Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Χαρδαλιάς για Μεγάλη Παρασκευή: Κλειστά τα κοιμητήρια - Έξι ώρες ανοιχτά τα καταστήματα

14/04/2020
255 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στα πλαίσια των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Κλειστά θα μείνουν τα κοιμητήρια όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθημερινή ενημέρωση προσθέτοντας ότι συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας.

Oπως είπε θα ανάψουμε το καντηλάκι των ανθρώπων μας αργότερα

Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας, τόνισε και κατέστησε σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και "αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας". 

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέστησε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα 24ωρα και προέτρεψε "να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας θερίσει ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα".

Επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. "Ούτε στους συγγενείς θα πάμε ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες, σε πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο" σημείωσε περαιτέρω.

Επίσης, ενημέρωσε ότι τη Μεγάλη Παρασκευή τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που προβλέπονται να είναι ανοικτά, τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοικτά από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

Στην Ξάνθη ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν 326 δείγματα, τα οποία είναι όλα αρνητικά.

Ακόμα ανακοίνωσε πως λόγω μη τήρησης των μέτρων, αναστέλλεται η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών στη χώρα.

Να σημειωθεί πως στην αναγκαιότητα να περιοριστεί, ακόμα και να ανασταλεί η λειτουργία των κοιμητηρίων της Αττικής μέχρι και το Πάσχα, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, εισηγήθηκε στους Δημάρχους, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Επίσης ζήτησαν να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν για τον συγχρωτισμό ο οποίος θα ενταθεί από την Μ. Πέμπτη για να κορυφωθεί την επόμενη με την περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια.

Με αφορμή το ζήτημα αυτό και αναγνωρίζοντας την ανάγκη πολλών πολιτών να βρεθούν κοντά στους τάφους αγαπημένων τους προσώπων, ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα αυξημένος. "Είναι ανάγκη όλοι μας να αντιληφθούμε ότι ο κίνδυνος δεν πέρασε. Είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης, να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας και οφείλουμε να πειθαρχήσουμε. Στο πλαίσιο αυτό ο κάθε Δήμος απαιτείται να προβεί, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, στις αναγκαίες δράσεις για την αποτροπή φαινομένων συγχρωτισμού εντός των κοιμητηρίων", αναφέρει ο περιφερειάρχης. 

Παράλληλα ανακοίνωσε πως "τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 13:00-19:00 για να έχουμε την ευκαιρία να προσευχηθούμε".

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ