Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Βέροια: Συμμαθήτρια των παιδιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη το 2003, η 37χρονη βρεφοκτόνος

09/01/2024
170 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Νοσηλεύτρια η 37χρονη μητέρα που φέρεται να στραγγάλισε το μωρό της - Τα ψυχολογικά προβλήματα την ταλαιπωρούσαν από το 2003, όταν 21 μαθητές σκοτώθηκαν μετά τη σύγκρουση του πούλμαν τους με φορτηγό στα Τέμπη

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας, με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία προέρχονται ακόμα και από το 2003 και το τραγικό δύστυχα στα Τέμπη, όπου 21 συμμαθητές της έχασαν τη ζωή τους, αλλά και επιλόχεια κατάθλιψη φαίνεται πως βασάνιζαν την 37χρονη βρεφοκτόνο της Βέροιας.

Η νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, αυτό το διάστημα βρισκόταν σε άδεια ανατροφής τέκνου, καθώς το βρέφος που στραγγάλισε ήταν μόλις 6,5 μηνών. Πολύ πρόσφατα διορίστηκε ως μόνιμη εργαζόμενη στο "Παπανικολάου" μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και μετακόμισε στην Ημαθία για την άδεια ανατροφής τέκνου.

Κανείς, δεν μπορούσε να προβλέψει ότι το βρέφος θα ήταν νεκρό από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας, η οποία κατά το παρελθόν φέρεται να έχει υποστεί σε έντονο βαθμό κακοποιητική συμπεριφορά.

Η γυναίκα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από επιλόχεια κατάθλιψη πάσχει και από μια πολύ σοβαρή ψυχική νόσο, για την οποία ήταν απαραίτητο να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ώστε να είναι λειτουργική.

Μαθήτρια της μοιραίας τάξης του ΄03

Τα ψυχολογικά προβλήματα φαίνεται πως την ταλαιπωρούσαν από το 2003 και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, όταν 21 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, μετά τη σύγκρουση του πούλμαν που τους μετέφερε από την εκδρομή τους στην Αθήνα με φορτηγό που κουβαλούσε νοβοπάν. Τα ξύλα τους έκοψαν σαν ξυράφι.

Η 37χρονη μητέρα σύμφωνα με το ThessToday.gr φοιτούσε στην ίδια τάξη με τους μαθητές που σκοτώθηκαν πριν από 21 χρόνια, σκορπώντας θλίψη στο Μακροχώρι. Η ίδια δεν είχε πάει στην εκδρομή και ως εκ τούτου δεν είχε επιβιβαστεί στο μοιραίο πούλμαν, ωστόσο έγκυρες πηγές εξηγούν ότι έκτοτε απέκτησε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, γνωρίζοντας ότι 21 συμμαθητές της έφυγαν από τη ζωή με ένα τόσο αποτρόπαιο τρόπο.

Άλλωστε, δεν είναι το μοναδικό παιδί που απέκτησε μετατραυματικό στρες μετά την τραγωδία του 2003, καθώς τον Ιούλιο του 2022 ένας ακόμη μαθητής -σε ηλικία 35 ετών- έβαλε τέλος στη ζωή του με δίκαννο, καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει την απώλεια των συμμαθητών του και για χρόνια πάλευε με ψυχολογικά προβλήματα.

"Χρειαζόταν βοήθεια"

Συγκλονισμένος, εκτός από την τοπική κοινωνία είναι και ο δικηγόρος της 37χρονης, Γιάννης Αργυρίου, ο οποίος παλαιότερα είχε αναλάβει νομική υπόθεση της βρεφοκτόνου. Ανέφερε ότι η κατηγορούμενη "ήταν ένας άνθρωπος που χρειαζόταν βοήθεια και που πολύ πρόσφατα αντιμετώπισε και έντονη ενδοοικογενειακή βία, που είχε ως επακόλουθο τη λύση του γάμου της".

"Έχω συγκλονιστεί από την είδηση του θανάτου του, του 6 μηνών βρέφους στο Μακροχώρι της Ημαθίας. Την μητέρα που διέπραξε αυτή την πράξη και έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και επιλόχειο κατάθλιψη, τυχαίνει να την γνωρίζω, αφού στο παρελθόν είχα αναλάβει προσωπική της νομική υπόθεση.

Ήταν ένας άνθρωπος που χρειαζόταν βοήθεια και που πολύ πρόσφατα αντιμετώπισε και έντονη ενδοοικογενειακή βία, που είχε ως επακόλουθο τη λύση του γάμου της. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο και ας μην κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε. Η Δικαιοσύνη τώρα έχει το λόγο και είναι η μόνη αρμόδια να αποδώσει τις όποιες ευθύνες υπάρχουν. Κρίμα για το αγγελούδι που χάθηκε", έγραψε ο δικηγόρος στα social media.

Το απόγευμα της Τρίτης (9/1), η 37χρονη μεταφέρθηκε συνοδεία της Αστυνομίας στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Βέροιας, προκειμένου να υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις. Το άτυχο βρέφος θα μεταφερθεί το πρωί της Τετάρτης (10/1) στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξαχθεί νεκροψία - νεκροτομή ώστε να βγει το πόρισμα σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Πως έγινε το φριχτό έγκλημα

Το μεσημέρι της Τρίτης (09.01.2024), ο παππούς και η γιαγιά κρατώντας στην αγκαλιά τους το 6 μηνών αγοράκι έφθασαν στο νοσοκομείο της Βέροιας, αφού πρώτα είχαν καλέσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το μετέφεραν τελικά οι ίδιοι στο νοσοκομείο.

Το βρέφος έφερε πολλαπλά τραύματα ενώ καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από αναισθησιολόγους, παιδιάτρους και όλο το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝ Βέροιας για την ανάνηψη του μωρού, αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

Σημειώνεται ότι η 37χρονη μητέρα έχει άλλα δύο παιδιά, τα οποία φαίνεται να ήταν μάρτυρες σε ό,τι συνέβη μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτόπτες μάρτυρες, όταν ο παππούς και η γιαγιά όρμηξαν στο σπίτι πανικόβλητοι, φώναζαν "τι έκανες; τι έκανες;", με την μητέρα να απαντά "δεν το έκανα εγώ. Το έκανε ο έξω από εδώ".

Με βάση πληροφορίες που μετέδωσε το Live News το βρέφος φαίνεται να στραγγαλίστηκε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που είδαν το μωρό υπήρχαν πάνω του αίματα, αλλά δεν ανήκαν στο ίδιο.

Η μητέρα άρχισε να χτυπάει το αγοράκι με λύσσα μέσα στο διαμέρισμα και μπροστά στα μάτια των άλλων δύο ανήλικων παιδιών της.

Τα δύο ανήλικα 6 και 7 ετών με ουρλιαχτά έφυγαν από το διαμέρισμα και πήγαν στο σπίτι της αδερφής της 37χρονης μητέρας καλώντας σε βοήθεια, κι έτσι κινητοποιήθηκαν οι παππούδες που πήγαν στο σπίτι.


thetoc.gr




Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ