση των τιμών χονδρικής και με αυτή την πορεία των τιμών οι πολίτες θα έβλεπαν μια μεγάλη αύξηση στα τιμολόγιά τους τον Αύγουστο. Γι’ αυτό και αποφάσισε να παρέμβει, προκαλώντας βέβαια αναστάτωση στις εταιρείες ενέργειας, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Ο πρωθυπουργός πάντως δικαιολόγησε τις αυξήσεις λέγοντας πως οφείλονται σε μια προσωρινή στρέβλωση που αντιμετπίζει όλη την νοτιανατολική Ευρώπη. Πρόσθεσε, όμως, ότι «δεν μπορούμε να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα μέχρι η Ευρώπη να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα».

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει την Τετάρτη (17/7) από τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος πως θα κρατήσουν σε νορμάλ επίπεδα τους λογαριασμούς ρεύματος.

Για τον πληθωρισμό είπε ότι είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα, ένα δομικό πρόβλημα. «Αρχίζουμε να βλέπουμε αποκλιμάκωση τιμών. Είναι μια πρώτη θετική ένδειξη. Εκτιμώ ότι ο πληθωρισμός θα πέσει κι άλλο. Σε ένα βαθμό δούλεψαν τα μέτρα. Υπάρχουν φαινόμενα καρτελοποίησης στην αγορά που οφείλει να ελέγξει η επιτροπή ανταγωνισμού».

Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να πέσουν οι τιμές. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε το εισόδημα των νοικοκυριών. Κεντρικός στόχος πολιτικής μας η αύξηση των μισθών».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι δεν θα μειωθεί ο ΦΠΑ.«Δεν μπορώ να υιοθετήσω ένα μέτρο που θα στερήσει χρήματα από προϋπολογισμό και θα είναι αναποτελεσματικό» σημείωσε.

Σε ερώτηση αν θα έχει πακέτο παροχών στη ΔΕΘ είπε «θα απογοητεύσω όσους πιστεύουν ότι υπάρχει χώρος να έρθω στη ΔΕΘ σαν Άη Βασίλης. Η προσήλωση στη δημοσιονομική τάξη είναι δεδομένη για αυτή την κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για τις αυξήσεις στις τιμές στα ακτοπλοϊκά είπε ότι είναι ένα ζήτημα που με απασχολεί πολύ, «Αναζητούμε στοιχεία και αν κρίνουμε ότι πρέπει να παρέμβει η επιτροπή ανταγωνισμού θα το κάνουμε. Δεν υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις από πέρσι, έχουμε όμως μεγάλη αύξηση σε σχέση με πριν 4 χρόνια. Μας απασχολεί διότι θέλουμε συμπολίτες να μπορούν να κάνουν διακοπές».

Πηγή: reporter.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ