Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Υπ. Υγείας: Ανεμοβλογιά το ύποπτο κρούσμα - Δεν ανιχνεύθηκε ευλογιά των πιθήκων στον 29χρονο

23/05/2022
26 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το ύποπτο δείγμα για ευλογιά των πιθήκων βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς

Δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς πιθήκων (monkeypox) σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αττικό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας.

Το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς.


Η κλινική εικόνα του ασθενούς

Ο 29χρονος Ρουμάνος και η σύντροφός του μένουν στην Αγγλία και αυτές τις μέρες βρίσκονταν στην Κεφαλονιά για διακοπές, όταν εμφάνισε συμπτώματα και πήγε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί, βλέποντας το βασικό σύμπτωμα, το εκτεταμένο εξάνθημα στο δέρμα, ειδοποίησαν τον ΕΟΔΥ και η μεταφορά του ζεύγους στην Αθήνα έγινε με C-130 μέσα σε ειδικές κάψουλες, μέχρι τη διακομιδή τους με ασθενοφόρα στο Αττικό Νοσοκομείο.

Η ιχνηλάτηση των επαφών τους στην Κεφαλονιά έχει ξεκινήσει και πρόκειται για άτομα που εργάζονταν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν ο 29χρονος και η σύντροφός του. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα.

Οι σκέψεις για καραντίνα και στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ μελετά το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα αντίστοιχα του Βελγίου ως προς την καραντίνα σε ασθενείς της ευλογιάς, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Από την ασθένεια αυτή, σύμφωνα με ειδικούς, κινδυνεύουν περισσότερο τα παιδιά. Εξάλλου, στη Βρετανία νοσηλεύεται ένα παιδί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αφού μολύνθηκε με την ευλογιά των πιθήκων.


thetoc.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ