Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Νικητιάδης στο «ΒτΚ»: Την Κυριακή έχει την ευκαιρία η Κως να αποκτήσει ξανά τη δική της φωνή

23/06/2023
144 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο κ. Γιώργος Νικητιάδης μιλάει στο «ΒτΚ», τονίζοντας πως την Κυριακή 25 Ιουνίου, η Κως εχει την ευκαιρία να αποκτήσει ξανά την δική της φωνή. Αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας στην Κω, για την μέχρι τώρα πορεία της τουριστικής σεζόν, αλλά και για το πολιτικό διακύβευμα αυτών των εκλογών. 


- Το θέμα είναι γνωστό κ. Νικητιάδη για το νοσοκομείο και την υγεία στα νησιά μας. Ο κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Δωδεκάνησα, δεν ήρθε στην Κω και δεν ακούσαμε σχεδιασμό για την περίθαλψη στο νησί μας. Πώς σχολιάζετε την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί;

Αποτελεί πολλαπλασιαστή στην κοροϊδία εναντίων των Κώων το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις, αν υπάρχουν, για την ανέγερση του Νοσοκομείου στο νησί. Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να ματαιώσει το ταξίδι του στην Κω, που είχε εξαγγελθεί για τις 16 Ιουνίου προφανώς επηρεάστηκε από αυτό το γεγονός και από το θάνατο της άτυχης γυναίκας πάνω σε μία καρότσα λόγω της έλλειψης ασθενοφόρου.  Ο λαός της Κω δεν πρόκειται να δεχθεί τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη. Όπως βεβαίως και δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στα περί υγειονομικού ισοδυνάμου του κ. Τσίπρα χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόταση, χωρίς καμία συγκεκριμένη μελέτη έτσι για να κερδίσουμε κάποιες ψήφους. Θα πρέπει λοιπόν η Κως, όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, να έχουν ένα βουλευτή που δε θα φοβάται να διεκδικήσει τα δίκαια των νησιών μας. Προσωπικώς έχω τονίσει επανειλημμένως ότι το πρωτεύον δεν είναι το νέο νοσοκομείο, αλλά η στελέχωση του υφιστάμενου. Το φωνάζω προς κάθε κατεύθυνση εδώ και πολλούς μήνες. Κατάφερα να γίνει θέμα στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια καθωτι θεωρώ ότι αποτελεί την πρώτιστη προτεραιότητα. 


- Στην Κω το ΠΑΣΟΚ ήρθε δεύτερο κόμμα σε ψήφους. Συνολικά όμως η ΝΔ στα Δωδεκάνησα αύξησε τα ποσοστά της. Θεωρείτε πως θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο οι επιλογές των ψηφοφόρων στις εκλογές της 25ης Ιουνίου;

Οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές στην πραγματικότητα έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις πολιτικές παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο περίεργο και να φανεί φοβήθηκαν την επάνοδο στην εξουσία του κόμματος του κ. Τσίπρα καθώς θυμούνται τα επί των ημερών του «σημεία και τέρατα» με το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls και μια ολόκληρη σειρά αστοχιών και παράλληλα θυμούνται ακόμη περισσότερο την αναποτελεσματική και φθηνή αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερο χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Εδώ εντοπίζεται όμως και κάτι άλλο. Η άνοδος του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι η άνοδος αυτή θα συνεχιστεί και θα αποτυπωθεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα σε όλη τη χώρα και εκτιμώ ότι στα Δωδεκάνησα θα είμαστε δεύτερο κόμμα.   Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στη Βουλή θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα δημοκρατικό ανάχωμα στην επιδιωκόμενη παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

- Ποιο είναι τελικά το πολιτικό διακύβευμα αυτών των εκλογών ;


Την Κυριακή 25 Ιουνίου, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες καλούνται να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ ώστε να υπάρχει μέσα στη Βουλή μία ουσιαστική και αποτελεσματική αντιπολίτευση που θα λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας των δημοκρατικών θεσμών, της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και υπεράσπισης των εθνικών θεμάτων. Αποτελεί χρέος μας να υπηρετήσουμε ένα σχέδιο, που θα περιφρουρεί τα εθνικά μας συμφέροντα και όχι να τα εργαλειοποιεί για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Παρακολουθώ με τρόμο την υπέρμετρη αλαζονεία της ΝΔ τόσο του ίδιου του προέδρου της όσο και των στελεχών της. Το ΠΑΣΟΚ έχει ως στόχο μια δημοκρατική δωδεκανησιακή φωνή στη Βουλή που όχι μόνο θα αποτελέσει ανάχωμα στην αλαζονεία και την αμετροέπεια αλλά θα μεταφέρει τη φωνή μας με υπευθυνότητα, συνέπεια και σοβαρότητα και με τη στήριξη των Δωδεκανησίων θα το πετύχουμε, προς όφελος των πολιτών, των νησιωτών και της χώρας.


- Θεωρείστε πολύ καλός γνώστης του τουριστικού τομέα, ενώ έχετε θητεύσει, επιτυχώς κατά γενική ομολογία, ως υφυπουργός Τουρισμού. Θέλω να μου σχολιάσετε την έως τώρα πορεία της φετινής περιόδου


 Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού στον τουρισμό μας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι εμφανής ακόμη και στους πρώτους μήνες της φετινής σεζόν που ελπίζουμε να ανακάμψει. Η περσινή ομολογουμένως καλή χρονιά δεν οφείλεται στο ότι υπήρχε σχέδιο από την Κυβέρνηση για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Ο τουρισμός μας πήγε καλά για δύο λόγους. Η πανδημία έκλεισε τους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους κι ήθελαν να ξεδώσουν και να διασκεδάσουν και ο άλλος λόγος είναι πως κατάφεραν να συγκεντρώσουν χρήματα καθώς ήταν κλεισμένοι και δεν μπορούσαν να ξοδέψουν. Φέτος όμως δεν είναι έτσι. Ήδη καταγράφονται μειώσεις στην κίνηση των καταστημάτων εστίασης που αγγίζουν ακόμη και το 60%, ενώ για το πρώτο τετράμηνο έχουν καταγραφεί μειώσεις και στις αφίξεις στα Δωδεκάνησα.  Τόνιζα από το τέλος της τελευταίας σεζόν ότι πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Οι γεωπολιτικές συνθήκες που επιδείνωσαν τους οικονομικούς δείκτες από τη μία και η έλλειψη ουσιαστικού σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη φοβάμαι ότι θα επηρεάσουν τον τουρισμό μας. Έπρεπε η Κυβέρνηση να τα έχει προβλέψει και να έχει σχεδιάσει αναλόγως. Και για αυτό χρειάζεται μια φωνή από τα Δωδεκάνησα, από την Κω, μέσα στη Βουλή, που να πιέσει προς την κατεύθυνση αυτή.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ