Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

09/02/2021
78 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Γ. ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Μίλησα στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ελληνικός Γλωσσικός και Πολιτιστικός Κόσμος στον Εκπαιδευτικό Χώρο της Ουκρανίας: Επιτεύγματα, Προβλήματα και Προοπτικές» που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας (ΟΕΣΟ) στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Τη συζήτηση άνοιξε η Πρόεδρος ΟΕΣΟ, κα Αλεξάνδρα Προτσένκο – Πιτσατζή, και χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία, κ. Βασίλειος Μπορνόβας, ο Γενικός μας Πρόξενος στη Μαριούπολη, κ. Γρηγόριος Τασσιόπουλος, καθώς και ο Γενικός μας Πρόξενος στην Οδησσό, κ. Δημήτριος Δόχτσης. 
Στη δική μου ομιλία, μεταξύ άλλων, τόνισα πως «Στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού χαιρετίζουμε πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σαν αυτή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Μιας ομοσπονδίας που η συμβολή της στη μελέτη, εκμάθηση, διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού είναι  καθοριστική για τη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας του ελληνισμού στην Ουκρανία ... Η Ελληνική είναι η κοινή γλώσσα για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο. Είναι ο φορέας του Ελληνικού, του Ευρωπαϊκού και του Δυτικού Πολιτισμού μέσα από τις επιστήμες και τις τέχνες… Είναι η κάθε λέξη, η δική σας ελληνική λέξη, με την οποία ταυτίζεστε και η οποία ενσαρκώνει την ελληνικότητα για εσάς. Μα πάνω και πέρα από όλα, είναι το κοινό σημείο που ενώνει όλους εμάς στο σήμερα με το χθες της ελληνικότητάς μας ανά τους αιώνες: τους Έλληνες της Ελλάδας, τους Έλληνες της Ομογένειας, τους Έλληνες της Ουκρανίας, τους Φίλους της Ελληνικής Γλώσσας».

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ