Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι για τον (Κώο) Έλληνα Πρόξενο Μ. Ανδρουλάκη

14/03/2022
172 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Με πρωτοβουλία Ζελένσκι η επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο οι ομογενείς και η μετακίνηση του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Ουκρανίας, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Βασικό αντικείμενο της συνομιλίας ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων από την 19η ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι, για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων Ομογενών και Ουκρανών.


Ανθρωπιστικός διάδρομος για τους ομογενείς - Μετακίνηση του Έλληνα πρόξενου

Επίσης συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού.


Ο πρωθυπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ΕΕ έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας.

Επίσης τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις.

Η ανάρτηση Ζελένσκι στο twitter

Αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Β. Ζελένσκι έκανε μια ανάρτηση στο twitter. Στην ανάρτησή του αναφέρει:

"Εκτιμούμε την αμυντική και την ανθρωπιστική υποστήριξη της Ελλάδας. Τονίστηκε η ανάγκη διασφάλισης ανθρωπιστικών διαδρόμων, ιδίως στη Μαριόπολη. Συζητήθηκε επίσης το ουκρανικό αίτημα για ένταξη της χώρας στην ΕΕ".


thetoc.gr

 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 15/03 - 00:38
Εγκλήματα
Ας γίνουμε όλοι μαχητές της ειρήνης.στιν πολιτισμένο κόσμο μας ο πόλεμος δεν έχει θέση παρά η σωστή συννενόηση.
Αγράμματος δικηγόρος
Αγράμματος δικηγόρος 14/03 - 18:49
Πολιτική
Η Αμερική πέτυχε τον σκοπό της ποτέ δεν έβλεπε με καλό μάτι την ευρωπαϊκή ένωση ούτε την κραταιά Ρωσία. Υποκίνησε τον πόλεμο έτσι καταστρέφει οικονομικά και εξοπλιστικά τη Ρωσία και με κυρώσεις. Αλλά παγίδευσε και την ευρωπαϊκή ένωση που θα την βουλιάξουν οι οικονομικές κυρώσεις. Χρησιμοποιεισε και το ΝΑΤΟ ως εργαλείο για τους υποχθόνιους σκοπούς της.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ