Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

WTM'22: H αύξηση του κόστους ζωής είναι πιθανό να επηρεάσει τα σχέδια διακοπών του 2023

07/11/2022
56 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η εκρηκτική αύξηση στο κόστος διαβίωσης είναι μακράν το πιο σημαντικό ζήτημα που είναι πιθανό να επηρεάσει τα σχέδια διακοπών του 2023, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της World Travel Market του Λονδίνου.

Σε σχετική δημοσκόπηση και στην ερώτηση "τι είναι πιο πιθανό να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στα σχέδια διακοπών σας για το 2023;" τα δύο τρίτα των ενηλίκων (66%) είπαν ότι η αύξηση του κόστους ζωής είναι πιθανό να έχει σοβαρό αντίκτυπο, με έναν στους τέσσερις (27 %) να αναφέρει την τιμή της βενζίνης ως μια μεγάλη ανησυχία (προφανώς για τα ταξίδια με αυτοκίνητο).

Οι αυξήσεις σε όλο το φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στα σχέδια διακοπών από τις ανησυχίες για την πανδημία και το ενδεχόμενο μολύνσεων, άλλες παγκόσμιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία (11%). τον πόλεμο στην Ουκρανία (14%). το χάος στο αεροδρόμιο (16%). τις επιπτώσεις από το Brexit (12%) ή τους ενισχυμένους συνοριακούς ελέγχους για τους Βρετανούς στην ΕΕ (13%). 

Η κλιματική αλλαγή, επίσης, επηρεάζει μόλις το 9,7% των ερωτηθέντων στα σχέδια για ταξίδι.

Οι γυναίκες ανησυχούν πολύ περισσότερο για την επίδραση του κόστους ζωής στα ταξιδιωτικά σχέδια του επόμενου έτους, με το 73% να λέει ότι θα επηρεάσει τις δαπάνες των διακοπών, σε σύγκριση με το 58% των ανδρών.

Οι νεότερες και οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες ανησυχούν λιγότερο από τα υπόλοιπα ηλικιακά γκρουπ, με το 51% των 18-24 ετών και το 54% των άνω των 65 ετών να λένε ότι η κρίση κόστους ζωής θα επηρεάσει τις επιλογές των διακοπών.

Οι ανησυχίες σχετικά με το κόστος ζωής στα σχέδια διακοπών αυξάνονται τουλάχιστον στο 70% για τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Οι ηλικιακές ομάδες 35-44 και 45-54 είναι οι πιο πιθανές να επηρεαστούν, με το 73% και το 72% αντίστοιχα να δηλώνουν ότι ανησυχούν για το κόστος ζωής στα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Περιφερειακά, οι άνθρωποι στο Λονδίνο και την Ανατολική Αγγλία ανησυχούν λιγότερο για το πώς το αυξανόμενο κόστος ζωής θα επηρεάσει τις αποφάσεις για τις διακοπές τους, με το 63% και το 60% αντίστοιχα να δηλώνουν ότι ανησυχούν.

Αντίθετα, οι κάτοικοι της Νοτιοανατολικής Αγγλίας (70%), των Ανατολικών Μίντλαντς (71%) και της Βόρειας Ιρλανδίας κατά 70% ανησυχούν περισσότερο. 

Περισσότεροι από τους μισούς παραθεριστές (56%) λένε ότι η κρίση του κόστους ζωής τους έχει κάνει περισσότερο ενήμερους για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες όσον αφορά την επιλογή διακοπών, με το 35% να λέει ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν επηρεάζει τις αποφάσεις τους.

Όταν ρωτήθηκαν για τον προϋπολογισμό για τις διακοπές τους το 2022 σε σύγκριση με τις διακοπές τους το 2019, οι ερωτηθέντες ήταν σχεδόν εξίσου μοιρασμένοι: το 31%  είπε ότι ξόδεψε λιγότερα, το 34% περισσότερα και το 35% περίπου το ίδιο.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στις ηλικιακές ομάδες, με μόνο το 14% στους άνω των 65 ετών και μόλις το 24% στην ηλικία 55-64 να ξοδεύουν λιγότερα για τις διακοπές τους το 2022. 

Η Juliette Losardo, Διευθύντρια της World Travel Market London, δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει ότι η συμπίεση του προϋπολογισμού του νοικοκυριού είναι πιθανό να έχει επίδραση στις δαπάνες των διακοπών, όμως, είναι αισιόδοξη διαπίστωση ότι οι Βρετανοί εξακολουθούν να σχεδιάζουν τις ταξιδιωτικές τους αποδράσεις και για το 2023.


tornosnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ