Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕ ΚΥΝΙΚΑ: «ΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

20/07/2022
67 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Για το ότι η Τουρκία ακολουθεί επεκτατική πολιτική -- διακηρύσσοντας ότι επιδιώκει την αναθεώρηση των συνόρων, που διαμόρφωσαν οι συνθήκες ειρήνης κατά τον 20 αιώνα – δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία.

Όμως τώρα, ανακοινώνει κυνικά και το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης αυτής της επεκτατικής πολιτικής. Διακηρύσσει, ότι θα πραγματοποιήσει «το όραμα της μεγάλης Τουρκίας», μέχρι το 2053 – δηλαδή μέσα σε 30 χρόνια ! (Δηλαδή, όταν θα γιορτάζει τα 600 χρόνια από την άλωση της Κωνσταντινούπολης ...

Αυτά ακούστηκαν την προηγούμενη Παρασκευή (15 Ιουλίου 2022), δια στόματος του προέδρου της γειτονικής χώρας, με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Πέραν όσων «οραματίζεται» η Τουρκία στη Μέση Ανατολή, στην κεντρική Ασία, στην βόρεια Αφρική κ.λ.π, τι «οραματίζεται» σε βάρος της χώρας μας, το είδαμε, την προηγούμενη βδομάδα, στον χάρτη που παρουσίασε ο κτβερνητικός εταίρος του προέδρου Ερντογάν. Τον οποίο συμμερίζεται - απολύτως - ο τούρκος πρόεδρος, όπως εύγλωτα απέδειξε η άρνηση του, να διαχωρίσει την θέση του από εκείνη την πράξη του συγκυβερνήτη του.

 Και τι συνιστά το «όραμα» της Τουρκίας, που απεικονίζεται σ’ αυτό τον χάρτη ;

Όλα τα ελληνικά νησιά μέχρι το μισό Αιγαίο, καθώς και ολόκληρη η Κρήτη να καταληφθούν από την Τουρκία !

Δηλαδή, στα νησιά μας – που δεν έχουν οι τούρκοι καμιά απολύτως πολιτιστική και ιστορική ρίζα, αλλά κάποτε πέρασαν ως κατακτητές – να επανέλθουν πάλι ως κατακτητές ( ! ), για να αποκτήσουν κυριαρχικά δικαιώματα στο μισό Αιγαίο.

Και κατακτώντας την Κρήτη (!) – στην οποία επίσης δεν έχουν καμιά πολιτιστική και ιστορική ρίζα – να αποκτήσουν κοινά θαλάσσια σύνορα (που σήμερα δεν υπάρχουν) με την Λιβύη, για να έχει νομιμότητα (που σήμερα δεν έχει) το παράνομο μνημόνιο Άγκυρας – Τρίπολης και να κυριαρχήσει η Τουρκία στην θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

   Μετά αυτή την κυνική προαναγγελία του «οράματος της μεγάλης Τουρκίας» - όχι από κάποιο αντιπολιτευόμενο πολιτικό, αλλά από τον συγκυβερνήτη του τούρκου προέδρου, από αυτόν που του εξασφαλίζει την πλειοψηφία στην τουρκική «Εθνοσυνέλευση» και έτσι κυβερνάται η Τουρκία - μπορούν να έχουν καμιά αμφιβολία όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, με πρώτο τον Ο.Η.Ε, ότι υπάρχει άμεση και ωμή απειλή κατά των νησιών μας ;

Μπορεί να υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία, ότι η Ελλάδα δικαιούται, απολύτως, να εφαρμόζει το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε και να έχει οργανωμένη την άμυνα των νησιών μας ; Όταν μάλιστα απέναντι τους καιροφυλακτεί η τουρκική «στρατιά του Αιγαίου», με τεράστια αποβατική δύναμη ;

Μπορεί να υποστηρίξει καμια χώρα και κανένας διεθνής οργανισμός, τη νομικά ανερμάτιστη αξίωση της Τουρκίας, για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου ;


                                                                                                Ρόδος 20 / 7 / 2022


                                                                                                 Κοσμάς Σφυρίου.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 20/07 - 21:20
Πολιτική
Έχετε δίκιο αλλά τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά όμως δεν βλέπουμε την Ευρώπη εμπράκτως να τα προστατεύει παρά μόνο στο μεταναστευτικό προστατεύοντας τις χώρες της από εισβολή μεταναστών μέσω Ελλάδας .Για την επαπειλούμενη εισβολή ούτε κουβέντα .

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ